Streaming: Árak 2024-ben Magyarországon

Mennyibe kerül a Netflix, a Max vagy a Disney+ Magyarországon? Sokan használnak valamilyen közvetlen előfizetéses streaming szolgáltatást, és megnőtt azok száma is, akik akár havonta cserélgetnék ezeket, de nincsenek tisztában az aktuális árakkal és lehetőségekkel.

Fontos, hogy ebben az összeállításban a közvetlen előfizetéses szolgáltatásokról lesz szó, amikre bárki előfizethet, nincs szükség hűségidőre, és a választot szolgáltatás vagy előfizetői csomag bármikor lemondható.

Sokat lehet spórolni, ha egy helyen tudjuk ellenőrizni a Magyarországon elérhető streaming szolgáltatások árait és hozzájuk tartozó opciókat, ami segít kézben tartani a digitális rezsi (platformrezsi) kiadásainkat. Ehhez általában egyesével kell meglátogatni az oldalakat, és fejben tartani a csomagok ajánlatát, ami nem csak árakban, de minőségben, sőt ma már bónusz tartalmakban és reklámmentességükben is eltérnek egymástól.

Ez az összeállítás abban segít, hogy egyben lássuk, hogy mire van szükségünk, és igényeink illetve lehetőségeink szerint mire érdemes előfizetni.

Mennyit kérnek a Netflixért, mikor lesz 4K és kivel tudom megosztani?

2023 óta fontos kérdés lett a piacvezető streaming szolgáltatás esetében, hogy milyen csomagra fizetünk elő. Amennyiben a műsorokat mondjuk a szüleinkkel is szeretnénk megosztani, a Netflix nem minden esetben biztosítja az elérhető legnagyobb felbontást (4K,UHD), valamint az egyidejű streaming használat is eltér a csomag között. Hasonló a hangvilág is, mivel a térbeli hangzás is csak a legdrágább csomagban élvezhető.

Melyik a legjobb Max csomag, és mihez tartozik reklám?

A Warner Bros. Discovery hazánkban is átalakítja a streaming platformját, és az új Max nem csak külsejében és elérhető tartalmi kínálatában, de már csomagajánlatában, sőt bónusz tartalmaiban is eltér az előd HBO Max felhozatalától. A szolgáltatásváltás 2024. május 21-én fog megtörténi, és ezzel elbúcsúzunk az HBO streaming márkanév kiemelt jelzésétől, azonban a tradicionális hálózat, és az általa készített minőségi tartalmak megmaradnak, amiket megtalálunk az HBO hub alatt, bármelyik csomagot is választjuk. Azonban ezek képi minősége attól függ, hogy melyik opcióra fizetünk elő, de a sportrajongóknak jó hír lehet, hogy a sportcsomag bármelyikhez igényelhető, ráadásul ha volt korábbi kedvezmény, akkor azt is megtarthatjuk.

Reklám vagy alap SkyShowtime?

Talán kevesen gondolták volna, hogy a nagy európai – vagyis globális nemzetközi vállalat által gründolt streaming platform a SkyShowtime lesz az első, amelyik a nagyok között belép a hazai reklámokkal támogatott (AVoD) streaming világba, és 2024. április 23-ától már nem csak a megszokott csomagot – ami névváltoztatás miatt innentől Standard Plusz lesz – nyújtja az előfizetőknek, de bevezeti a reklámokat is, amikkel olcsóbban lehet Yellowstone-t vagy Halo sorozatot nézni.

Milyen áron lehet előfizetni a Disney+-ra?

Az egeres nagyvállalat tavaly hazánkban is árat emelt, és a Disney+ havi előfizetési díja már átlépte a bűvös 3 ezres küszöböt. Szerencsére ahogy több szolgáltatás esetében, a Disney is megtartotta a vonzónak számító éves ajánlatát, ami a szokás szerint 12 hónap helyett 10 hónapos díjazást jelent, amivel kicsit mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, viszont sokat tudunk spórolni, ami jelentős tétel, ha több mindenre szeretnénk feliratkozni.

Amazon Prime Video vagy Apple TV+ előfizetése alapból vagy csomagban?

Utóbbi esetében ha almás eszközöket is aktívan használunk, akkor egyértelműen a Magyarországon is elérhető Apple One jelenti a legjobb ajánlatot, hiszen korrekt áron kapjuk meg az Apple Music, az Apple TV+, Az Apple Arcade és az Apple iCloud szolgáltatással járó előnyöket. Az Amazon Prime Video viszont továbbra is elképesztően olcsón kínálja a streaminget, ráadásul 4K HDR minőségben, ami feltehetően limitált ideig lesz elérhető, ezért érdemes sietni. Nem véletlen, hogy az Amazon hazánkban nem kínál éves előfizetési opciókat.

RTL+, Filmbox, Cinego, Filmio árak és elérhetőségek

A streaming nem csak globális márkák játéka, és a hagyományos kereskedelmi csatornák között is találni olyan streaming ajánlatot, amire már most is érdemes lehet előfizetni, de a sportrajongóknak később ez még inkább igaz lesz, hiszen ősztől a Bajnokok Ligája az RTL+-on is látható lesz. Emellett a Filmbox vagy a Cinego műsortárát is ajánlott időnként átböngészni, hiszen a művészfilmek szerelmesei igazi csemegék között válogathatnak, eltérő opciók és vásárlási lehetőségek között.

NETFLIX

Alap: 2.490 Ft

HD

1 támogatott eszköz

1 letöltés

Standard: 3.490 Ft

FHD

2 támogatott eszköz

1 vendégfelhasználó (990/használó)

2 letöltés

Prémium: 4.490 Ft

4K, UHD, HDR (tartalmanként eltérő)

4 támogatott eszköz

6 letöltés

2 vendégfelhasználó (990Ft/használó)

térbeli hangzás

ELŐFIZETÉS

DISNEY+

Alap: 3.090 Ft

Éves: 30.900 Ft

4K (tartalmanként eltérő)

HDR

5.1-es térhatású hang és Dolby Atmos (eltérő)

ELŐFIZETÉS

MAX (HBO MAX)

Standard: 2.790 Ft

éves: 27.900 Ft

FHD

30 letöltés

2 eszköz

Prémium: 3.890 Ft

éves: 38.000 Ft

4K, UHD

100 letöltés

Dolby Atmos

4 eszköz

Sport csomag: 1.200 Ft

4K (jelenleg Eurosport 1,2, prémium)

ELŐFIZETÉS

2024. május 21-től

SKYSHOWTIME

Standard: 1.999 Ft

FHD

reklámok

1 egyidejű stream

nincs letöltés

Standard: Plusz: 2.799 Ft

FHD

nincs reklám

2 egyidejű stream

30 letöltés (filmek és sorozatrészek)

ELŐFIZETÉS

új csomagok 2024. május 23-tól

AMAZON PRIME VIDEO

Alap: 899 Ft

4K (tartalmanként eltérő)

HDR

Dolby Atmos

ELŐFIZETÉS

APPLE TV+

Alap: 2.790 Ft

Apple One csomagban : 4.590 Ft

Apple One csomagban (családi): 5.990 Ft

4K

5 megosztás

korlátlan letöltés

MLS Season Pass

havi: 6.990 Ft

éves: 39.990 Ft

FHD

az árak Apple TV+ előfizetés esetén érvényesek

ELŐFIZETÉS

Hamarosan érkezik:

RTL+

Cinego

Filmbox+

streaming árak 2024