Apple minőségben közvetítheti az RTL+ az őszi Bajnokok Ligája meccseit

A lineáris mellett az RTL+ streaming platformon is nézhetjük ősztől a Bajnokok Ligája 2024-2025-ös szezonjának meccseit. Kiderült a műsorvezetők névsora, illetve a streaming közvetítések technikai minősége is jónak tűnik.

Arról már korábban is írtam, hogy a közmédiát kiütve az RTL Magyarország nyerte el a Bajnokok Ligája következő szezonjának közvetítési jogait, amely a hagyományos lineáris műsorszórás mellett a streaming platformjára, az RTL+-ra is kiterjed.

A meccseket közvetítő riporterek között megtalálhatjuk majd Matthesz Flórát, Haraszti Ádámot és Nagy Viktort is, akik várhatóan mind a kábeles, mint pedig az online streaming közvetítéseket is megkaphatják, bár erről nem szól a tájékoztatás.

rtl

Ugyanakkor sokam fellélegezhetnek, hiszen az RTL egy fontos technikai újítással meglehetősen jó, a TNT Sport (korábban BT Sport) és az Apple által is támogatott 1080p50 formátumban fogja sugározni a meccseket a saját streaming platformján. Ez a formátum jól követi a sportra különösen jellemző gyors mozgásokat – szemben a 24, 25, 29.97 vagy 30 képkocka/másodperc formátummal szemben, ami több hasonló online közvetítésnél okozza a szellemképet és a dadogó közvetítéseket.

Ezzel tehát biztosak lehetünk abban, hogy a meccsek közvetítése korunk egyik legjobb minőségében fog történni, amit idehaza is megtapasztalhatunk, ha ránézünk az Apple MLS Season Pass szolgáltatására.

Akik láttak már meccseket az almás cég amúgy fizetős, de esetenként ingyen meccseket is biztosító szolgáltatásán, azok tapasztalhatták, hogy a kameramozgás megegyezik a lineáris közvetítéseknél érzékelhető egyenletes és sima képpel.

Érdemes ezt az őszi rajt előtt kipróbálni.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.