SkyShowtime: Mozfilmek és népszerű sorozatok érkeznek a hazai platformra

A SkyShowtime vezérigazgatója, Monty Sarhan tegnap Cannes-ban tartott prezentációt a nagyközönségnek, ahol bemutatta azokat az újdonságokat, amik hamarosan megjelennek a platformon. Ezek többsége várhatóan a magyar SkyShowtime felületen is megjelenik – erősítette meg kérdésemre a streaming szolgáltató, így meglehetősen erős lineuppal veszi fel a további versenyt az európai piacon, és a jövőben több olyan sorozatfolytatás is érkezik, amire már régóta várunk.

Új sorozatok a SkyShowtime-on

SkyShowtime

Még idén érkezik a Codename: Annika című svéd és finn saját gyártású krimi/drámasorozat, ami korábban ID címen futott. Ez lesz a régió első SkyShowtime Original produkciója, és a megjelenése a Warner Bros. Discovery-vel kötött ügylet része, amelynek keretében összesen 21 sorozat 160 epizódját szerezte meg a média konglomerátumtól, és ezek közé tartozik a magyar A besúgó is. A Codenme: Annika egy finn műkincsrablókra vadászó nyomozó körül forog, aki titokban beszivárog egy stockholmi aukciós házba, hogy kivizsgálja a cég kapcsolatát Blankóval, az ismert pénzmosóval.

Héctor Lozant rendezésében jön a spanyol Las Invisibles (The Invisible Ladies) című sorozat, amely egy Földközi-tengernél fekvő luxusszállodában dolgozó szobalányok egy csoportját követi, akik saját életük viszontagságait helyezik szembe az üdülő gadag látogatóival. A sorozatban többek között feltűnik majd Eva Martín, aki a nézők a Netflixen futó Valéria című sorozatból ismerhetnek, vagy a szintén netflixes Az ártatlan (El inocente) szériából ismert Jordi Coll.

Ezek mellett érkezik még egy lengyel dráma Warszawianka címmel – ami szintén az első SkyShowtime-produkciónak számít a lengyel piacon, és június 19-én érkezik a platformra. Ennek hazai érkezését is megerősítették.

Az érkezők között szerepel még egy cseh és szlovák közös vígjáték A győztes (The Winner) címmel, egy újabb spanyol Original dráma Mentiras Pasajeras (Fleeting Lies), továbbá a szintén az HBO Europe-tól vásárolt Por H o ​​por B spanyol sorozat második évada is.

Az egyik legolcsóbb, nagy stúdiók által is támogatott streaming platform végre elhozza a hazai nézőknek Natasha Lyonne főszereplésével az idei év egyik legjobb sorozatának számító, és amúgy Peacock Original Poker Face -t, illetve a Showtime új vígjátékát The Curse címmel, amelyben az Oscar-díjas Emma Stone és Benny Safdie lesz látható, amiben fokozatosan feltárul, hogyan zavarja meg egy állítólagos átok egy újdonsült házaspár kapcsolatát.

Ezeknek a pontos megjelenési dátumát azonban a streamer még nem ismertette, így egyelőre hazai premierdátumról sem tudok beszámolni.

Az előadáson elhangzott még többek között a Django európai megjelenése is, ami egyébként többek között Sky valamint Canal gyártásnak számít, viszont nálunk a Direct One már rendelkezik a sorozat streamelési jogaival – ami a Direct Now applikációban már a 4. epizódnál jár, és egyelőre a Yellowjacket SkyShowtime megjelenése sem tisztázott, hiszen például a lengyel piacon a Canal+ vetíti, ami a hazai Direct One anyavállalata.

A frissen bejelentett címek olyan ígéretesnek tűnő sorozatok mellé sorakoznak fel, amelyeket már korábban megismerhettünk. Ilyen például a Yellowstone alkotójának új akciósorozata a Special Ops: Lioness, amelyről itt írtam korábban:

Folyatódnak a SkyShowtime népszerű sorozatai

Még ebben az évben érkezik a Yellowstone 5. évadának várva várt második része, ami kizárólag a SkyShowtime-on lesz látható. Emellett az Oscar-díjra jelölt Taylor Sheridan rendezésében jön az 1923 – az Oscar-díjas Helen Mirren és az Oscar-díjra jelölt Harrison Ford főszereplésével –, valamint a Sylvester Stallone nevével fémjelzett Tulsa King vígjátéksorozat második évada is, amelyek szintén csak a SkyShowtime előfizetői számára lesznek elérhetők. ​ A kihagyhatatlan sorozat, a Halo, amely az azonos című film alapján készült, pedig immár a második évaddal örvendezteti meg a rajongóit.

Új filmek a SkyShowtime-on

A streaming szolgáltató másik erőssége lehet az új mozifilmek streaming műsortárba építése, hiszen az Universal és a Paramount is felsorakozott már a SkyShowtime mögé, és több alkotásuk is elsőként ezen a platformon lesz majd elérhető. Ilyen lesz például Brad Pitt és Margot Robbie tavalyi filmje a Babylon, így tehát Damien Chazelle tavalyi látványos alkotása július 6-án debütálhat a platformon. Egyébként az Amerikában, és számos európai piacon is népszerű Paramount+-ra február 21-én került fel a film, ami tengerentúli mozis megjelenéshez képest (december 15) viszonylag rövid távnak tűnik.

A Babybon mellett láthatjuk maj augusztus 14-én az M3GAN, valamint a She Said, amely június 23-án érkezik a kínálatba a Top Gun: Maverick, a Jurassic World: Dominion és a Minions: The Rise of Gru sikerfilmek közé.

Ezzel pedig még mindig nincs vége, hiszen hamarosan további címeket és előzeteseket is megismerhetünk, amelyekről folyamatosan beszámolok itt az oldalon, illetve a Facebbok vagy Twitter oldalamon is.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.