Elképesztő: Ridley Scott egy egész várost kibérelt új méregdrága Apple TV sorozatához

Az Emmy- és BAFTA-díjas rendező Ridley Scott most fejezi be a Sinking Spring című sorozat első részének a forgatását az Apple TV+-ra, így még biztosan sokat kell várni a műsor megjelenésére. Viszont egyre izgalmasabbnak tűnik ez a projekt, amely a rekordközeli költségvetése mellett több érdekességgel is azonnal felhívja magára a figyelmet.

A Scott Free Productions, azaz a rendező produkciós cége és az Apple TV+ még 2020-ban írt alá firstlook szerződést, amelynek részeként a streaming szolgáltató megrendelte a most forgatott új drámasorozatot a Top Gun: Maverick írója, Peter Craig közreműködésével. Eddig viszonylag kevés információhoz jutottunk a forgatással kapcsolatban, ami most megváltozott, hiszen a pilot epizód gyártási munkálatai csütörtökön fejeződnek be, be és közel 50 millió dollárba kerültek.

A World of Reel szerint ez az 50 millió dollár a kéthetes forgatásra ment, amelyben Scott egy egész várost bérelt ki, beleértve a rendőrséget és a tűzoltóságot, de még egy komplett házat is felrobbantottak. A forgatás még február elején kezdődött Philadelphiában, és állítólag öt helyszíni kamera forgatta a műsort egyszerre, összesen 280 fős stábbal.

Mennyire drága Ridley Scott készülő Apple sorozata?

Érdekességként érdemes felidézni, hogy a tavaly elkaszált Westworld epizódonként 8-10 millió, a Trónok harca 15 millió, a Sákányok háza pedig 20 millió dollárba fájt az HBO-nak. A Vaják – amelynek idén nyáron várjuk a folytatását – sem kúszott fel sokkal 10 millió fölé, és a Netflix eddigi csúcstartója a Stranger Things volt részenként 30 millió dolláros költségvetéssel. A legdrágább produkció viszont kétségtelenül az Amazon Prime Video-nak gyártott A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi a maga 55,8 millió büdzséjével, tehát nyugodtan lehet állítani, hogy ha igazak a kiszivárogtatott számok, akkor az új Ridley Scott sorozat ott lesz a legdrágább sorozatok között.

A magyar munkacímmel még nem rendelkező Sinking Spring egy limitált krimi/drámasorozat lesz, amely Dennis Tafoya 2009-es debütáló Dope Thief című regényének lesz az adaptációja. A történet szerint az Oscar-jelölt Brian Tyree Henry, valamint a Better Call Saul sztárja, Michael Mando két jóbarátot alakít, akik DEA-ügynöknek adják ki magukat, és kirabolnak egy látszólag normális vidéki házat Sinking Spring kisvárosában, amellyel akaratlanul belekeverednek egy nagy bűnügyi akcióba.

A neves rendezőnek mozgalmasnak ígérkezik 2023. Várhatóan hamarosan visszatér a mozikba a régóta várt Napóleon utómunkálataihoz, mielőtt májusban nekivágna a Gladiátor folytatásának.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.