Megjelent az új Max Magyarországon: Így tudsz váltani az HBO Maxról egyszerűen

(FRISSÍTVE) Már elérhető a Warner Bros. Discovery új közvetlen előfizetéses streaming platformja az új Max. Így tudsz rá előfizetni, segítség az HBO Max váltásról, és minden fontos információ a gyors kezdéshez.

Megjelent Magyarországon az új Max, ami nem csak leváltja az eddig használt HBO Maxot, de az első kombinált streaming platform lesz a hazai piacon, amin filmek és sorozatok mellett hagyományos lineáris csatornák is lesznek 5000 órányi sport tartalom és közvetítés formájában online, ami új dimenziót jelent a szórakozásban. Ilyen lesz például a vasárnap induló Roland Garros, a US Open vagy az Australian Open, és a kerékpárversenyek szerelmei itt követhetik tovább a 16. szakasztól a Giro d’Italia-t, majd a Tour de France és a La Vuelta következik. A linerási adás mellett a Maxon is élvezhető lesz a Le Mans-i 24 órás autóverseny és minden jelentős téli sport világbajnokságai és világkupái, valamint a Párizsi Olimpiai Játékok minden pillanata például kizárólag itt lesz elérhető Magyarországon.

Max Magyarország

A Maxban egyesült a Discovery kínálata mellett a Food Network, a HGTV, a TLC, az ID vagy az említett Eurosport kiterjedt kínálata könnyen elérhető formában, ami önmagában is rengeteg plusz tartalmat fog jelenteni.

Az új Max egyértelmű változást hoz a hazai nézőknek, ami viszont megjelent az árazásban is. Nem kell félni, hiszen akik eddig használták az HBO Maxot azonnal bele tudnak vágni az új Max felfedezésébe hiszen valamennyi fiókadat, előzmény és egyéb adat automatikusan átkerül az új platformba, így minden úgy folytatódhat ahogyan abbahagytuk, csupán a külcsin kap új köntöst, számos izgalmas funkcióval, ami sokak kedvence lehet.

Az első tapasztalatom szerint valóban érezhetően több lett az új felfedezhető tartalom, és szinte minden rendelkezik magyar szinkronnal. Nincs gond a régi fiók adataival, viszont a webes bejelentkezés hajnalban még akadozott, de talán ez a nap folyamán már nem lesz probléma. Mobilon és okostévén jól működött.

Érdemes azonban figyelni, hiszen a korábbi HB Max fiókok alapból az új Max Standard csomagra váltottak át, így akik 4K-s tartalmakat, Dolby Atmos hangzást szeretnének a rendelkezésre álló maximum 100 letölthetőséggel, azoknak gyorsan a Prémiumra kell váltani, különben meglepetésből minden FHD lesz.

Telekom vagy Vodafone

Akik szolgáltatón keresztül rendelkik, azoknál is alapból a Standard csomag lesz érvényben. A Telekom esetében nincs lehetőség a Prémium csomagra és a sport kiegészítő sem található a kínálatban, erre érdemes figyelni. A Vodafone esetében nem egyértelmű, hogy melyik csomag érhető el. Amint tisztázódik a kérdés, frissítem a cikket.

Hogyan kezdj neki az új Maxnak

új max

A Warner Bros. Discovery új platformjára elő lehet fizetni a szolgáltató honlapján, ahol az alábbi csomagok között lehet választani:

Az új Max árai

Standard csomag:

  • A felhasználók egyszerre 2 eszközön streamelhetnek tartalmat.
  • A tartalom Full HD felbontásban lesz elérhető.
  • Ebben a csomagban lehetőség nyílik maximum 30 letöltésre a tartalom offline megtekintéséhez.
  • Párizs 2024 a csomag része

Prémium csomag:

  • A legjobb fogyasztói élményt nyújtja.
  • A felhasználók egyszerre 4 eszközön streamelhetnek tartalmat.
  • A tartalom elérhető lesz Full HD vagy 4K felbontásban, illetve Dolby Atmos hanggal, ahol ez rendelkezésre áll.
  • Ebben a csomagban lehetőség nyílik maximum 100 letöltésre a tartalom offline megtekintéséhez. (Korlátozásokkal.)
  • Párizs 2024 a csomag része

Sport kiegészítőcsomag:

  • A Sport kiegészítőcsomag hozzáférést biztosít a legfontosabb sportesemények közvetítéseihez, beleértve a Grand Slam-tenisztornákat, a kerékpáros Grand Tours-okat, a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, az Eurosport 1 és Eurosport 2 lineáris csatornát és számos további tartalmat.
  • A felhasználók egyszerre 2 eszközön streamelhetik a sporttartalmakat (az alapcsomagjukban elérhető streamekből).

A szolgáltatóknál vásárolt Maxot minden esetben érdemes leellenőrizni, hiszen alapból az HBO Max előfizetések Max Standard csomagra váltanak, így például a Dűne második része ezzel az ajánlattal nem lesz 4K, ha csak nem kerül át automatikusan a megkötött szerződés szerint a legmagasabb Prémium csomagba.

Váltás az HBO Maxról

Ahogyan fentebb is leírtam, az új Max megjelenésével az HBO Max fiókod egy az egyben átkerül az új Maxra, ezzel nincs más teendő. Bejelentkezéshez tehát az HBO Maxnál megadott adatokat használd. Ha eszközeid még nem frissültek, akkor mobil esetében például érdemes felkeresni a Google Play áruházat vagy az Apple App Store-t, ha ez eddig nem történt meg automatikusan.

