Újított az Amazon, több segítséget kapunk a Gyűrűk Ura: Hatalom Gyűrűi fantasy sorozathoz

A cikk nem tartalmaz spoilert

Az Amazon igyekszik állandó friss információval lázban tartani a Gyűrűk Ura rajongókat. Amióta megérkeztek az Amazon Prime Video streaming platformjára a Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi sorozat epizódjai, kapunk melléjük valami plusz innovációs újítást, történetmesélési segítséget, hogy akik picit elvesztek ebben a sok cselekményben és részletben, nehogy félbe hagyják a méregdrága sorozatot.

Kell is az állandó nézői informálás, hiszen a sorozat nem a Gyűrűk Ura filmek által megismert harmadkorban játszódik, hanem a kevésbé leírt, így több alkotói szabadsággal rendelkező másodkor a történet idősíkja, és ebben bizony vannak néha olyan részek, amikhez komoly odafigyelés szükséges. Valószínűleg ezt az Amazonnál is érezhették, így akik mostanában bekapcsolják a Prime Video okostévés, számítógépes vagy játékkonzolos alkalmazását, és megnyitják A Hatalom Gyűrűu műsorlapot, akkor a bevezető és az epizódlista alatt több újdonsággal is találkozhatnak.

Egyik ilyen, hogy mostantól az Amazon bemutatja a sorozat fajait külön kategóriákba sorolva. Találkozhatunk a Tündékkel, Númenoriakkal, Délföldiekkel, Gyaplábúakkal vagy a Törpökkel, és bármelyikre is kattintunk, kis képeken megjelennek a főbb karakterek, amikhez fölött elolvashatjuk a főbb jellemzőket és a sorozatban betöltött szerepüket. Ez például azoknak jelent hatalmas segítséget, akik nincsenek annyira képbe J:R.R. Tolkien világában, és nem ismerik annyira a fajok eredetét, történetét. Ugyanakkor egyelőre nem látni annak az értelmét, hogy ezek a plusz információk mondjuk a mobilos applikációban miért nem érhetőek el.

A másik ilyen segítség a megújult tudástár, ami egyrészt röviden leírja a Másodkort és a Birodalmak főbb jellemzőit, akikkel találkozhatunk az egyes epizódok nézése közben, másrészt pedig jól összekapcsolható a fenti karakterbemutatással is, így akik picit elveszve érzik magukat ebben a hatalmas univerzumban, ennek segítségével tisztább képet kaphatnak a sorozatról.

A Hatalom Gyűrűi sorozat meglehetősen népszerű és sokan is követik a péntekenként  érkező epizódokat, azonban egylőre nem látunk Nielsen statisztikát a nézettségről, így csak a Samba TV és az Amazon állítása adhat némi támpontot a valós statisztikákról, és már csak három rész van hátra az első évadból.

#amazonprimevideo #műsoronplus #ahatalomgyűrűi #thelordoftherings

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.