NFL meccseket közvetít a Netflix karácsonykor

Jön az NFL a Netflixre, a streaming szolgáltató forradalmi megállapodást kötött globálisan.

Miután az elmúlt héten ismét szárnyat kaptak a találgatások, szerda reggel már hivatalossá vált: A Netflix hivatalosan is belép az NFL műsorszórási üzletébe, ami még ebben a szezonban élő közvetítéseket tesz lehetővé világszerte, ami várhatóan Magyarországon is nézhető lesz.

Mindez a 2024-es szezon teljes menetrendjének szerda esti közzététele előtt történt, amit az NFL és a Netflix is ​​bejelentett. A világ legnagyobb streamelője három évre szóló szerződést írt alá a 2024-es, 2025-ös és 2026-os karácsonyi meccsek közvetítéséről. Az új szezonban a Netflix két meccsnek ad otthont december 25-én, szerdán.

Az idei karácsonyi játékok közvetítőit majd csak a tengerentúli időzóna szerint a szerda esti menetrend hirdetés során hozzák nyilvánosságra, azonban már most megerősítést nyert, hogy a Netflix 2024-ben is sugároz majd pár meccset, és a következő években is lesz legalább egy ilyen közvetítése. A megállapodás pénzügyi részleteit hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, azonban az egyes playoff-mérkőzések akár 110 millió dollárt is elértek az elmúlt szezonokban, különösen azért, mert az NFL diverzifikálni kívánja közvetítési partnerségeit, és ezzel megemelkedett az ajánlatok száma.

A Wall Street Journal jelentése szerint a Netflix 150 millió dollárt fizet a két mérkőzés közvetítéséért 2024-ben.

A Netflix idáig inkább egyszeri sporteseményeket sugárzott sportdokumentumsorozatainak sztárjaival – ami erős nézettséget hozott, és a karácsony napi NFL-meccsek jelentik majd az első igazi belépést a sportközvetítési piacra, ami egyértelműen katalizálja a teljes streaming piacot.

Erre jelentős figyelmet fordít hazánkban is a Warner Bros. Discovery a május 21-án megjelenő új Max platformban, és az RTL Magyarország is komoly erőket mozgatott meg azért, hogy saját streaming platformján is jó minőségben közvetíthesse a Bajnokok Ligája 2024/2025-ös kiírásának mérkőzéseit.

A Netflix egyébként már megszerezte 10 évre, 5 milliárd dollár értékben globális eléréssel az 1993-óta létező Monday Night Raw közvetítéseit, amely 2035-ig biztosítja a jogokat.

netflix

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.