Apple TV: 2023 februárjában indul az Apple focis streaming közvetítése, itt vannak a részletek

Ahogyan azt korábban is megírtam, az Apple TV tovább bővíti streaming porfólióját. Már ebben az évben, az MLB baseball szezon kezdetén az almás céghez kerültek a Friday Night meccsek online közvetítései, ami egyelőre Magyarországon még nem volt még elérhető (állítólag a következő szezontól Magyarországon is nézhetjük). Viszont a Friday Night Baseball közvetítési csomag csak a kezdet, mivel az Apple idén nyáron megszerezte az amerikai focibajnokság, az MLS exkluzív közvetítéseit, ráadásul 100 régióra, köztük Magyarországon is.

Ennek köszönhetően a cég tegnap éjjel jelentette be az új platform indulásának az időpontját valamint az árakat, és néhány újabb érdekességgel is szolgált. Tehát mindaz, amit tudni kell az Apple új platformjáról:

MLS League Pass

2023. február 1-jén indul több mint 100 országban és régióban, amely minden élő MLS alapszakasz-mérkőzést, a teljes rájátszást, valamint a Leagues Cupot is tartalmazza. Amerikában nem lesz benne blackout, ami történelmi gyakorlatnak számít, mivel ez idáig szent grálnak tekintették, védve a helyi lokális tévék közvetítéseit. Az MLS Season Pass több milliárd eszközön lesz elérhető, például Apple TV alkalmazáson, okostévéken, streaming eszközökön, set-top boxokon, és játékkonzolok, valamint weben a tv.apple.com címen is. Ennek keretében mutatta be a St. Louis CITY SC a klub 2023-as induló szezonjának mezeit, az úján az Apple TV lógóval. Mind a 29 klubnak más színű lesz az Apple TV patch-e, és a többi csapat mezét pedig a 2023-as alapszakasz kezdete előtti hetekben fogják megosztani a közönséggel.

Apple tv
Apple T

Nincs tökéletesebb alkalom az MLS Season Pass bemutatására, amely a történelem legdrámaibb MLS-kupája után jött, hiszen az MLS a világ leggyorsabban növekvő futballbajnoksága – nyilatkozta Eddy Cue, az Apple egyik szolgáltatásokért is felelős alelnöke. Visszaszámoljuk a napokat 2023 februárjáig, amikortól a rajongók bárhol élvezhetik az MLS Season Pass szolgáltatást több milliárd eszközön, mindezt blackout nélkül.– tette hozzá.

MLS 2023-as alapszakasza február 25-én kezdődik. Az idénykezdet első meccse, a 2022-es MLS-kupa-győztes Los Angeles FC az LA Galaxy elleni történelmi mérkőzése lesz, amely a Los Angeles-i rivalizálását fogja bemutatni a Rose Bowl Stadionban. Az „MLS is Back” nyitóhétvégén minden mérkőzés ingyenesen lesz elérhető az Apple TV alkalmazáson keresztül.

A szurkolók MLS-mérkőzéseket angol és spanyol közvetítéssel is hallgathatnak, és akár a klub hazai rádióadásának a közvetítését is, az Apple TV alkalmazáson keresztül. A kanadai csapatok összes mérkőzése franciául is elérhető lesz. A mérkőzések elsősorban szerdán és szombaton lesznek, viszont néhány meccset vasárnap is megrendeznek. A legtöbb kezdési időpont helyi idő szerint 19:30 -kor lesz – ami nálunk ugye hajnali 01:30-as időpontra esik, de néhány összecsapás kezdése még változhat. A felvezető műsor viszont már előtte fél órával elkezdődik.

Árak

Február 1-től a rajongók az MLS Season Pass szolgáltatásra (mint egy appon belüli hub) előfizethetnek az Apple TV alkalmazásban

14,99 dollár/hónap szezononként

99 dollár/szezon (ez egy éves csomag lesz)  

Apple TV+ előfizetők kedvezménye:

12,99 dollár/hónap

79 dollár/szezon (éves csomag)

Frissítés: Megjelentek a hazai árak. Ezek szerint a a havi díj 7.990 Ft/hó, az éves pedig 49.990 Ft/hó. Az Apple TV+ előfizetők kedvezményt kapnak, így a havi díj 6.990 Ft/hó, az éves 39.990 Ft/hó-ra módosul.

Hazai árakról egyelőre nincs tájékoztatás. Korábban arról szóltak a hírek, hogy heti egy mérkőzés – vagy akár több is átkerülhet az Apple TV+-ra IS, viszont erről sem jött még pontos részletezés.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.