Kiemelt témák: Netflix június I SkyShowtime június I Streaming Week 23 I Távozó tartalmak

Véget ért a szabad fiókmegosztás, A Netflix mostantól Magyarországon is szigorított

Eddig tartott, hogy bárki szabadon megoszthatja a Netflix jelszavát plusz pénz nélkül, hiszen a streaming szolgáltató mostantól Magyarországon is szankcionálni kezd, és plusz pénzt kér minden egyes megosztott fiók után.

Ahogyan azt korábban már megírtam, a Netflix idén februárban több országban is bevezette az alfiók hozzáadásának a lehetőségét, ami tulajdonképpen a megosztott Netflix jelszavak visszaszorítását jelenti. Ennek előkészületeként még tavaly tesztelni kezdte néhány dél-amerikai országban, hogy az előfizetők plusz pénzért egy új alfiókot is hozzáadhattak az előfizetésükhöz, amelyet minden esetben a fő fióktulajdonos fizet.

Netflix

Ugyanakkor a hozzáadott fiók saját bejelentkezési adatokkal rendelkezik, és arra is lehetőség van a fiókadatok letöltésével, hogy valamennyi előzményt, listát és értékelést is átemeljünk.

A Standard vagy Premium csomaggal rendelkező előfizetők (tehát az Alap csomagra ez nem vonatkozik) mostantól hozzáadhatnak egy további tagsági alfiókot legfeljebb két olyan személy számára, akikkel nem élnek együtt – mindegyikük profillal, személyre szabott ajánlások, bejelentkezési névvel és jelszóval rendelkezik. Fontos azonban, hogy a Standard csak plusz egy, míg a Prémium már két ilyen fiókhozzáadási lehetőséget kap.

Mennyibe kerül a Netflix vendégfelhasználó fiókja?


Kanadában 7,99 kanadai dollár, Új-Zélandon 7,99 új-zélandi dollár, Portugáliában 3,99 euro, Spanyolországban kicsit drágább, 5,99 euro, viszont Magyarországon elég olcsóra sikerült belőni az árazást, hiszen valamennyi csomag esetében 990 Ft-ot kell érte fizetni, ami kb 2,5 dollárt jelent.

 • Tehát ha Standard fiókkal rendelkezel, akkor a vendégfelhasználó díjat is figyelembe véve 4.480 Ft/hó-árat kell majd fizetni
 • Ha Prémium fiókkal rendelkezel, akkor az vendégfelhasználó díjat is figyelembe véve 5.480 Ft/hó-ra módosul
Netflix

Mit kell tudni a regisztrációról?

Minden esetben ajánlatos az áthelyezni kívánt fiók adatait letölteni, amit a Beállítások fülnél a Profilátvitel menüben tudsz kényelmesen elvégezni. Ezután a menüsorban található új lehetőség a Vendégfelhasználók opciónál tudsz új alfiókot vásárolni, a megadott instrukciók segítségével. A számlázás minden esetben az aktuális számlafordulóval együtt történik.

A Netflix külön foglalkozik a vendégfelhasználó előnyeivel és hátrányaival is.

Előnyök:

 • A vendégfelhasználók számos olyan előnyt élvezhetnek, mint a többi Netflix előfizető:
 • Korlátlan hozzáférés díjnyertes sorozatokhoz, filmekhez, dokumentumfilmekhez és sok minden máshoz.
 • Hozzáférés a Netflixhez otthon vagy útközben bármely internethez kapcsolódó eszközön, amelyen elérhető a Netflix app, például okostévén, játékkonzolon, streaming médialejátszón, set-top boxon, okostelefonon, tableten és webböngészőben.
 • A videó minősége megegyezik az őket meghívó előfizetőjével.
 • Saját profil, fiók és jelszó.

Különbségek:

 • Főbb különbségek a vendégfelhasználói és a hagyományos fiókok között:
 • A vendégfelhasználók bármely eszközön nézhetik a Netflixet, azonban egyszerre csak egy eszközön.
 • A vendégfelhasználók is letölthetnek tartalmakat, azonban egyszerre csak egy telefonon vagy tableten.
 • A vendégfelhasználóknak csak egy profiljuk lehet, és nem hozhatnak létre többet.
 • Ez lehet egy új profil vagy egy átvihető profil a fióktulajdonostól, aki meghívta őket vendégfelhasználóként.
 • Ennek a profilnak eltérő korhatár-besorolása lehet, de nem lehet gyerekprofil. Tudj meg többet a Netflix szülői felügyeletéről.
 • A vendégfelhasználóknak ugyanabban az országban kell aktiválniuk a fiókjukat, mint amelyikben a fióktulajdonos létrehozta a saját fiókját.
 • Például ha a fióktulajdonos Costa Ricán regisztrált, akkor a vendégfelhasználónak is Costa Ricán kell létrehoznia és aktiválnia a vendégfelhasználói fiókját.

Frissítés:

Azokat a profilokat, amelyek hosszabb ideig használják a háztartástól távol a szolgáltatást, a Netflix banolni fogja.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.