Netflix újdonságok: januári filmek és sorozatok – 2023

Mit nézzünk a Netflixen 2023 januárjában?

A Netflix 2023 januárjában is rengeteg tartalommal készül, és szerencsére egyre több műsort láthatunk majd magyar szinkronnal is. Olyan ismert színészekkel találkozhatunk az év első hónapjában, mint Christian Bale, Gillian Anderson, Jonah Hill vagy a celeb- szexszimbólum Pamela Anderson.

A hónapban is számos izgalmas és lebilincselő true crime- dokusorozat érkezik a műsortárba, de akik inkább a klasszikus drámákat vagy az akciófilmeket, netán rejtélyes fantasy sorozatra vágynak, természetesen ebben a hónapban azoknak is érdemes lesz körülnézni a Netflix tartalmai között. A streamer ebben az évben is 17 milliárd dollárt költ majd különböző tartalmak előállítására, és ha érdekelnek az újdonságok és a hozzájuk tartozó előzetesek vagy szinopszisok, akkor érdemes hétről hétre követni a műsoron cikkeit, betekintőit.

Ez Magyarország legrészletesebb havi Netflix listája.

(folyamatosan frissülő tartalom, az aktuális érkezőkkel)

korábbi havi betekintők:

Ezek érkeznek 2023 januárjában a Netflixre

Január 1

Tolakodó pillantás (Olhar Indiscreto / Lady Voyeur) S01 Netflix Original minisorozat

  • A limitált minisorozat egy tehetséges hackerről szól, aki veszélyes nyomozásban vesz részt.

Kaleidoszkóp (Kaleidoscope) S01

  • A 25 évet felölelő Kaleidoscope (korábban Jigsaw címmel futott) egy vadonatúj antológiasorozat, amely egy mesteri tolvajok csapatát követi nyomon, akik megpróbálják feltörni a törhetetlennek tűnő páncélszekrényt a történelem legnagyobb zsákmányáért. A széfet a világ legerősebb vállalati biztonsági csapata őrzi, és minden epizód felfedi a korrupció, kapzsiság, bosszúvágy, ármánykodás, hűség és árulás bonyolult rejtvényének egy darabját. Hogyan tervezte a tolvajok csapata az akciót? Ki ússza meg? Kiben lehet megbízni?

Gokusgufudou: Jakuzafőnökből háztartásbeli férj (The Way of the Househusband) S02 – Netflix Original anime (Japán)

Amerika kedvencei (America’s Sweethearts)

Tökéletes célpont 2 (Hard Target 2)

Bűvölet – Az örökség (The Craft: Legacy)

Az aranykezű sebész (Gifted Hands: The Ben Carson Story)

Január 3

Hogyan lettem gengszter (How I Became a Gangster) – Netflix Original film (Lengyelország)

  • Egy lengyel krimi egy ambiciózus gengszterről, aki a varsói bűnözői ranglétrán kapaszkodott fel.

A felnőttek hazug élete (The Lying Life of Adults) S01

  • A drámasorozat egy erőteljes és egyedülálló portré Giovanna gyermekkorából a serdülőkorba történő átmenetének az 1990-es években.

Bernie Madoff: A Wall Street szörnye (MADOFF: The Monster of Wall Street) – Netflix original dokumentumfilm-sorozat

A dokusorozat feltárja az igazságot Bernie Madoff hírhedt, 64 milliárd dolláros globális Ponzi-programja mögött. Ez volt a történelem legnagyobb átverése, amely számtalan egyéni befektető életét törte össze, akik a Wall Street tisztelt államférfijének a kezébe helyezték bizalmukat.

Együtt kezdtük

  • Kerékgyártó Ivonne filmje

Senki (Nobody)

Január 5

Ginny és Georgia (Ginny & Georgia) S02

Férjem nevében (Woman of the Dead) S01

  • Egy történet arról, hogy egy szenvedélyes nő mennyi ideig áll bosszút a férje halála után, a jó és a rossz közötti huzavonáról, amely mindannyiunkban jelen van.

Koppenhágai cowboy (Copenhagen Cowboy) s01

  • Egy hat epizódból álló, izgalmakat kiváltó, neonfényű noir sorozat, amely a rejtélyes fiatal hősnőt, Miu-t követi nyomon.

Január 6

Halványkék szemek (The Pale Blue Eye)

  • A történet 1830-ban a West Point Katonai Akadémián játszódik, ahol egy szürke téli reggel holtan találnak egy kadétot. Miután a holttest megérkezik a hullaházba, a tragédia tovább fokozza a rejtélyt, hiszen kiderül, hogy a fiatalember szívét ügyesen eltávolították a testéből.

A mumbai maffia: Rendőrség az alvilág ellen (Mumbai Mafia: Police vs The Underworld) – Netflix original dokumentumfilm-sorozat

  • A 90-es években Mumbaiban terrorizáló bűnbanda igaz története.

