Hivatalos: Májusban érkezik a Max, a Warner új streaming szolgáltatása Magyarországra, ezt kell tudni róla

Még 61 nap, és megszűnik Magyarországon az HBO Max, helyét pedig felváltja a Warner Bros Discovery új streaming szolgáltatása a Max.

Több mint két éve, 2022. március 8-án cserélte le az HBO Max az akkori HBO GO streaming szolgáltatást, ami május 21-én szintén elköszön a magyar nézőktől, és helyét átadja a Warner Max márkájú új platformjának, ami több szempontból is újdonságot jelent a magyar nézőknek.

2024. május 21-én megjelenik Magyarországon a Max

Néhány éve még kevesen gondolták volna, hogy Magyarországon futószalagon érkeznek az újabb meg újabb streaming szolgáltatások, ráadásul egy médiakonglomerátum bő két éven belül kétszer is bemutat egy újabbat. Ezen a ponton pedig nem feltétlen egy felületfrissítésre kell gondolni, hiszen a most nálunk is beharangozott Max koncepció egy teljesen új nézői – vagyis fogyasztói megközelítésre helyezi a hangsúlyt, ami ezen a szűk piacon is új lendületet adhat a modern tartalomfogyasztásnak.

Miben lesz más a Max mint az HBO Max?

Amerikában az új Max streaming szolgáltatás 2023. május 27-én váltotta az akkor már jelentősen átformálódott HBO Maxot, hiszen odaát a tengerentúlon az HBO márka több változatban is elérhető volt – gondolok itt a nálunk is ismerős HBO GO-ra vagy a HBO Now-ra, Viszont a Max ezzel úgy tűnik, hogy „végleg” elhagyta a kimagasló tekintéllyel és tradícióval rendelkező HBO márkamegnevezést – amivel így utólag sokat lehetne még vitatkozni, és helyette a teljes WBD médiacsaládot szimbolizáló egységet próbál a nézők felé sugározni, amelyben persze majd az HBO is megmarad egy külön hubként (vagyis online csatornaként) – akár majd az Eurosport vagy a HGTV, viszont a tényleges fókusz a teljes Warner portfólióra szegeződik, a családi szórakozást előtérbe helyezve.

A Max egy olyan streaming multiplatform lesz, amelyet még nem láttunk Magyarországon.

Azt is mondhatnánk, hogy az összes játékszer egy kosárba került, viszont itt Itt nem csak egyszerű lógóváltoztatásról beszélhetünk majd, hiszen a teljes műsortár felépítése, illetve a médiaóriás korábban említett nézői megközelítése már egy olyan tartalomfogyasztási jövőképet közvetít a hazai előfizetők számára, ami egy hibrid változat a streaming és a kábeles televízió között. Ez a fajta hibrid megközelítés pedig ötvözni próbálja az élő műsorok, a sikersorozatok és a mozifilmek nyújtotta egyedi élményhalmazt a WBD saját márkáival. A jelenleg még szolgálatban álló HBO Maxhoz képest a Max egymagában egy vonzóbb ajánlatnak tűnik, amelynek a felépítése és funkciója egy sokkal szélesebb ajtót tár az előfizetők elé, kiszolgálva a minőségi szórakozásra vágyó felhasználókat (4K élmény) és azokat is, akik erre kevesebbet költenének, és nem riadnak vissza a műsorok közötti reklámoktól sem.

Mit kel tudni a Max megjelenéséről Magyarországon?

JB Perrette, a Warner Bros. Discovery globális streamingért és játékokért felelős elnök-vezérigazgatója a Series Mania tévéfesztiválon jelentette be a Max indulását, ahol elmondta: „A Max a Warner Bros. Discovery európai streaming-otthona, amely messzire visszanyúló európai örökségünkre épül, és egy helyen összesíti szolgáltatásaink és csatornáink hihetetlenül széleskörű és mély, kulturálisan meghatározó szórakoztató tartalmait. A Max páratlan tartalomkínálata, amely a Sárkányok házától a 2024-es Párizsi Olimpiai Játékokig és azon is túl terjed, azt jelenti, hogy a Max minden hangulathoz és alkalomhoz kínál valamit mindenkinek, minden helyzetben.”

