Netflix nyári filmek: Ezeket az újdonságokat várjuk 2023-ban

Mit nézünk 2023 nyarán a Netflixen? Új filmek és premierdátumok, első betekintéssel.

Hamarosan nyakunkon a nagy szabadságolások időszaka és a nyári forróság, és sok időt töltünk majd a víz közelében. Azonban érdemes készülni a hűvösebb esti időtöltésekre is, amikhez kiváló szórakozást kínál a Netflix nagy filmes kínálata, hasznos tehát előre szemezgetni a várható újdonságok között, hogy az esték is tartalmas szórakozással teljenek.

Ahogyan azt korábban már megírtam, a Netflix idén is több millió dollárt költ új filmek és sorozatok bemutatására, ami viszont az előző évekhez viszonyítva kevesebb új produkciót jelent várhatóan jobb minőségben, ami nem egy elhanyagolható tényező, a mai elképesztő tartalmi kínálatban.

Legyen szó akció-thrillerrel utazásról, elmerülni egy igazságkereső dokumentumfilmben, vagy egy romantikus vígjátékról – netán fordulatokban gazdag fantasy-kalandról az egész családdal, a Netflix szinte minden műfaj kedvelőjének tartogat valami újdonságot idén nyáron. Ehhez elég csak megnyomni a Play gombot, és az előfizetők máris válogathatnak a különböző műsorok között, ami a Műsoron.hu ajánlójával most még egyszerűbbé válik.

Netflix filmek premierjei időrendben:

Május 12., péntek

Rögtön kezdésnek május 12-én pénteken érkezik az Anya (The Mother) című dráma Jennifer Lopez főszereplésével. Niki Caro rendezésében készült filmben egy bérgyilkos bújik elő rejtekhelyéről, hogy megvédje egyetlen lányát, akit évekkel korábban feladott, miközben a veszélyes férfiak elől menekült. Jennfer Lopez mellett feltűnik majd a filmben Joseph Fiennes, Lucy Paez, Omari Hardwick, Paul Raci és Gael Garcia Bernal is.

Május 16. kedd

Anna Nicole Smith: Nem ismertek engem (Anna Nicole Smith: You Don’t Know Me) címmel láthatunk majd egy életrajzi dokumentumfilmet Ursula Macfarlane és Alexandra Lacey producerektől Vickie Lynn Hogan, ismertebb nevén Anna Nicole Smith modell és színésznő életének, halálának és titkainak rendíthetetlen és humanizáló vizsgálatával. 1992-ben, a Playboyban való első fellépésétől kezdve Anna Nicole szédítő felemelkedése volt az amerikai álom lmegtestesítője, amely tragikusan megtorpant 2007-ben bekövetkezett korai halálával. A filmben betekintést kapunk soha nem látott felvételekhez, házi videókhoz és interjúkhoz is.

Május 23., kedd

Áldozatból gyanúsított (Victim/Suspect) szintén egy dokumentumfilm lesz Nancy Schwartzman rendezésében, amely egy súlyos problémával foglalkozik: Rae de Leon újságíró első önálló nyomozása során átutazza az országot, hogy megdöbbentő eseteket tárhasson fel. Fiatal nők tesznek feljelentést a rendőrségen szexuálisan zaklattás miatt, de ahelyett, hogy igazságot találnának, az elkövetés bűntette miatt vádolják meg őket. Hamis jelentésekkel találkoznak, sőt bebörtönözi a lányokat az a rendszer, amelyről azt hitték, hogy megvédi őket.

Június 16. péntek

A nyár első hónapjában jön sokak kedvenc akciófilmjének a folytatása a Tyler Rake: A kimenekítés 2 (Extraction 2). Chris Hemsworth visszatér Tyler Rake szerepében a Netflixre. Miután túlélte az első film eseményeit, az ausztrál black ops zsoldosának újabb halálos küldetése van: egy kegyetlen grúz gengszter megtépázott családjának kimentése a feladata a börtönből, ahol fogva tartják őket.

Hemsworth újra találkozik Sam Hargrave rendezővel, és Golshifteh Farahani is megismétli szerepét, akihez ezúttal Adam Bessa, Olga Kurylenko, Daniel Bernhardt és Tinatin Dalakishvili is becsatlakozik majd.

