Nyaralni mész? Így használd a Netflix fiókmegosztását 2023-ban

Úgy tűnik, hogy végre Magyarországra is berobban a valódi nyári időjárás, és egyre többen indulnak el nyaralni. Ha te is úgy tervezed, hogy a nyaralásod alkalmával máshol is gond nélkül néznél nyári Netflix filmeket, akkor néhány dologról feltétlenül tudnod kell mielőtt elindulnál, hogy ne okozzon később kellemetlen meglepetés, a streaming szolgáltató fiókmegosztást tiltó új intézkedése.

Ahogyan egy hónappal ezelőtt megírtam, a Netflix Magyarországon is korlátozni kezdte a jelszómegosztást, amit korábban még szinte üdvözölt is világszinten, csakhogy azóta teljesen megváltoztak a piaci és tartalomfogyasztási viszonyok, ami már nem teszi lehetővé a több mint 100 milliósra becsült „potyautasok” jelenlétét.

Persze van egy módszer, amivel viszonylag könnyű elkerülni a jelszómegosztást korlátozó intézkedéseket, ami azzal jár, hogy elbúcsúzhatunk a kifejezetten tévékre készült applikációtól, és csak mobilon, tableten, set-top-boxon és egyéb streaming eszközökön használjuk a Netflix szolgáltatását.

Az egyetlen kiskapuról itt írtam bővebben

Viszont a többség számára, a fiókmegosztás elleni harc miatt életre hívott plusz vendégfelhasználói opció nem teljesen világos, és főként akkor válik egyre égetőbbé a kérdés, amikor valaki hosszabb időre szeretne elmenni nyaralni, ahol a háztartásához tartozó internetes kapcsolattól távol – akár több ezer kilométerre szeretné használni a saját netflixes fiókját. Persze van egy egyszerű megoldás azoknak, akik csak néhány napra vagy hétre szeretnék az otthonunktól távol is használni a szolgáltatást anélkül, hogy a rendszer azt gondolná, hogy valaki másnak adtuk át a jelszavunkat, de van pár dolog, amire érdemes lesz figyelni.

Lehet nyaralás közben is nézni, de figyelni kell az időre.

Azok az előfizetők, akik otthonuktól távol is szeretnének szörfölni a Netflixen, használhatnak a platform által küldött ideiglenes kódokat. Egy ilyen kód egy-két hétre feloldja a hozzáférést, de fontos megjegyezni, hogy a különböző országokban eltérő korlátok vonatkoznak. Egy hónap elteltével azonban az előfizetők alapértelmezés szerint elveszíthetik a hozzáférésüket a szolgáltatáshoz, hiszen megjelenhet egy üzenet, hogy az adott fiókra vonatkozó ideiglenes kódok kimerültek.

netflix

Mi van ilyenkor?

Ebben a helyzetben a felhasználónak fel kell vennie a kapcsolatot a Netflix ügyfélszolgáltával, hogy megkapja a következő hónapra vonatkozó kódokat.

Persze van arra is opció, hogy valaki a Standard vagy Prémium előfizetés mellé rendel egy vendégfelhasználói fiókot, amely 990 Ft-ba kerül havonta, bármikor lemondható, azonban ez külön álló az alap fiókoktól, így alapból nem tartalmazza a fő fiók megtekintési előzményeit és dedikált ajánlásait sem. Így viszont amíg ez a vendégfelhasználói alfiókot fentarjuk, nem kell kódokkal bajlódni, akár hosszú utazások alkalmával sem.

Front kép: Florida Man. Emory Cohen as Moss Yankov in episode 105 of Florida Man. Cr. Courtesy of Netflix © 2023

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.