function wpb_exclude_from_feed($query) { if ($query->is_feed() ) { $query->set('post__not_in', array(14805461,14808847,14808872,14808877,14808899)); } } add_action('pre_get_posts', 'wpb_exclude_from_feed');

Kiemelt témák: Netflix szeptember I Disney+ szeptember | SkyShowtime szeptember I Streaming Week 35 I Távozó tartalmak

Minden idők legnézettebb sorozata lett a Sárkányok háza, nálunk is történelmet írt

A Sárkányok háza című sorozata minden idők legnézettebb tartalma lett az HBO streaming platformjain Európában – áll az HBO legfrissebb tájékoztatásában, amely nem csak Magyarországon végzett az első helyen, és megelőzte a Trónok harca nyolcadik évadát is.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy A Sárkányok háza indulásakor rögtön az HBO történetének legnézettebb új sorozatává vált, és az HBO Max legsikeresebb sorozatpremierje is lett az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Európában is. Az HBO ezért sokat is tett, és nem csak azzal, hogy a sorozat jól építkezve hétről hétre egyre jobb számokat tudott produkálni, de elsőként kezdték el bevezetni a lineáris és streaming megtekintések „közös” publikálását, szinte valamennyi régióban, ám teljes képet még mindig nem kaptunk tételesen lebontva.

Az Egyesült Államokban epizódonként átlagosan 29 millió nézőt vonzott a sorozat, és az egyes epizódok össznézőszáma több mint háromszorosa az elérhetővé válás éjszakáján elért átlagos nézőszámnak, azaz a sorozat erősen teljesít az utólagos nézettséget tekintve is, ami az HBO Max tengerentúli erejének egyik fontos mérőszáma lehet.

A Sárkányok háza több régióban is jól teljesített. Nem csak Európán körözte le a Trónok harca nyolcadik évadát, és vált az HBO streaming platformjainak legnézettebb tartalmává, de ezt az eredményt Latin-Amerikában, Délkelet-Ázsiában, Hongkongban és Tajvanon is abszolválni tudta, utóbbiban Délkelet-Ázsia és Hongkong mellett például még mindig az HBO GO létezik. A sorozat Latin-Amerika 39 országában és 21 európai országban viszont az HBO Maxon érhető el.

Casey Bloys, az HBO és az HBO Max elnök-vezérigazgatója elmondta: „Hatalmas öröm, hogy a Sárkányok háza világszerte magával ragadta a Trónok harca rajongóit, és emellett azokat az új nézőket is, akik most fedezik fel először Westeros világát. Gratulálunk George-nak, Ryannek, Miguelnek és a Sárkányok háza teljes csapatának ehhez a bámulatra méltó első évadhoz.”

Úgy tűnik tehát, hogy az HBO-nak hétről hétre egyre jobban sikerült katalizálnia a közösségi hálót, ezzel pedig a nézők egyre inkább felkapták a sorozatot. Ha a Trónok harca univerzum jelenti az HBO jövőjét az egyre inkább kombináltan működő tartalomfogyasztásban, akkor ebben a Sárkányok háza jelenti a Warner Bros. Discovery Hope-gyémántját.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.