Új Netflix funkció: egyre több adatot láthatunk eszközeink használatáról, ami a fiókmegosztást tiltó opció érkezésére utal

Tegnap óta új funkcióval bővült a Netflix fiókbeállítása, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jobban ellenőrizhessék profiljuk eszközhasználatát. Ennek köszönhetően mostantól könnyen, webről, IOS vagy akár Android készülékről is átnézhetjük azokat az eszközöket, amelyeken a mi fiókunkkal bejelentkezett Netflix fut.

Ha látni szeretnéd, hogy a Netflix-fiókod milyen eszközökön aktív, egyszerűen csak lépj a Fiókbeállítások oldalra. Menj a Biztonság és Adatvédelem sorra, amelynél megjelenik új funkcióként a Hozzáférés és az eszközök kezelése lehetőség. Ezen az oldalon lehetőséged lesz átnézni a legutóbb aktív eszközök listáját, és máris kijelentkezhetsz az ismeretlen eszközökön vagy módosíthatod a jelszavadat a nagyobb biztonság érdekében. Korábban egyben lehetett valamennyi eszközről kijelentkezni, ami mostantól egyesével is kiválasztható lesz.

Az új funkció valójában azt is sugallja, hogy a jelszavukat kiadó fizetett előfizetők anyagi „felelősséggel” tartoznak, amikor a megosztást tiltó intézkedések életbe lépnek – ez várhatóan 2023 első felére tehető.

Mit jelent ez?

Várhatóan nekik kerül kiszámlázásra a megemelkedett díjtétel, így érdekük lesz kiszűrni a „potyázókat”, amire az új funkció is felhívja a figyelmet.

A fizető felhasználót egy „extratag” díj fogja terhelni, ha számláját az otthonán kívül mások használják, amelyet IP cím vagy egyéb lokális tényezők szerint fognak megállapítani. A Netflix nem árulta el, hogy mekkora lesz az alszámla díja, azonban a tesztelt régiók áraiból könnyű következtetni rá, hogy ez hozzávetőleg havi 1,50-2,99 dolláros extra díjat jelent majd.

A Netflix szerint világszerte több mint 100 millió háztartás használ olyan fiókot, amelyért nem fizetnek, így természetesen az sem meglepő, hogy további erőfeszítéseket tesz a jelszómegosztás visszaszorítására.

Felmérések szerint Amerikában akár 10%-os is lehet a fiókmegosztásból származó Netflix-előfizetések lemorzsolódása, viszont a streaming óriás azt reméli, hogy az új, olcsóbb, hirdetésekkel támogatott szint (Basic with Ads) bevezetése segít megelőzni az ilyen mértékű elvándorlást. Az új hirdetésekkel támogatott előfizetői opció november 3-án indult havi 6,99 dollár. Hazai bevezetésről még nem érkezett pontos információ, de elsőként fogom megírni az érkezését.

Profilátvitel

Szintén újdonság a Profilátvitel kikapcsolása, ami alapesetben engedélyezve van, így külön ki kell kapcsolnunk, ha nem szeretnénk. A teljes profilátvitel folyamat új oldalt is kapott, amelynek egy fontos része, hogy a profilátvitel során fizetési adatok nem vihetők tovább, csak

• Ajánlások
• Megtekintési előzmények (beleértve az értékeléseket)
• A „Saját lista” műsorai
• Mentett játékok és játékosnevek (Itt arra kell figyelni, hogy a mentett játékokat és játékosneveket eltávolítjuk az eredeti profilból)
• Beállítások (nyelvi és feliratbeállítások, az automatikus lejátszás beállításai, korhatár-besoroláson alapuló megtekintési korlátozások)
• Vegyes elemek (profilnév és ikon, illetve tesztrészvétel kiválasztása)

#netflixvilág #műsoronplus

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.