Mégis bevezette Európában a Netflix az alfiókot, így harcolnak a fiókmegosztás ellen

A Netflix éjjeli közleményében hivatalosan is bejelentette, hogy néhány országban bevezetik az alfiókot, ami tulajdonképpen a fiókmegosztást hivatott visszaszorítani.

A Netflix a hivatalos anyagábanazzal magyarázza a döntést, hogy több mint 100 millió háztartás használ közös fiókot, ami befolyásolja az új tévéműsorokba és filmekbe történő befektetési lehetőségeiket. Így tegnap óta Új-Zélandon, Portugáliában és Spanyolországban bevezetik az alfiók hozzáadási lehetőséget, hogy nagyobb ellenőrzésünk legyen arra, hogy ki használja a Netflix-fiókunkat. Úgy tűnik tehát, hogy a Netflix ejtette a korábban Dél-Amerikában tesztelt „új otthon” ötletét – amiről itt írtam, és inkább simán alfiók bevezetése mellett döntött, egyelőre csak az amelített országokban.

A Standard vagy Premium csomaggal rendelkező előfizetők (tehát az Alap csomagra ez nem vonatkozik) mostantól hozzáadhatnak egy további tagsági alfiókot legfeljebb két olyan személy számára, akikkel nem élnek együtt – mindegyikük profillal, személyre szabott ajánlások, bejelentkezési névvel és jelszóval rendelkezik. Fontos azonban, hogy a Standard csak plusz egy, míg a Prémium már két ilyen fiókhozzáadási lehetőséget kap.

Árak:

Kanadában 7,99 kanadai dollár, Új-Zélandon 7,99 új-zélandi dollár, Portugáliában 3,99 euro, Spanyolországban kicsit drágább, 5,99 euro.

A streamer kihangsúlyozta azt is, hogy az előfizetők visszajelzései alapján finomítani fogják a rendszert, és kiadtak egy új táblázatot is, amelyben megnézhetjük, hogy a különböző csomagokkal milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.