13 Netflix film mellett John Wick is távozik júliusban

Ebben a hónapban is több film elhagyja a Netflixet, és régi kedvencektől is búcsúzhatunk, ami már hosszú ideje megtalálhatóak a műsortárban. Ezek főként klasszikus filmek vagy sorozatok, de a listában olykor találni olyan címeket is, amik Netflix Originalként kerültek fel korábban.

Itt az utolsó esély, ha a listában szereplő címeket még időben látni szeretnétek Netflix előfizetésetekkel.

Miért nem állandó a Netflix kínálata?

A tartalmak cserélődése a streaming tartalomfogyasztás már megszokott jelensége, amellyel a szolgáltatók biztosítani tudják a mindig friss műsorkínálatot, hiszen több tízezer címet nem lehet gazdaságosan fenntartani, a jelenlegi technológiai feltételek mellett. A Netflix platformra érkezik a legtöbb újdonság – Magyarországon 2023 első felében több mint 137 új Netflix film került feltöltésre – és a nem saját gyártású (Netflix Original) filmeket – esetleg sorozatokat csak egy meghatározott időtartalomra licencelnek, de több esetben is előfordul, hogy a cím az adott régióban annyira népszerű, hogy többször is meghosszabbítják.

Ezért is fontos, hogy a listában szereplő filmek licencejoga a megadott idő után lejár, viszont előfordulhat, hogy rögtön a következő napon hosszabbításra kerül, és újra elérhető – amit akár észre sem veszünk. Ez persze elég ritka dolognak számít, de például a Ryan közlegény megmentése már többször járt így, volt hogy csak később került vissza.

Ezért is érdemes követni az Utolsó esély cikkeket, amivel naprakészek lehetünk, hogy milyen filmek kerülhetnek le az adott hónapban, hiszen több olyan címmel is találkoztam, ami utána egyik szolgáltatónál sem bukkant fel.

A távozó júliusi Netflix filmek között egyik érzékeny veszteség lehet a John Wick-filmek elő részének az elvesztése, amit a hónap végégi még meg tudunk nézni magyar felirattal és Full HD minőségben. Az ex-bérgyilkos Keanu Reeves 2023 tavaszán már a 4. John Wick filmmel tért vissza a mozivászonra, de a Netflixen az első három található meg, amelynek első része kerülhet le nyár közepén.

Michael Bay által rendezett 13 óra: Bengázi titkos katonái című akciófilm viszont azokhoz a tartalmakhoz tartozik, amik más platformokon, jelen esetben például a SkyShowtime magyar műsortárában is megtalálható, ráadásul a Netflixen csupán magyar felirattal nézhető, szemben a SkyShowtime szinkronos változatával. Ennek ellenére elvesztése szintén sokaknak hiányozhat, így utolsó esélyként szintén a hónap végégi tudjátok bepótolni.

Teljes lista:

Július 9

Démoni doboz (The Possession) 2012

Teremtőm (ARCHIVE) 2020

Július 13

Rozsdás patak (Rust Creek) 2019

Július 13

Béranya (When the Bough Breaks) 2016

Karácsonyi találkozás (Too Close For Christmas) 2020

Agyas és agyatlan (The Brothers Grimsby) 2016

Megmaradt Alice-nek (Still Alice) 2014

Netflix film

Július 31

A Szilícium-völgy felemelkedése (The Silicon Valley Revolution: How a Few Nerds Changed the World) 2017

A csatatér óriásai: Tankok a világháborúban (Battlefield Behemoths: A History of the Tank – The World Wars) 2019

Elragad a hév (Need for Speed) 2014

13 óra: Bengázi titkos katonái (13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi) 2016

John Wick

Támadás a Fehér Ház ellen 2: London ostroma (London Has Fallen) 2016

Netflix film

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.