Június 19., hétfő

Egy újabb dokumentumfilm érkezik Vigyázzatok Mayára (Take Care of Maya) címmel Henry Roosevelt rendezésében. Amikor 2016-ban a kilencéves Maya Kowalski bekerült a Johns Hopkins All Children’s kórházba, semmi sem tudta felkészíteni őt és a családját arra, amin keresztül kellett menniük. Miközben az orvosi csapat megpróbálta megérteni ritka betegségét, sorra kezdték megkérdőjelezni azokat az alapvető igazságokat, amelyek összekötötték Kowalskiékat. Hirtelen Maya állami őrizetbe került annak ellenére, hogy két szülő kétségbeesetten akarta hazahozni a lányát.

Június 23., péntek

Ezúttal egy igazi nyári romkom érkezik Telitalálat (The Perfect Find) címmel. Numa Perrier filmjében egy botrányokkal tarkított kirúgás után Jenna (Gabrielle Union) divatkarrierjének visszatérése kínos helyzetbe kerül, amikor beleszeret egy bájos, viszont sokkal fiatalabb munkatársába (Keith Powers), aki történetesen a főnöke fia. Miközben egyre forróbb kapcsolat alakul ki közöttük Jennának el kell döntenie, hogy megkockáztatja-e amit eddig elért egy titkos románc miatt.
A főbb szerepekben Gabrielle Union, Keith Powers, Aisha Hinds, DB Woodside, Janet Hubert, Alani “La La” Anthony és Gina Torres látható.

Június (még nincs premierdátum)

Láthatunk majd egy családi animációt is Nimona címmel Nick Bruno és Troy Quane rendezésében, azonban még nem rendelkezik pontos premierdátummal. Amikor Ballister Boldheart (Riz Ahmed), egy futurisztikus középkori világ lovagját egy olyan bűncselekménnyel vádolják, amelyet nem ő követett el, és Nimona (Chloë) az egyetlen, aki segíthet neki bebizonyítani ártatlanságát. De mi van akkor, ha a lány az a szörny, akinek megölésére Ballister valójában felesküdött?

NIMONA – A Knight (Riz Ahmed) is framed for a crime he didn’t commit and the only person who can help him prove his innocence is Nimona (Chloë Grace Moretz), a shape-shifting teen who might also be a monster he’s sworn to kill. Set in a techno-medieval world unlike anything animation has tackled before, this is a story about the labels we assign to people and the shapeshifter who refuses to be defined by anyone. Cr: Netflix © 2023

Július 5., szerda

Jön a WHAM! portré egy új dokumentumfilm segítségével. 1982-ben az akkor még tinédzsernek számító, és legjobb barátok George Michael és Andrew Ridgeley, mint WHAM! elindult a világ meghódítására, viszont 1986 júniusában a már a legutolsó fellépésüket tartották a Wembley Stadionban. Most először saját szavakkal ismerhetjük meg ezt a csodálatos történet, ahogy négy év alatt uralták a világ zenei listáit időtlen és klasszikus popdalaikkal. Sláger sláger után,„Club Tropicana”, „Wake Me Up Before You Go Go”, „Freedom”, „I’m Your Man” és természetesen „Last Christmas”.

A reflektorfényben eltöltött idő forró volt, és ez lett a legelső nyugati popzene, amely Kínába is eljutott. Ez volt az az időszak, amely nemcsak a fiatalságukat foglalta össze és testesítette meg, hanem az őket imádó sok millió rajongót is. A WHAM! egy páratlan portrénak ígérkezik, amely ezt a varázslatos időt örökíti meg Chris Smith rendezésében.

Július 7., szerda

Szélhámos rokonok (The Out-Laws) címmel kapunk egy akció vígjátékot is júliusban, amelyben Pierce Brosnan bankrablót alakít. Owen Browning (Adam Devine) egy bankigazgató, aki hamarosan feleségül veszi élete szerelmét, Parkert (Nina Dobrev).

Netflix
The Out-Laws. (L to R) Pierce Brosnan as Billy, Adam DeVine as Owen, Ellen Barkin as Lilly, Nina Dobrev as Parker in The Out-Laws. Cr. Scott Yamano/Netflix © 2023.

