Streaming árak és különbségek Magyarországon 2023-ban

Ezek a streaming szolgáltatások árai Magyarországon, és ezekre érdemes odafigyelni 2023-ban.

Megérkezik az utolsó nagy streaming szolgáltató Magyarországra, így a SkyShowtime februári debütálásával szinte teljes lefedettséget kapunk a legnagyobb amerikai streaming szolgáltatók műsorkínálatából vagy a legjobb európai sorozatokból, sportműsorokból is.

Éppen ezért érdemes átnézni, hogy milyen árakkal találkozhat a magyar néző, ha prémium, közvetlen előfizetéses (DTC) streaming platformra szeretne előfizetni, és milyen tartalmak között válogathat.

A reklámokkal támogatott alkalmazásokkal egy külön cikkben foglalkozom.

Amit már az elején érdemes tisztázni, hogy ezek a prémium-jellegű platformok eltérő ajánlattal, csomagokkal, és árakkal rendelkeznek, attól függően, hogy milyen műsorokra vagyunk kíváncsiak. A Netflix és az HBO Max is sok dologban eltér egymástól, de a Disney+, az Apple TV+ vagy a SkyShowtime sem hasonlítható teljesen össze, és ez nem csak műsorkínálatban, hanem képi minőségben, és streamelésre alkalmas natív, tehát külön alkalmazással rendelkező eszközökben is megmutatkozik.

Vannak csak filmet vagy sorozatokat tartalmazó műsortárak, míg mások saját lineáris csatornákban bemutatott műsorokat is vagy sportműsorokat (is) kínálnak, tehát 2023-ban már számtalan magyar nyelvű (és közvetítésű) streaming platform létezik, ami akár helyettesítheti a hagyományos televíziós előfizetéseket.

Azt is jó tudni, hogy nem minden streaming platformra lehet önmagában előfizetni, ilyen például a TV2 Play Prémium, a TV2 Csoport streaming szolgáltatása, amihez szükségünk van egy másik operátornál kötött szerződésre is. Jelenleg a mindigTV Prémium családi csomagban vagy a Yettelnél, a Telekomnál vagy a Diginél tudjuk ezt megtenni.

Az RTL+ is rendelkezik két hasonló csomaggal, így az ingyenes és erősebben korlátolt Light mellett az Active csomag szintén operátorhoz van kötve.  

Érdemes tehát elsőként felmérni, hogy milyen streaming műsorokat szeretünk és mikre vagyunk kíváncsiak, így jól össze tudjuk magunknak válogatni azokat a platformokat, amiket rendszeresen nézni fogunk, és esetleg az egész család számára is jó szórakozást nyújthatnak. Ami szintén hasznos, hogy tisztában legyünk a platformok nézéséhez szükséges eszközökkel, hiszen az a legjobb, ha valamennyi szolgáltatást egy eszközön tudjuk streamelni (lejátszani), ami sajnos nem minden okostévén lehetséges. Ebben tud hasznos segítséget adni akár egy Android (Android TV, Google TV) alapú okosító box vagy stick, netán egy Apple TV  (lehetőleg 4. generációs) vagy olyan okostévé, amely rendelkezik Chromecast vagy AirPlay támogatással, így a két nagy mobilos rendszerről is továbbítani tudjuk a különböző műsorokat a tévére.

Ha csak filmeket vagy sorozatokat szeretnénk nézni, akkor ilyen prémium platformok között tudunk válogatni:

Netflix

Alap: 2490 Ft/hónap

Standard: 3490 Ft/hónap

Prémium: 4490 Ft/hónap

HBO Max

Havi: 2390 Ft

Éves: 18990 Ft

Disney+

Havi: 2490 Ft

Éves: 24900 Ft

SkyShowtime (2023. február 14-től)

Havi: 1999 FT

Amazon Prime Video

Havi: 899 FT

Apple TV+

Havi: 2790 Ft

Évi: 27990 Ft

RTL+ Prémium

Havi: 1990 Ft

Sport tartalmú streaming, magyar kommentárral:

Eurosport Prémium árak

Havi: 4,99 euro vagy 1790 Ft

Éves: 24,99 euro vagy 8990 Ft

Net4+ árak

Havi: 2990 FT

Évi: 29880 Ft

További hasonló streaming szolgáltatásokat megtaláljátok a Műsoron összefoglaló oldalán:

A legjobb streaming szolgáltatások Magyarországon 2023-ban

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.