Szakácsok nyomás alatt (Pressure Cooker) – Netflix Original reality/valóságshow

Január 10

A fejszés stoppos (The Hatchet Wielding Hitchhiker) – Netflix Original dokumentumfilm

  • Caleb „Kai” McGillvary fedél nélküli nomád igaz története, aki miután megmentett egy nőt egy erőszakos támadástól, egyik napról a másikra híressé vált, majd börtönbe került.

Január 11

Zaj (Noise) – Netflix Original film

Julia anya – vagyis inkább egyike a sok anyának, nővérnek, lánynak, kollégának, akiknek életét megtépázta a széles körben elterjedt erőszak abban az országban, amely háborút folytat a nők ellen. Julia Gert, a lányát keresi. Keresése során pedig átszövi a különböző nők történeteit és küzdelmeit, akikkel találkozik.

Január 12

Vikingek: Valhalla (Vikings: Valhalla) S02

  • Az új Vikingek több mint ezer éve, a 11. század elején játszódik, és a valaha élt leghíresebb vikingek, a legendás felfedező Leif Eriksson (Sam Corlett), tüzes és önfejű nővére, Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) – hősies kalandjait mutatja be.

A Maikoház szakácsa (The Makanai: Cooking for the Maiko House) S01

  • A sorozat alapja a Aiko Koyama, Maiko in Kyoto: From the Maiko House című népszerű képregény amely először a Weekly Shonen Sunday című sorozatban jelent meg 2016-ban. A kiotói gésanegyedben játszódó sorozat Kiyo maiko Sumire, gyermekkori barátja mindennapjait mutatja be a gésák és a maiko kurtizánok, valamint a finom ételek vibráló világa közepette. A képregény elnyerte a 65. Shogakukan Manga-díjat, és több mint 1,8 millió eladott példányával bestseller.

Január 13

Az elveszett kutya (Dog Gone) – Netflix Original film

Pauls Toutonghi Dog Gone: A Lost Pet’s Extraordinary Journey and the Family Who Brought Him Home című regényéből készült film az emberség és a mindennapi hősiesség hihetetlen igaz történetét eleveníti meg. Miután egy fiú kutyája eltűnik az Appalache-ösvényen, apjával kétségbeesett kutatásba kezdenek, hogy megtalálják mielőtt túl késő lenne, és nem venné be az életmentő gyógyszereit.

Barátságból szerelem: Az esküvőszervező (Disconnect: The Wedding Planner) – Netflix Original film

  • A dél-afrikai filmben egy férfi átverés áldozata lett, és kétségbeesett versenyt fut az idővel, miközben luxus esküvőt próbál megtervezni egy fontos befektető számára.

Túl a vörös kanapén (Sky Rojo) S03

  • Az új epizódok hat hónappal a végső csata után játszódnak majd. Coral ( Verónica Sánchez ), Wendy ( Lali Espósito ) és Gina ( Yany Prado ) rádöbben arra, hogy a béke nem más, mint a félelmetes időszakok közötti megtévesztő érzés. Amikor új életük darabokra hullik, a lányok megértik, hogy a múlt mindig visszatér, és ha valaha is igazán szabadok akarnak lenni, el kell temetniük. Vagy temesse el Rómeót ( Asier Etxeandia ) – hiszen a kettő között nincs különbség.

Tragikus történet (Trial by Fire) S01 – limitált sorozat

  • 1997 júniusának egyik végzetes estéjén 59 néző vesztette életét, amikor a dél-delhii Uphaar moziban tűz ütött ki. A limitált sorozat a tragédia után több mint két évtizeddel, Neelam és Shekhar Krishnamoorthy Trial by Fire: The Tragic Tale of the Uphaar Fire Tragedy című bestseller könyvén kersztűl tárja fel a történéseket.

Könyörtelen tenisz (Break Point) – Netflix Original dokumentumfilm-sorozat (1. rész)

  • A Könyörtelen tenisz című sorozat testközelből mutatja be a teniszpálya legjobb játékosait egy egész éven keresztül, és végig utazza a világot mind a négy Grand Slam-versenyen, valamint az ATP- és WTA-túrákon is.

Január 19

Alkhallat+ – Netflix Original film (Szaúd Arábia)

  • Még nincs információ

Azok a 90-es évek show (That ’90s Show) S01

  • 1995 -öt írunk, és Leia Forman kétségbeesetten vágyik valami kalandra az életében, vagy legalább egy legjobb barátra, aki nem az apja. Amikor megérkezik Point Place-be meglátogatni nagyszüleit, Redet és Kitty-t, Leia a szomszédban találja meg, amit keres, a dinamikus és lázadó Gwen személyében.

Nők a fronton (Women at War) S01 minisorozat

1914-et írunk. Amikor a német csapatok előrenyomulnak, és a férfiak a frontvonalra indulnak, négy nőnek kell megküzdenie az otthoni háború pusztító következményeivel Franciaországban.

Hátborzongató Japán meséi (Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre)

  • A horror manga mester, Junji Ito történetei anime adaptációs formában.

