Új Netflix funkció: Magyarországon is elérhető lesz a profil átvitel

A Netflix új funkciót jelentett be a Profil átvitele (Profile Transfer) néven, amely több hónapnyi tesztelés után válik elérhetővé világszerte, tehát Magyarországon is.

Az új funkció azt a célt szolgálja, hogy személyre szabott ajánlásainkat, megtekintési előzményeinket, saját listáinkat, mentett játékainkat és egyéb beállításainkat áthelyezzünk egy új fiókba, amelyre eddig nem volt lehetőségünk.

Mi a célja a Netflix új opciójának?

Azok a felhasználók, akik eddig megosztották fiókjukat valakivel – mondjuk szobatársukkal, haverjukkal vagy éppen aktuális szerelmükkel, de erre már nincs szükségük – mert netán saját Netflix fiókot szeretnének novembertől, akkor a teljes fiók adatfolyamát gond nélkül át tudják emelni egy új teljes értékű előfizetésbe.

A Netflix komolyan gondolja, hogy a reklámokkal támogatott új előfizetői csomagja olyan népszerű lesz a felhasználók körében, hogy még a jelszómegosztást is visszaszorítja, és a Profil átvitele ezt a folyamatot szeretné megkönnyíteni.

Az új opció a Netflix két égető problémájának lehet fontos kelléke. Egyrészt azok számára hasznos, akik hosszú évek óta vannak benn egy megosztott Netflix-fiókban, és eddig csak azért nem váltottak – akár több pénzért sajátra, mert nem akarták elveszíteni az előzményeket, a saját listát – nyilván ebből lehet a kevesebb. Viszont sokan lehetnek azok, akik kedvet kapnak majd az olcsó „netflixezéshez”, és időszerűnek érzik, hogy kilépjenek a megosztott és nyűgösnek tartott előfizetésből, és nem zavarja őket a reklám sem.

A Netflix becslései szerint több mint 100 millió háztartás fér hozzá a szolgáltatáshoz megosztott fiókokon keresztül, amely komoly veszteséget okoz a cégnek. Az új opciót március óta tesztelték Dél-Amerikában, és úgy tűnik, hogy annyira bevált, hogy még a hirdetésekkel támogatott előfizetői csomag bevezetése előtt globálisan élesítik, ezzel is rávezetve az embereket a használatára.

A cél érdekében a Netflix az új opció iránymutatását úgy építette fel, hogy az tele legyen olyan rávezető mondatokkal, mint „(…)hogyan lehetsz tulajdonosa a Netflix fiókodnak” vagy a „(…) megtarthatod mindazt, amit szeretsz a profilodban”.

Így tudod aktiválni az új Netflix opciót, ami úgy tűnik, hogy csak számítógépen lehetséges:

  • A Netflix e-mailben küld értesítést, amint a Profile Transfer elérhetővé válik fiókodban.
  • A profilod ikonja fölé kell helyezned az egérmutatót, és egy legördülő menüben megjelenik a profil átvitele lehetőség.

Ugyan a Netflix számtalan módon foglalkozik a jelszómegosztás kérdésével, eddig csak tesztekről volt szó, amit még mindig nem véglegesítettek. Hallottunk arról például, hogy a cég újraértelmezné az egy háztartás fogalmát, és a chilei vagy perui megosztott fiók tulajdonosait arra kérte, hogy egy kóddal igazolják, hogy az adott profil valóban a háztartáshoz tartozik. Bármelyik megoldás is kerül végül élesítésre, az már teljesen biztos, hogy a Netflix fokozatosan fog eljutni a teljes globális bevezetésig, és azokhoz, akik jelenleg mások előfizetését használják, hamarosan a Netflix be fog kopogtatni, hogy tessék saját előfizetést vásárolni, akár olcsóbban is.

Novembertől akár már reklámokkal is.

#netflixvilág

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.