Okostévénél is érdemes megnézni a Samsung vagy az LG áruházakat a friss app beszerzéséhez. A streaming eszközök, mint az Apple TV vagy a Google TV esetében is ugyan ez a helyzet, ez alól a konzolok sem jelentenek kivételeket.

Az új szolgáltatásnál nem lesznek egyedi profilképek, így csak a megadottak között tudsz választani: Legfeljebb 5 profilt tudsz hozzáadni, és itt is lesz lehetőség Gyermekprofilra. A Max viszont korlátozhatja az egyidejű streamingek számát, amely ősztől Netflix mintára fiókmegosztást ellehetetlenítő opciókat is tartalmazhat.

Az új Max elérhető és érkező tartalmai

Az új Max közel dupla annyi filmet, sorozatot és egyéb műsort fog tartalmazni mint a régi HBO Max, és akkor a nyáron érkező több mint 5000 óra sportközvetítésről vagy sportműsorról nem is beszéltünk. A korábbi hubok is kibővültek, és immár az HBO márkajezés kikerült a névhasználatból, viszont kiemelt kategóriaként rögtön elérhető a felső menüsorban.

Kezdésnek rögtön láthatjuk a Dűne második részét. A nagyszabású film Frank Herbert Dűne című, elismert bestsellerének adaptációját folytatja visszatérő és új sztárokkal, többek közt az Oscar-jelölt Timothée Chalamet-vel, Zendayával, Rebecca Fergusonnal, az Oscar-jelölt Josh Brolinnal, az Oscar-jelölt Austin Butlerrel, az Oscar-jelölt Florence Pugh-val, Dave Bautistával, az Oscar-díjas Christopher Walkennel, Léa Seydoux-vel, Souheila Yacoubbal, valamint Stellan Skarsgårddal, az Oscar-jelölt Charlotte Ramplinggel és az Oscar-díjas Javier Bardemmel.

Ide sorolható még a június 17-én induló Sárkányok háza új évada, ami a Maxon és az HBO csatornáin is elérhető lesz, viszont a korábbi megjelenésekkel ellentétben itt is csak a Prémium előfizetők kapják majd a 4K részeket, a többieknek be kell érniük az FHD képminőséggel. Az évad az II. Aegon Targaryen vezette Zöld Tanács (Green Council) és a Rhaenyra Targaryen vezette Fekete Tanács (Black Council) közti csatára és hatalmi harca fókuszál.

A nyár után az ősz sem marad izgalmak nélkül, hiszen már az új Maxra érkezik a Dűne: Prófécia sorozat, Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel vagy éppen Jodhi May főszereplésével. A hat epizódból álló széria Frank Herbert Dűnéjének kiterjedt univerzumában játszódik 10 000 évvel Paul Atreides felemelkedése előtt. A Harkonnen-nővérek útját követi nyomon, akik az emberiség jövőjét fenyegető erőkkel szembeszállva megalapítják a Bene Gesserit néven ismertté váló, legendás szektát.

Szintén ősszel jön a Maxra Colin Farrell főszereplésével készült Batman spin-off sorozat a Pingvin első évada.

A DC Studios nyolc epizódból álló drámasorozatának főszereplője a Colin Farrell által alakított Oz Cobb (azaz a Pingvin) lesz. A széria a Batman című nagyszabású bűnügyi saga történetét folytatja, amelyet Matt Reeves filmrendező kezdett el a Batmannel, és a középpontban Colin Farrell által alakított karakter áll.

Ezek mellett a platformon láthatjuk az Apolonia, Apolonia, a Pianoforte, a Spy/Master és a Vika!, illetve olyan izgalmas, új történeteket a régióból, mint a Nasty, az Emma és Eddie – A képen kívül vagy a Made in Gyetván Csabával. A korábbi filmekről sem kell lemondani, itt is elérhető a Barbie, az Aquaman és az Elveszett Királyság vagy a Wonka; a Sony Pictures kínálatából a Pókember és A védelmező-filmek, illetve a Gran Turismo; a Universal stúdiótól a Feledés, a Lady Bird és a Mamma Mia!-filmek.

Az HBO saját gyártásában készült The Last of Us – amelynek új évada 2025-ben érkezik, A Fehér Lótusz, az Eufória, a True Detective: Night Country, A rezsim, A Szimpatizáns, Az elátkozott: Robert Durst halálos élete második évada és a hamarosan érkező The Franchise című új vígjátéksorozat.

max the last of us

Több új saját gyártású francia sorozat is érkezik 2024-ben. Ilyen lesz például a párizsi merényleteket feldolgozó 4 részes minisorozat a Fekete hazugságok, a dél-franciaországi cigány közösség életét bemutató 7 epizódos Malditos vagy a 8. epizódra tervezett Halottainkkal élni is.

A Warner Bros Discovery nem aprózza el, és jelentős új sorozatokat ígér a jövőben, ami nagy francise-ok adaptálását is jelenti. A Max platformra várjuk a Harry Potter és az Agymenők spinoff vagy a Rick és Morty: The Anime sorozatot is, ami további sportközvetítésekkel és reality műsorokkal feladhatja a leckét a listavezető Netflix előtt, és a streaming szolgáltatások versenyében, a legjobb tipikus streaming kombinációk között az új Max előkelő pozíciót is elfoglalhat.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.