Így tudod megúszni a Netflix jelszómegosztás plusz költségeit Magyarországon

Eljött az idő, hogy a legnagyobb streaming szolgáltató Magyarországon is plusz pénzt kérjen a fiókjukat megosztó felhasználóktól. Mindez gyakorlatilag burkolt áremelést jelent a Netflixnél, és csak azokat az előfizetőket nem érinti, akik az otthoni neten, de különböző helységekben nézik a filmeket és sorozatokat, továbbá azokra, akik nem használnak tévés applikációt, és pontosan ez a lényeg.

Ahogyan korábban már megírtam, a Netflix szélesebb körben elkezdte bevezetni a jelszómegosztást szinte ellehetletlenítő gyakorlatát, miszerint plusz pénzt kér minden olyan felhasználótól, akik másokkal – tehát nem a háztartásba tartozó eszközökkel is megosztják a fiókjukat (Netflix jelszómegosztás).

Netflix jelszómegosztás

Azért is fontos mindent tudni, hiszen a streaming szolgáltató hamarosan blokkolni fog minden olyan eszközt, amely nem az adott előfizető háztartásához tartozik.

Fontos azonban tudni, hogy a Netflix a most bevezetett vendégfelhasználói szigorítását a háztartáson kívüli eszközök csatlakoztatásához köti, amelyeket minden olyan esetben el kell végezni, amikor az adott eszköz hosszabb ideig vagy egyáltalán nem csatlakozik a Netflix tévés applikáció által használt internethez. A streaming szolgáltató azt írja a hivatalos súgó oldalán, hogy minden olyan eszköz, amelyik csatlakozik a tévés applikáció által is használt internethez, automatikusan a Netflix háztartásodhoz fog tartozni.

Abban az esetben nem fog ez megtörténni, amennyiben egyáltalán nem használunk tévés applikációt, amelyre a szolgáltató külön is kitér a Netflix háztartás tévé nélküli sorában:

Ha nem nézel Netflixet tévén, vagy nincs tévéd, nem kell beállítanod Netflix háztartást a fiókodhoz.”

Így tehát azok a Netflix előfizetők, akik nem használnak tévét, vagyis „tévés” applikációt, azok számára a háztartásokra vonatkozó szabályok nem vonatkoznak, és nincs szükség a fő internetes hálózathoz csatlakoztatott applikációt kezelniük, hiszen a súgóban is található leírás szerint

A Netflix fiókot az egy háztartásban élők oszthatják meg egymással. Azok, akik nem tagjai a háztartásodnak, a saját fiókjukkal használhatják a Netflixet

Ha nincs tévé, nincs jelszómegosztás sem, így pedig bárki, akár hosszabb ideig is használhatja egymástól távol is a különböző fiókokat mobilon vagy tableten, akiknek megadjuk a belépési adatainkat.

Érdemes még azzal is tisztában lenni, hogy mi számít tv-nek a Netflixnél, hiszen számos olyan eszköz található, amik közvetlenül csatlakoztathatóak TV-hez, ilyenek például a Blu-ray lejátszók, játékkonzolok vagy különböző streaming eszközök – ide tartoznak a Google TV (Android TV) vagy Apple TV eszközök is. Viszont ha megnézzük a szolgáltató hivatalos oldalát, akkor az eszközök listában a TV-k között csak az okostévék, illetve azok gyártói vannak feltüntetve, amelyek kaptak licencet az applikációhoz.

A Netflix Gaming szolgáltatásról nincs külön említés.

Netflix

Ezzel kapcsolatban rákérdeztem a Netflix hazai képviseleténél is, és amint válasz érkezik, frissítem a cikket

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.