Kiemelt témák: Netflix június I SkyShowtime június I Streaming Week 23 I Távozó tartalmak

Megújult a legolcsóbb streaming, érkeznek az Amazon csatornák

Sokat változott az Amazon Prime Video, ami jelenleg a legolcsóbb közvetlen előfizetéses streaming szolgáltatásnak számít. Ennek köszönhetően már nem csak a webes felülete újult meg, de láthatóvá váltak a saját dedikált csatornák is, amikre külön elő lehet majd fizetni, ami később nyilván áremelést jelent a hazai előfizetők számára.

Lassan két éve érhető el lokalizálva számunkra is az Amazon Prime Video streaming szolgáltatás, amiről sokan nagyon keveset tudnak, pedig több szempontból is különleges: Egyrészt ahogyan a bevezetőbe is írtam, a hazai piacon a legolcsóbb prémium jellegű, közvetlen előfizetéses streaming szolgáltatás, ami a maga 899 Ft/hó árával egy igazán olcsónak mondható opció azok számára, akik jó minőségű tartalmakat keresnek a legjobb képi megjelenéssel.

Aztán tavaly szeptemberben indult a J. R. R. Tolkien regényén alapuló, A hobbit és A Gyűrűk Ura eseményei előtt játszódó A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi című előzménysorozat, ami a várható 1 milliárdos költségvetésével minden idők legdrágább tévés produkciója lehet. Számost további sikersorozatot is készített, hiszen A fiúk (The Boys) vagy a Carnival Row közönségkedvencnek számít. Ezek többsége UHD minőségben, Dolby hangzással is elérhető.

És ez még nem is minden.

Itt láthatjuk a teljes Gyűrűk Ura trilógiát, valamint a Hobbit szériát is szintén UHD minőségben, ráadásul mindegyik rendelkezik magyar hangsávval is, ami például a Warner platformján, az HBO Max-on nem elérhető.

Tavaly nyáron az Amazon több eszközén is lecserélte a korábban használt dashboard kezelőfelületét, így például Magyarországon is megújult a tévés és telefonos applikációja, ami eddig nem érintette a webes felületet. Ez változott meg az utóbbi időszakban, így a teljes webes környezet megkapta az új applikáció során használt erlendezést és felhasználói felületet, így immár teljesen búcsút vehetünk a korábbi, a többi streamerhez képest kissé fapados stílustól.

Ezek mellett pedig, akik meglátogatják regisztráció nélkül az Amazon Prime nyitóoldalát, már láthatják a várható tematikus csatornák felsorolását is, ami a tőlünk nyugatra található piacok többségében már egy ideje sikeresen működik. Azt sem szabad elfelejteni, hogy például a Warner Bros. Discovery mennyit dolgozott tavaly decemberben azért, hogy az HBO Max végül a Zaslav-érában ismét visszakerüljön ebbe az ökoszisztémába, ami a legjobban az Apple TV-hez hasonlítható, és ez döntően számított a médiacég negyedéves jelentésében is.

amazon

Az új előfizetők , profilbejelentkezés nélkül egy hirdetéses oldalon már találkozhatnak az MGM, a Start Play, a Noggin, a Shorts TV, a FEAR, a Cinéast, a Film, a Crime+vagy a Hayu csatornáival, amik jelenleg még nem elérhetőek, viszont ha fenti országválasztóban mondjuk a román vagy a cseh nyelvet választjuk, akkor a kínálat megváltozik, és olyan opciók is megjelennek, mint a Juventus TV is.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor válnak elérhetővé ezek a tematikus Amazon csatornák, amiken a brit piacon például Premier League vagy NBA meccsek is streamelhetőek. Mivel az amazon inkább nyáron szokott nagyobb változást végrehajtani – hiszen az előző frissítés is tavaly júliusban vált elérhetővé, így az feltételezető, hogy akár hazánkban is kiterjed az Prime szolgáltatás, vele pedig a most látható csatornaválaszték.

Mivel a világ vezető e-kereskedelmi cége az Amazon elsődleges profilját néhány éve még a logisztika, az IT és a házhozszállítás jelentette – amit azóta a streaming is jókora profittal kiegészíthetett, így várhatóan ezek egy nagy része is megjelenhet hamarosan, amiről egy ideje már folynak találgatások is, de részleteke eddig a terjeszkedésről nem közöltek.

Az Amazon 2021 tavaszán lépett be a nálunk jóval nagyobb lengyel piacra, és már akkor is arról szóltak a hírek, hogy 1-2 éven belül akár hozzánk is betörhetnek, így a nyári, esetleg őszei terjeszkedés akár reális forgatókönyv is lehet.

Amazon

Az Amazon egyik legsikeresebb sorozat a A csodálatos Mrs. Maisel 5. évada április 14.-én, jövő hét pénteken debütál a műsortában.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.