Máris rekord nézettséget hozott az Amazon új Gyűrűk Ura fantasy sorozata

Az Amazon 2017-ben vásárolta meg potom 250 millió dollárért a J.R.R. Tolkien Gyűrűk Ura regényének másodkorra vonatkozó jogait, amiből megszületett A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi új fantasy sorozat. A rajongók már nagyon várták a széria érkezését, ami szeptember 2-án hajnali 3-órakor az első két epizóddal végre Magyarországra is megérkezett.

Azt már előzetesen sejteni lehetett, hogy az Amazon Hatalom Gyűrűi és az HBO-ra érkező Sárkányok Háza fantasy sorozatok óriási csatát fognak vívni a nézőkért, és ugyan a Sárkányok háza majd másfél héttel korábban érkezett, a jövő héten már mindkét sorozatnak a 3. részét láthatjuk majd, hiszen az Amazon rögtön dupla résszel indította el az új Gyűrűk Ura történetét. Az elképesztő költségvetéssel készülő sorozatok másik fontos kérdése volt, hogy milyen nézettségi számokat érnek majd el a nyitóepizódok, ami azért is számít különlegesnek, hiszen az HBO kettős fronton támadt a Sárkányok házával, ami egyrészt a lineáris nézettségből adódik, másodrészt viszont láthatjuk mellette a streaming számokat is – igaz csak Amerikából egyfajta all-in összegzéssel, ami rekord nézettséget, 9,986 millió aktív nézőt tudott elérni.

25 millió globális néző az első 24 óra alatt

Viszont az Amazonnak csupán a streaming adatok állnak a rendelkezésére, hiszen lineáris vonalon A Hatalom Gyűrűit nem mutatták be. Ennek megfelelően az Amazonnál mindent megtettek annak érdekében, hogy a grandiózus sorozatuk valamennyi fontos piacon vezető szerepet töltsön be, és a világ többi országában is a lehető legnagyobb várakozási értékekkel tudjon rendelkezni, és ennek megfelelően milliók üljenek le a nyitó epizódot megtekinteni. Az Amazon 465 millió dollárt költött a Gyűrűk Ura előzményének első évadára, és nem sajnálta a reklámpénzeket még olyan piacon se, ahol eddig nem igazán durrantotta be a marketing tevékenységét, például Magyarországon.

Ennek megfelelően tegnap az Amazon ki is adta a fantasy széria nyitónapjának a nézettségét, ami szép eredményt hozott, főként ha a globális mérőszámot vesszük figyelembe. A médiacég pénteken több mint 240 országban és területen mutatta be A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi (The Lord of the Rings: The Rings of Power) első két epizódját streaming szolgáltatásán, amit az első 24 órában 25 milióan tekintettek meg.

Az Amazon tájékoztatása szerint az általa közölt számok azokra a nézőkre vonatkoznak, akik megnézték az első és a második epizódot vagy annak egy részét, így elég jó képet kaphatunk arról, hogy milyen jól teljesített a sorozat. Érdemes tudni, hogy jelenleg sem a Netflix, sem a Disney nem közöl pontos adatokat, és előbbi esetében csak a megtekintett órák számát, utóbbi esetében pedig az aktuális legnézettebb tartalmat kommunikálják – természetesen számok nélkül.

#amazonprimevideo

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.