Megjelentek az Amazon Prime streaming sportközvetítései Magyarországon is

Régi adósságát kezdi törleszteni az Amazon Prime Video streaming szolgáltatás, hiszen végre magyarországi fiókkal rendelkező előfizetők számára is elérhetőek a hozzá tartozó globális sportközvetítések, ami egyre vonzóbbá teszi az egyik legolcsóbb streamert.

Részletek és információk az Amazon Prime Video sport streaming műsoraihoz.

Az Amazon 2017-ben kezdte fejleszteni sportrészlegét, amikor Amerikában megszerezte az NFL Thursday Night Football jogait. Az amerikai kontinensen kívül Prime Video Sports-ként ismert dedikált műsortár – amely a Disney+-on található hubokhoz hasonlítható mára olyan jogokkal rendelkezik, mint például a helyi régióban a New York Yankees hazai meccsei, a brit piacon a Premier League, az ATP World Tour (nálunk Europsort) és a WTA Tour (nálunk Network 4), a brazil piacon az NBA, a francia piacon a Ligue 1, vagy Németországban és Olaszországban az UEFA Bajnokok Ligája.

Az Amazon sportközvetítései tehát kontinensenként, régiónként, de még országonként is eltérőek lehetnek, viszont egyre több olyan licencejogot vásárolnak, amelyek globális érvényűek, ahogy például az Apple is teszi az MLS League Pass szolgáltatás esetében. Ennek részeként várható volt, hogy az Amazon élve piaci helyzetével igyekszik majd a megszerzett tartalmakat elérhetővé tenni olyan piacokon is, ahol ezek még nem érhetőek el, így teszi vonzóvá az amúgy is erős streaming kínálatát, például a magyar nézők számára.

Ráadásul az Amazon Prime Video számít idehaza az egyik legolcsóbb prémium jellegű streaming szolgáltatásnak, hiszen havonta már 899 Ft-ért elő lehet rá fizetni, és olyan műsorokat érhetünk el vele akár UHD 4K minőségben, mint az új Gyűrűk Ura sorozat – nem beszélve a teljes filmtrilógia Ultra HD felbontású változatáról, vagy A fiúk, A csodálatos Mrs. Maisel, a Flebag vagy a hamarosan új évaddal jelentkező Elveszett próféciák (Good Omens).

Az Amazon Prime Video jelentőségéről itt írtam korábban.

Az Amazon bő egy éve a korábbi fapados streaming felületét lecserélte egy új és modernebb változatra, megújult a tévés és a mobilos app -valamint a hangzásban is sikerült újabb szintet lépniük, de a Magyarországra vonatkozó előfizetési árakon eddig egyszer sem változtattak. Talán ezek összességének is köszönhető, hogy 2023 tavaszára az Amazon komoly erősítést tudott végrehajtani Magyarországon, pedig sok energiát nem igazán fektettek a hazai marketingre és az előfizetők közvetlen meggyőzésére. A GKID a Műsoron.hu-n elsőként publikált kutatásában az Amazon 10 hónap alatt 118 ezer új felhasználót tudott begyűjteni, amivel megelőzte az az Apple TV+-t, amelyik azért az Amazonhoz képest már csak eszközei révén is nagyságrendekkel több hazai potenciális nézőt tud elérni.

Az Amazon Prime Video úgy képes fejlődni a magyar piacon, hogy igazából a többi szolgáltatóhoz képest nincs is jelen a közösségi csatornákon, és komolyan vehető PR tevékenységet sem folytat.

Ennek ellenére napról napra egyre több újdonság jelenik meg a magyar nézők számára, és gőzerővel készülnek a szinkronok, ami ebben a régióban az egyik legfontosabb növekedési faktornak számít. A sok apróság mellett az is várható volt, hogy előbb utóbb, bármiféle felhajtás nélkül kerülnek fel olyan exkluzív tartalmak, mint a Rocky filmtrilógia vagy a legújabb mozifilm, a Creed III szintén 4K UHD minőségben – ami a korábban kötött MGM deal részeként válhatott elérhetővé, és persze ide sorolható még a WNBA meccsek hazai elérhetősége, amit csak igen rejtve, közvetlen rákereséssel tudunk csak a műsortárból elővarázsolni.

WNBA és PPA Championship

Ezen kívül a globális sportjogok között a PPA Championship (Professional Pickleball Association) is megjelent a keresések között, és várhatóan a július 12-16-ig tartó Denver Open-t is megnézhetjük majd, amihez viszont a platformon belül semmiféle tájékoztatást nem kapunk, egyelőre.

Amazon Prime Video

A WNBA meccsek közvetlen hubja sem érhető még el Magyarországról, így egyelőre mindenre külön rá kell keresni és felvenni a saját listánkba, ami inkább arra utal, hogy az Amazon jelenleg még mindig csak teszteli ezeknek az elérhetőségét, és várhatóan hamarosan több dologgal együtt frissülhetnek a platform kezelőfelületén.

Ami már most biztosra vehetünk, hogy egyre több dolog válik elérhetővé a hazai felhasználóknak, hiszen az Amazon tartalmi kínálatának a mélysége több gyöngyszemet tartogathat, kezdve a dedikált Amazon Csatornáktól (Amazon Channels) egészen egy kiterjedt Amazon Prime szolgáltatásig, amelynek részletei már most is megtalálhatóak a streaming szolgáltatás magyar nyelvű súgójában.

Íme a várható WNBA meccsek és időpontjai azok számára, akik direktben szeretnének rákeresni:

  • Július 6., Seattle Storm – Connecticut Sun
  • Július 20., Los Angeles Sparks – Minnesota Lynx
  • Július 20., Las Vegas Aces – Seattle Storm
  • Július 27., Atlanta Dream – New York Liberty
  • Augusztus 3., Atlanta Dream – Phoenix Mercury
  • Augusztus 10., Minnesota Lynx – Indiana Fever
  • Augusztus 10., Connecticut Sun – Phoenix Mercury
  • Augusztus 15., Commissioner’s Cup Championship
  • Augusztus 17., New York Liberty – Las Vegas Aces
  • Augusztus 24., New York Liberty – Connecticut Sun
  • Augusztus 31., Phoenix Mercury – Connecticut Sun
  • Augusztus 31., Washington Mystics – Las Vegas Aces
  • Szeptember 7., Los Angeles Sparks – New York Liberty
Amazon Prime Video

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.