Búcsúzik az HBO GO, 2021-ben érkezik az HBO Max Európába

Andy Forssell, az HBO Max Global vezetője a Web Summit konferencia egyik beszélgetése alkalmával bejelentette, hogy 2021 második félévében megkezdődik az HBO európai streaming szolgáltatásainak HBO Max-ra való átállása.

A WarnerMedia saját streaming platformja az HBO Max május 27-én indult Amerikában, ami július végére már ki is szorította a tengerentúli HBO GO és HBO Now platformokat, viszont ez a váltás idáig az európai és többi HBO GO platformot nem érintette. A mai bejelentés során azonban kiderült, hogy az HBO Europe 2021 második felétől az eddig használt HBO GO-t lecseréli az HBO Max-ra, amely 2021-től kezdődően valamennyi Warner által gyártott mozifilmet szinte azonnal felpakol a streaming műsortárba. Mindez azt is jelenti, hogy a hazai piacon is megszűnik az HBO GO, amely 2011-ben indult hódító útjára Magyarországon, és 2017 őszétől kezdődően lehetett rá közvetlenül is előfizetni.

Nyilván ide kapcsolódik, hogy Andy Forssell a napokban új csapatot hirdetett a globális terjeszkedést elősegítően. Ez az új vezetői csapat fogja össze és irányítja majd a WarnerMedia Entertainment Networks (Turner és HBO) valamint Warner Bros digitális fogyasztói és üzleti termékeit, hogy a különböző földrajzi területeken hatékonyan és egységesen biztosítsa a WarnerMedia törekvéseit, és integrált megközelítést kínáljon a már meglévő és jövőben indított szolgáltatások számára.

Ami minket ebből érint, hogy Rita Akkari és csapata felel ezután a WarnerMedia tartalmak terjesztéséért, illetve a Home Video Digital Distribution szolgáltatásokért a CEE (közép-, kelet-európai területeken-beleértve Magyarországot is) és Oroszországban. Az HBO Max hazai megjelenéséről vagy a meglévő HBO GO ilyen jellegű átalakításáról még semmit sem tudni.

Érdekelnek az új hírek és érkező tartalmak a Netflixre? Iratkozz fel a Műsoron hírlevelére. Hurrápéntek Plus, ITT TUDSZ RÁ FELIRATKOZNI

MűsoronPlus #HBOZóna #HBOMax

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.