Amikor viszont az esküvőjük napján a hírhedt Szellem Banditák kirabolják a bankját Owen úgy véli, hogy a bankrablók a jövőbeli sógorai (Pierce Brosnan és Ellen Barkin) lehetnek, akik éppen az esküvőre érkeztek a városba. Főszerepekben Brosnan mellett Adam Devine, Nina Dobrev, Michael Rooker, Poorna Jagannathan, Julie Hagerty, Richard Kind, Lil Rel Howery, Blake Anderson, Lauren Lapkus, Laci Mosley és Ellen Barkin lesz látható.

Július 14., péntek

Ismét egy folytatás európai köntösben. Jön Bird Box producereinek új filmje a Madarak a dobozban – Barcelona (Bird Box Barcelona) a Netflixre.

Miután egy titokzatos erő megtizedeli a világ lakosságát, Sebastiannak saját túlélési útját kell végigjárnia, Barcelona kihalt utcáin. A férfi kissé zavaros szövetséget köt más túlélőkkel, akik megpróbálnak elmenekülni a városból, egy váratlan és még baljóslatúbb fenyegetés elől.
Szereplők Mario Casas, Georgina Campbell, Diego Calva, Alejandra Howard, Naila Schuberth, Patrick Criado, Celia Freijeiro és Lola Dueñas, Gonzalo de Castro, Michelle Jenner és Leonardo Sbaraglia.

Július 19., szerda

A legmélyebb lélegzet (The Deepest Breath) szintén egy dokumentumfilm lesz. Egy szabadtüdős búvár arra készül, hogy megdöntse a mélymerülés világcsúcsát egy szakértő biztonsági búvár segítségével. Ez a szívmelengető film azokat az utakat követi nyomon, amelyeken a szabadtüdős búvárok világának csúcsán találkoznak, dokumentálva, hogy milyen izgalmas jutalmak, és elkerülhetetlen kockázatok származnak abból, ha álmot kergetnek a néma óceán mélyén.

Július 21., péntek

Tyrone klónja (They Cloned Tyrone) egy misztikus filmnek ígérkezik. Kísérteties események sorozata egy valószínűtlen triót (John Boyega, Jamie Foxx és Teyonah Parris) hoz össze egy kormányzati összeesküvés feltárására.

Július 27., csütörtök

Ismét egy romkom Boldogság kezdőknek (Happiness for Beginners) címmel. Helen (Ellie Kemper) nemrég vált el, és egy túlélőtanfolyamon csatlakozik egy csoporthoz „egy életen át tartó kalandra”, abban a reményben, hogy újra megtanulja, hogyan kell élni és szeretni.
Szereplők lesznek Ellie Kemper, Luke Grimes, Nico Santos, Blythe Danner, Ben Cook, Shayvawn Webster, Esteban Benito, Gus Birney és Julia Shiplett.

Augusztus 11., péntek

Vége ismét Netflix filmben láthatjuk Gal Gadotot, hiszen a nyár végén debütál a Rachel Stone – Mindent vagy semmit (Heart of Stone), amiről már tavaly is írtam a TUDUM rendezvényén.

Tom Harper filmje a Mission: Impossible Netflix megfelelője lehet. Ebben az akció-thrillerben Rachel Stone (Gal Gadot) egy titkosszolgálati ügynököt alakít, az egyetlen nőt, aki egy hatalmas globális szervezete és a legértékesebb, egyben a legveszélyesebb eszközének elvesztése között áll.
Szereplők között találjuk Gal Gadot mellett Jamie Dornant, Alia Bhattot, Sophie Okonedót, Matthias Schweighöfert, Jing Lusit, Paul Ready-t.

Augusztus 18., péntek

A majomkirály (The Monkey King) szintén egy családi animáció lesz, amit egy egy epikus kínai mese ihletett, amelyben egy varázslatos majom démonokkal, sárkányokkal, istenekkel és a legnagyobb ellenféllel, azaz saját egójával harcol.

További premierek:

Augusztus 25., péntek: You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah (magyar cím nélkül)

Jackie Sandler és Adam Sandler új filmje, amelyről egyelőre keveset tudni. A hivatalos szinopszis szerint a vígjáték Stacey Friedmant követi, aki Bar Mitzvah-jára készül, viszont tervei komikusan megváltoznak és az esemény tönkretételével fenyegetnek.

Augusztus 31., péntek: Choose Love (magyar cím nélkül) – interaktív romkom.

A lista az új bejelentésekkel frissül.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.