Megszűnt a Netflix korlátozása, ami segít az új kapcsolatok kialakulásában

A Netflix jobban odafigyel a már meglévő netán új kapcsolataidra, és mostantól szabadon viheted a profilodat, ahová csak szeretnéd. Megszűnt az eddigi korlátozás, itt vannak a részletek.

A Netflix alig egy egy hónapja vezette be a jelszómegosztást szigorító intézkedését, ami egy sor új fogalmat emelt a netflixezés élményébe. Ilyen volt például a profilok átvitele, amivel új előfizetésbe helyezhettük át a meglévő profilunk valamennyi adatát, beleértve a kedvenceket, előzményeket és minden általunk végzett tevékenységet.

De eddig ez az opció csak új előfizetésre vagy vendégprofilra korlátozódott.

Erre azért volt szükség, mivel a Netflix idén februárban több országban is bevezette az alfiók hozzáadásának a lehetőségét, ami tulajdonképpen a megosztott Netflix jelszavak visszaszorítását jelentette. Ennek folyamányaként még tavaly tesztelni kezdte néhány dél-amerikai országban, hogy az előfizetők plusz pénzért egy új alfiókot is hozzáadhattak az előfizetésükhöz, amelyet minden esetben a fő fióktulajdonos fizet. Et a szigorítást vezette be a Netflix június elején világszerte, és ez van érvényben jelenleg is Magyarországon.

Szabad kapcsolatok, szabad profilátvitel

A Plusz vendégfelhasználói fiókok létrehozása mellett fontos opció volt a profilok átvitele is, ami alapesetben engedélyezve van, így külön ki kell kapcsolnunk, ha nem szeretnénk használni. Ez a profilátviteli folyamat új oldalt is kapott, amelynek egy fontos része, hogy a profilátvitel során fizetési adatok nem vihetők tovább, csak…

• Ajánlások
• Megtekintési előzmények (beleértve az értékeléseket)
• A „Saját lista” műsorai
• Mentett játékok és játékosnevek (Itt arra kell figyelni, hogy a mentett játékokat és játékosneveket eltávolítjuk az eredeti profilból)
• Beállítások (nyelvi és feliratbeállítások, az automatikus lejátszás beállításai, korhatár-besoroláson alapuló megtekintési korlátozások)
• Vegyes elemek (profilnév és ikon, illetve tesztrészvétel kiválasztása)

Netflix

Eddig csupán arra volt lehetőség, hogy egy új fiókba helyezzük át az így szerzett profiladatokat, ami éjjel megszűnt. Mostantól már arra is van lehetőség, hogy akár egy már meglévő profilba helyezzünk át mindent, így gyakorlatilag szabadon vihetjük tovább az előzményeinket, legyen szó családról, barátról vagy új kapcsolatokról.

Ezzel gyakorlatilag a Netflix fiókunk akár örökké is velünk maradhat, viszont vannak azért megkötések:

  • Csak aktív fiókba importálható
  • ami ne legyen gyerekprofil
  • nem rendelkezhet PIN-kóddal (ha van ilyen PIN-kód, azt előtte el kell távolítani)
  • és nincs társítva házzá profilhoz tartozó e-mail-cím

Amikor áthelyezzük a profiladatainkat egy új vagy már meglévő Netflix-előfizetésbe, akkor az eredeti helyen nem törlődik automatikusan, így azt manuálisan kell elvégezni, illetve a mentett játékok sem vihetők tovább. Az új opció még arra is ad lehetőséget, hogy olyan előfizetésbe helyezd át a profilodat, amihez nem társítottál háztartást, így nem vonatkozik rá a fiókmegosztást tiltó intézkedés sem.

Erről itt írtam bővebben.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.