Max Eurosport 2024

A Max európai bevezetésének kiemelkedő eseménye a Sárkányok háza második évadának június 17-i európai premierje. A Max, amely az élő sporteseményeket nem számítva is több mint kétszer annyi tartalmat kínál majd, mint jelenleg az HBO Max, új streaming-élményt jelent majd Európában. Idén nyáron, abban a 25 országban, ahol a Max elérhető lesz, egyedül ezen a platformon látható majd a 2024-es Párizsi Olimpiai Játékok minden egyes pillanata. A Párizs 2024 mindegyik csomagnak része lesz, így gondoskodunk arról, hogy minden ügyfelünk teljes hozzáférést kapjon a világ legnagyobb sporteseményéhez.

Az előfizetők a minőségi szórakoztatás hatalmas tárházához férhetnek majd hozzá a Warner Bros. filmjein keresztül, melyek közt megtalálható a Barbie, az Aquaman és az Elveszett Királyság vagy a Wonka; a Sony Pictures kínálatából a Pókember és A védelmező-filmek, illetve a Gran Turismo; a Universal stúdiótól a Feledés, a Lady Bird és a Mamma Mia!-filmek; az HBO saját gyártásában készült The Last of Us, A Fehér Lótusz, az Eufória, a True Detective: Night Country, A rezsim, A Szimpatizáns, Az elátkozott: Robert Durst halálos élete második évada és a hamarosan érkező The Franchise című új vígjátéksorozat.

Max Warner 2024

Népszerű Warner Bros. alkotásokon alapuló új saját gyártású tartalmak is érkeznek a jövőben, mint A Pingvin, a Welcome to Derry (Stephen King Az című regénye alapján) és az új lengyel politikai kém thriller, az Eastern Gate. Emellett elérhetők lesznek a WB kiterjedt katalógusának olyan filmjei is, mint a Harry Potter-franchise, a Paddington, a Mátrix, A sötét lovag, a Joker és A Gyűrűk ura, illetve a Discovery olyan népszerű tartalmai, mint a Három hónap jegyesség, az Aranyláz Alaszkában és a Feljavítók.

Csomagok:

A Max többféle csomagban is elérhető, emellett egy Sport kiegészítőcsomagot is kínálunk, amely mindegyik alapcsomaghoz hozzáadható. Az árazás pontos részleteiről a következő hetekben adnak majd hírt, ami országonként eltérőek lesznek.

Standard csomag:

  • A felhasználók egyszerre 2 eszközön streamelhetnek tartalmat.
  • A tartalom Full HD felbontásban lesz elérhető.
  • Ebben a csomagban lehetőség nyílik maximum 30 letöltésre a tartalom offline megtekintéséhez.
  • Párizs 2024 a csomag része

Prémium csomag:

  • A legjobb fogyasztói élményt nyújtja.
  • A felhasználók egyszerre 4 eszközön streamelhetnek tartalmat.
  • A tartalom elérhető lesz Full HD vagy 4K felbontásban, illetve Dolby Atmos hanggal, ahol ez rendelkezésre áll.
  • Ebben a csomagban lehetőség nyílik maximum 100 letöltésre a tartalom offline megtekintéséhez. (Korlátozásokkal.)
  • Párizs 2024 a csomag része

Sport kiegészítőcsomag:

  • A Sport kiegészítőcsomag hozzáférést biztosít a legfontosabb sportesemények közvetítéseihez, beleértve a Grand Slam-tenisztornákat, a kerékpáros Grand Tours-okat, a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, az Eurosport 1 és Eurosport 2 lineáris csatornát és számos további tartalmat.
  • Ügyfeleink a helyi műsortáblázatokból tájékozódhatnak az országukban elérhető tartalmakról.
  • A Sport kiegészítőcsomag bármelyik alapcsomaghoz megvásárolható.
  • A felhasználók egyszerre 2 eszközön streamelhetik a sporttartalmakat (az alapcsomagjukban elérhető streamekből).

A jelenlegi HBO Max előfizetők úgy fedezhetik majd fel a Max új élményét, hogy megtartják jelenlegi profiljaikat és megtekintési előzményeiket, tehát ott folytathatják utazásukat a Maxon, ahol az félbemaradt. Bizonyos esetekben ­– eszköztől és operációs rendszertől függően – az HBO Max app automatikusan frissül a Max appra. Más esetekben, amikor a felhasználók megnyitják az HBO Max appot, figyelmeztetést kapnak, hogy töltsék le az új Max appot, és néhány kattintás után már el is kezdhetik felfedezni az új platformot. A Eurosport prémium SVOD-előfizetők a következő hetekben tájékoztatást kapnak majd a Max előfizetés módjáról.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.