Ezt hozza az új Max (FRISSÍTVE): Roland Garros 2024 közvetítés online

Holnap, azaz május 21-én debütál az új Max Magyarországon, ami az első kombinált, közvetlen előfizetéses streaming platform lesz Magyarországon. Az HBO Max helyett bevezetett új szolgáltatás számos újítást hoz majd a hazai nézőknek, azonban a 4K-ban közvetített Roland Garros pont nem tartozik közéjük.

Sport streaming az új Maxon

FRISSÍTÉS: A Roland Garros meccsei a közvetítéstől függően 4K minőségben nézhetőek.

A Warner Bros. Discovery Roland-Garros főtáblás mérkőzéseinek közvetítése május 26-án, vasárnap 10:30-kor kezdődik. A női egyes döntőt június 8-án, szombaton 14:30-kor, míg a férfi döntőt június 9-én, vasárnap ugyanebben az időpontban közvetítik.

A 886 meccset 16 pályán rendezik, és az összecsapások láthatóak lesznek az új Maxon illetve az Eurosporton is, azonban úgy tűnik, hogy le kell mondani a 4K közvetítésről, és várhatóan a Telekomnál elérhető lineáris Eurosport 4K sem ad majd ilyen felbontásban. A részletekről megkérdeztem a Warner Bros. Discovery hazai képviseletét is. Amint érkezik válasz, frissítem a cikket.

A Roland-Garros 2024 fontosabb dátumai:

  • Május 20., hétfő – selejtezők kezdete
  • Május 26., vasárnap – főtábla kezdete
  • Június 4., kedd – egyes negyeddöntők
  • Június 6., csütörtök – vegyes páros döntő
  • Június 6., csütörtök – női egyes elődöntők
  • Június 7., péntek – férfi egyes elődöntők
  • Június 8., szombat – női egyes; férfi páros; kerekesszékes; junior egyes és páros döntők
  • Június 9., vasárnap – férfi egyes; női páros döntők

A teljes menetrend itt nézhető meg.

Roland Garros új max

A férfi és női egyes, páros, junior, kerekesszékes és legendák mérkőzéseinek minden pillanata először lesz reklámmentesen lesz streamelhető a Max szolgáltatásán keresztül. A legnagyobb mérkőzéseket bemutató televíziós közvetítések 19 nyelven kerülnek majd képernyőre streamingen és linerásian az Eurosport 1 és Eurosport 2 csatornákon egész Európában, egy élő show-val, amely minden játéknap előtt 30 perccel kezdődik a főtábla szakaszától, ami május 26. vasárnaptól kezdődik.

Az új Max sport kiegészítő mindkét előfizetéses csomaghoz rendelhető 1.200 Ft/hó áron

  • A Sport kiegészítőcsomag hozzáférést biztosít a legfontosabb sportesemények közvetítéseihez, beleértve a Grand Slam-tenisztornákat, a kerékpáros Grand Tours-okat, a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, az Eurosport 1 és Eurosport 2 lineáris csatornát és számos további tartalmat.

A helyszíni és a helyi stúdiókból, köztük a díjnyertes londoni Cube stúdióból készített közvetítésekkel az Eurosport teniszszakértői gárdája tovább emeli a közvetítés színvonalát, napi elemzéseket, betekintéseket és kommentárokat nyújtva a sport legmegbízhatóbb hangjaitól.

2024-ben az Eurosport nemzetközi teniszcsapata a helyszínen olyan Grand Slam-bajnokokat és döntősöket vonultat fel, mint Chris Evert, John McEnroe, Mats Wilander, Alex Corretja, Mischa Zverev, Alize Lim és Laura Robson. Barbara Schett és Tim Henman a Cube stúdió közvetítéseit vezetik, majd az elődöntő szakaszától Párizsba költöznek. Ők alkotják a Grand Slam csapatot, amelyet a lokális stúdiók szakértői egészítenek ki, mint például Boris Becker, Barbara Rittner és Philipp Kohlschreiber (Németország), Carla Suárez Navarro, Nicolás Almagro és Anabel Medina-Garrigues (Spanyolország) és Roberta Vinci (Olaszország).

Elemzések a pályán kívül

A nézők a torna során folyamatosan élvezhetik a tenisztartalmakat, mivel a rajongók kedvenc formátumai visszatérnek, és újak is megjelennek. Ide tartozik egy 45 perces dokumentumfilm, amely a “Salakkirály” Rafael Nadalról szól; a Legend’s Voice – az Eurosport.com-on indított szerkesztőségi rovat, amely a sportág legnagyobb játékosait mutatja be; valamint olyan műsorok, ahol a játékosok betekintést nyújtanak életükbe az Eurosporton, mint például a My Grand Slam Appetite, My Playlist és My Social Network. Az Eurosport teniszszakértője, Laura Robson is bemutat egy új, nyolcrészes minisorozatot, az An Olympian in Paris-t, amely a 2024-es párizsi olimpiai játékok helyszíneit ismerteti.

A Roland-Garros idén rekordot döntve 11 esti mérkőzést rendez, és a torna korszakváltást is hozhat, mivel a rekordot jelentő 14-szeres férfi egyes bajnok Rafael Nadal várhatóan utoljára versenyez. A 2023-as győztes Novak Djokovic a fiatal kihívók, Jannik Sinner és Carlos Alcaraz ellen próbálja megőrizni címét, míg Iga Swiatek az elmúlt öt évben negyedik női egyes címére tör.

A sport streaming egyelőre még csak szárnyait bontogatja Magyarországon, azonban a Netflix karácsonyi NFL meccsek megszerzésével nálunk is nagy lendületet vehet, amely az Eurosport Online Maxba költöztetése vezeti fel, és remélhetőleg a versenytársak is nagyobb lendületet vesznek a hazai online streaming szolgáltatások fejlesztésével.

A Netflix után a Warner is beáll majd a sorba. Az új Max sok újdonságot tartogat miközben ősztől itt is elindul majd a szigorítás, már ami a fiókmegosztásokat illeti.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.