Mozifilmek és reunion címek távoznak az HBO Maxról, itt az utolsó esély a megnézéshez

Az elkövetkező időszakban több tartalom is távozik az HBO Max platformjáról. Ezek között mozifilmeket, klasszikusokat és majd 100 millió dolláros reunion műsorozat is találhatunk, amiknek a megnézésével érdemes sietni, hiszen ez az utolsó esély, mielőtt elhagynák a platformot, sok esetben végleg.

Miért távoznak meghatározó filmek vagy sorozatok a streaming felületekről?

Mindez nem számít újdonságnak, hiszen a tartalmak állandó forgatása biztosítja a streaming szolgáltatók vagy hálózatok számára, hogy mindig friss tartalmakat tudjanak feltölteni a műsortárba. Amennyiben egy adott tartalomnak lejár az előzetesen vásárolt licence joga vagy túl kevesen nézik a gazdaságos fenntartáshoz, akkor felkerül a távozók listájára, és helyére olyan kerül, ami újdonságnak számít vagy az adott időszakban biztosabb nézettséget tud generálni.

Az Utolsó esély rovatban rendszeresen összegyűjtöm a különböző platformokról lekerülő tartalmakat, így nem csak az érkező, de a távozó címeket is nyomon tudjátok követni, és az eddig halogatott filmeket és sorozatokat még időben tudjátok pótolni.

A Netflix gyakorlatával ellentétben viszont az HBO Max még nem jelenít meg dátumot a hamarosan lekerülő tartalmakhoz, ezért pontos dátumot egyelőre nem ismerünk, hogy melyik lesz az utolsó nap a megnézéshez. Azonban van néhány olyan cím, ami mindkét platformról „hamarosan” lekerül – például A diktátor, így várhatóan az időpont is azonos lesz. A listán szerepelnek román, belga, amerikai alkotások vegyesen.

hbo max

Elsőre sokaknak érthetetlennek tűnik, hogy a Jóbarátok: Újra együtt miért kerül le az HBO Max platformjáról, ami kifejezetten az ikonikus sorozat sikerére építkezve, több éves huzavona után 100 millió dolláros költségvetéssel született a paltform népszerűsítésére, viszont azt sem tudhatjuk, hogy milyen költségcsökkentést okozhat a Warner Bros. Discovery számára a leselejtezése. Korábban David Zaslav a WBD igazgatója már említést tett róla, hogy a Warner címek majd csak a kombinált új Max platformra érkeznek a mozi ablakot követően automatikusan, és továbbra is előtérbe helyezik a költségcsökkentést, ami kihatással lehet a hasonló volumnü selejtezésekre is.

Kértem hivatalos tájékoztatást is a lekerülésre váró címek végső dátumához, ami ha megérkezik, a pontos dátumokkal frissítem a cikket.

Ezek a címek kerülnek le hamarosan az HBO max felületéről:

007 Nincs idő meghalni (No Time to Die) 2021

Lőportumrix (Gunpowder Milkshake) 2021 – ez több piacon például Netflix Original film

Kampókéz (Candyman) 2020

Egyszer (Once) 2007

Mielőtt megismertelek (Me Before You) 2016

A védelmező (The Equalizer) 2014

A csíkos pizsamás fiú (The Boy in the Striped Pyjamas) 2008

És akkor mi a szabadság? (Şi atunci… ce e libertatea?) 20020

Salt-N-Pepa (2021)

A varázskapu (Magic Arch) 2020

Szabadság, egyenlőség, ínyencség (Délicieux) 2021

Törésvonal (San Andreas) 2015

Ottó a barbár (Otto Barbarul) 2020

Érkezés (Arrival) 2016

Respect (2021)

Felismerhetetlen (Neidentificat) 2020

Jóbarátok : Újra együtt (Friends: The Reunion) 2021

Sin City: ölni tudnál érte (Sin City: A Dame to Kill For) 2014

Egy utolsó üzlet (Tuntematon mestari / One Last Deal) 2018

A diktátor (The Dictator) 2012 (Netflixről is lekerül)

Pókember – Hazatérés (Spider-Man: Homecoming) 2017

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső (Lock, Stock & Two Smoking Barrels) 1998

Mielőtt lemegy a nap (Before Sunset) 2004

Mielőtt felkel a nap (Before Sunrise) 1995

Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) 2017

Philips kapitány (Captain Phillips) 2013

Dunkirk (2017)

Godzilla Kong ellen (Godzilla vs. Kong) 2021

Mortal Kombat (2021)

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.