Január 20

JUNG_E – Netflix Original film (Korea)

  • A Földet elpusztította a drasztikus klímaváltozás, és az emberiség új menedékhelyet keresve vándorol a világűrben. Az ott folyó polgárháború évtizedekig tart, és Yun Jung-yi (Kim Hyun-joo) legendás zsoldossá és katonai stratégává válik, aki számtalan győzelmet aratott, azonban egy sikertelen küldetés vegetatív állapotba hozza. A Kronoid, egy katonai mesterséges intelligencia fejlesztő cég agyának klónozásával megpróbálja megalkotni a végső harcost. 35 évvel később Jung-yi lánya, Yun Seo-hyun (Kang Soo-youn) a JUNG_E projekt főkutatójaként vesz részt ebben az erőfeszítésben.

Fauda S04

  • Népszerű izraeli akciósorozat folytatása

Az elnökjelölt (Represent) S01

  • Ebben a francia vígjátéksorozatban Jean-Pascal Zadi a sorozat rendezője alakítja az idealista pedagógust Stéphane Blé-t, aki akaratlanul is beszáll a francia elnökválasztási kampányba.

A kígyók úrnője (Shahmaran) S01

  • Ebben a török fantasy sorozatban Şahsu elhatározza, hogy szembeszáll nagyapjával, aki évekkel ezelőtt elhagyta anyját. Ezen az úton egy szokatlan és titokzatos közösség közepén találja magát, akik a Mar nevű, Shahmaran leszármazotjai. A szeretet és bölcsesség egyik legnagyobb jelképének számító Shahmaran legendájában hívő mari faj Şahsu érkezésével várja a történelmi prófécia beteljesedését.

A csillogás birodalma: New York (Bling Empire: New York) – Netflix Original reality

  • Ismerkedj meg a gazdag, kifinomult és vidám ázsiai-amerikaiak új csoportjával New York Cityből, ahol az ingatlanok minőségét a cím, nem pedig a terület alapján mérik. A beszélgetések közvetlenek, nem pedig kódoltak. És a verseny a szerelemért, a pénzért és a hatalomért kiélezett. Milliárdosok, vezérigazgatók és divatikonok – ez egy olyan város, ahol bármivé válhatsz.

A sütőbrigád (Bake Squad) – Netflix Original reality S02

Január 23

Narvik – Netflix original film (Norvégia)

  • A norvég háborús film egy fiatal katonáról szól, aki a csatatérről hazatérve megdöbbentő dolgokat tud meg feleségéről.

Január 24

A 100 legrátermettebb (Physical: 100) – Netflix original valóságshow/reality

  • Ebben az új túlélős reality műsorban 100 részvevő versenyez, hogy bizonyítsa, melyikük rendelkezik a legjobb fizikummal.

Január 25

Drága családunk (Natale a tutti i costi/ The Price of Family) – Netflix Original film (Olaszország)

Huszonöt év után a tökéletes család szétválik: a gyerekek, Alessandra és Emilio elhagyják a családi fészket és a városba költöznek, szüleiket, Carlót és Annát magukra hagyva. A gyerekeket az új életük néhány hónapon belül elragadja, és csupán néhány rövid telefonhívásra korlátozzák szüleikkel való kapcsolatukat. Nem jelennek meg többé a születésnapokon sem, és az utolsó csepp a pohárban, hogy már a karácsonyt sem családjukkal töltik.

Sarokba szorítva (Against The Ropes) S01

  • Mexikói vígjátéksorozat Caraly Sánchez főszereplésével.

Végtelen éjszaka (The Endless Night) S01

  • Brazil drámasorozat

Január 27

A magadfélék (You People)

Kenya Barris és Jonah Hill filmjében egy friss házaspár és családjaik a modern szerelmi és családi dinamikát vizsgálják egymás között a kultúrák, a társadalmi elvárások és a generációs különbségek közepette.

Az eltűnt lány (La Chica de Nieve / The Snow Girl) S01

Az év legvarázslatosabb eseménye, a malagai karnevál rémálommá válik a Martín család számára, amikor lányuk, Amaya eltűnik a tömegben. Az újságíró-gyakornok Miren, Millán felügyelővel párhuzamos nyomozásba kezd, amely olyan múltbeli aspektusokat ébreszt fel az üggyel kapcsolatban, amelyeket szívesen elfelejtett volna. Újságíró kollégája, Eduardo segítségével Miren meg sem áll, amíg meg nem találja a lányt. De hol van Amaya Martín?

Lockwood és Tas. (Lockwood & Co) S01

  • Egy látnoki képességekkel rendelkező lány csatlakozik két tehetséges kamaszfiú kis szellemvadász ügynökségéhez, hogy felvegyék a harcot a London-szerte kísértő gonosz szellemekkel.

Január 31

Pamela közelről (Pamela, a love story) – Netflix Original dokumentumfilm

  • Pamela Anderson az a fajta híresség, akiről mindenki azt hiszi, hogy kívül-belül ismeri – vagy legalábbis megvan róla a véleménye. A Baywatchtól a Tommy Lee-vel való kapcsolatán át a hírhedt szexvideó ellopásáig, amely örökre megváltoztatta az életét és karrierjét. Élete nagyrészt nyilvános színpadon játszódik, az ezzel járó dicsérettel, vizsgálódásokkal vagy kizsákmányolásokkal együtt.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.