Új funkciót kapott az Amazon Prime, ami jobb hangzást biztosít a műsorokhoz

Jelenleg az Amazaon Prime Video kínálja Magyarországon a legolcsóbb közvetlen előfizetéses streaming szolgáltatást, ami most új funkciót kapott, és ez sokaknak jöhet majd jól bizonyos helyzetekben a párbeszédek jobb megértéséhez.

A Netflixhez, az HBO Maxhoz vagy a SkyShowtime-hoz hasonlóan az Amazon is folyamatosan fejleszti a streaming platformját, ami most már nem csak a legolcsóbb a hazai piacon, de árértéket tekintve is az egyik legjobb minőséget kínálja, többek között nagy számú 4K UHD felbontású tartalommal, HDR színvilággal, és kiváló Dolby hangzással. Ezek mellett érdemes még megemlíteni az X-Ray kiegészítést is, ami egyedül az Amazonnál található, és gyakorlatilag képkockáról képkockára egyfajta intelligens asszisztensként bemutatja, hogy mit láthatunk a képernyőn, a színészek biográfiáján kerszetűl az éppen hallható zenei aláfestésig, szinte minden fontos információt képes megjeleníteni azonnal.

Például számítógépen (PC vagy Mac) a videó minőség beállításánál azt is nyomon tudjuk követni, hogy az általunk választott képminőség óránként mennyi adatot fogyaszt, ami jól jönne például mobilkészülékek esetében is, egyelőre viszont az általam is használt IOS rendszereken ez még nem elérhető, és úgy tűnik, hogy Androidra is várni kell.

Mi az a Dialogue Boost?

Az Amazon bevezette az új hangzást érintő platformfrissítését, ezzel pedig valamennyi készüléken elérhetővé vált a Dialogue Boost elnevezésű opció is. Ennek lényege, hogy ezt bekapcsolva növelni tudjuk a párbeszédek hangerejét a háttérzenéhez és az effektusokhoz képest, ami viszont jelenleg csak korlátozott számú saját gyártású tartalomnál érhető el. Az Amazon szerint a funkciót eredetileg a nagyothalló Prime Video tagok számára készült, viszont bárki számára hasznos lehet, a személyes hallgatási preferenciáknak megfelelően.

Ez a párbeszédet fokozó feature leginkább a csúcskategóriás mozis hangrendszerekhez, speciális audioberendezésekhez és néhány okostévén található beállításhoz hasonlítható, viszont az Prime Video az első olyan globális streaming szolgáltatás, amelyik ezt a dedikált funkciót integrálta a saját szolgáltatásába is.

Az opció már a hazai előfizetők számára is elérhető, de hiába keressük a hazai szinkronoknál, hiszen egyelőre csak angol nyelvű audió esetében aktiválható, és jelenleg kizárólag olyan címeknél, mint A csodálatos Mrs. Maisel, a Jack Ryan (Tom Clancy’s Jack Ryan), a Harlem, valamint a Rögtönzött szerelem (The Big Sick).

A címek viszont a jövőben bővülni fognak, hiszen a streamer azt ígéri, hogy további filmekhez és sorozatokhoz is hozzáadja a Dialogue Boost opciót, ami valószínűleg később szinkronoknál is megjelenhet.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.