Hivatalos: Február 14-én indul a SkyShowtime: Árak és elérhető műsorok

A várakozásnak vége, hiszen a SkyShowtime végre felfedte, hogy mikor indul el az online szolgáltatása Magyarországon is. Kaptunk hozzá árakat és részleteket, így ebben a cikkben valamennyi fontos információt megtaláltok az új streaming platform előfizetéséről.

Már nem kell sokat aludni, hiszen február 14-én, valentin napon landol Magyarországon is a Comcast az NBCUniversal, a Sky és a Paramount Global új online műsortára, amely rengeteg olyan tartalmat kínál a hazai nézőknek, amit csak itt lehet streamelni.

Magyarországon kívül Albániában, Csehországban, Koszovóban, Észak-Macedóniában, Romániában és Szlovákiában is elérhető lesz a streaming szolgáltatás.

Olyan húzócímekkel lesznek, mint a márciusban érkező Kiefer Sutherland főszereplésével a Rabbit Hole első évada, de már kezdésnek láthatjuk például Sosia Bacon szereplésével tavaly bemutatott Mosolyogj (Smile), a Fekete telefon (The Black Phone) vagy Jordan Peele nagyszerű alkotása a Nem (Nope) című filmeket is.

Persze jön még a Top Gun: Maverick, a Jurassic World Világuralom, a Minyonok: Gru színre lépAz Északi, az Énekelj! 2., a Sonic a sündisznó 2., Az elveszett város, a Downton Abbey: Egy új korszak, a Belfast, a Rohammentő vagy A rosszfiúk is.

A SkyShowtime-on újra látható lesz A besúgó első évada, illetve 2023-ban a szolgáltatásba elsőként megjelenő SkyShowtime Originals, a cseh The Winner, és a lengyel Warszawianka is. Ezen kívül további jól ismert helyi cím is elérhető lesz az előfizetők számára márciustól, köztük: Czech It Out (Csehország), Hackerville (Románia), One True Singer (Románia), Ruxx (Románia), Tuff Money (Románia), The Sleepers ( Csehország), Success (Horvátország)

További sikerorozatokban sem lesz majd hiányunk, mivel megtalálható lesz többek között az 1883, 1923, A Friend Of the Family, All The Sins, American Gigolo, Funny Woman, Halo, Esküdt ellenségek (S01,S02), Let The Right One In, Mayor of Kingstown (S01,S02), Pitch Perfect: Bumper In Berlin, Star Trek: Strange New Worlds, Souls, Super Pumped: The Battle For Uber, The Best Man: The Final Chapters, The Calling, The Fear Index, The First Lady, The Midwich Cuckoos, The Offer, The Rising, Tulsa King, Vampire Academy és persze Yellowstone.

Külön hubja lesz olyan franchise alkotásoknak, mint a Mission: Impossible, a Jurassic Park vagy az Indiana Jones, de ide érkezik az új Top Gun:Maverick hubja és az Universal, a DreamWorks vagy a Sky alkotásainak is a dedikált gyűjteménye, ami egy igazán vonzó platfromot nyújt a hazai nézőknek. De milyen áron férünk hozzá ezekhez?

Árazás

Ahogyan azt korábban már sejteni lehetett, a SkyShowtime a piacon elérhető nagy stúdiók platformja között is az egyik legolcsóbb ajánlattal rukkol elő, ami voltaképpen megőrizte a Peacock üzleti modelljét, és a későbbiekben akár reklámokkal felvértezve még mindig simán tarthatóak lesznek, de erről egyelőre nincs szó Magyarországon.

  • Havi előfizetés 1.999 Ft lesz
  • Éves díj vagy kedvezményes időszak (hamarosan frissítve)

Felbontás

A SkyShowtime egyik gyengébb pontja a mai trendekhez viszonyított képminőség, ami kezdetben nem kínál majd 4K felbontást, és csupán az FHD felbontásban élvezhetjük a műsorokat, ami azért sajnálatos dolog, mivel 2023-ban eladott tévék többsége már 4K képes, így ez a minőség az első időkben kihasználatlan marad. Viszont érdemes azt is megjegyezni, hogy az FHD sem egy rossz minőség ha megfelelő bitrátával rendelkezik, és mivel a streaming piac jelenlegi alakulását elsősorban az infláció és a platformrezsi határozza meg, így egyre több kompromisszumot kell kötni, és ez a Netflixnél figyelhető meg a leginkább, hiszen az Alap csomag csak 720p (2490 Ft/hó), és csak a Standard csomag rendelkezik FHD felbontással 3490 Ft/hó áron, a Prémium pedig 4K, 4490 Ft/hó -ért.

Ugyan ez viszont az HBO Max esetében havi 2390 Ft/hó, ami csak korlátozott számú 4k tartalmat kínál vagy a Disney+ havi 2490 Ft-ért szintén nem teljes 4K műsortárral. Az Amazon Prime Video ebben az összehasonlításban a legolcsóbb 899 Ft/hó-ért, amelynél szintén csak a kiemelt címek, mint például a Hatalom gyűrűi rendelkezik UHD képi támogatással. Az Apple TV valamennyi saját gyártású műsorát 4K-ban kínálja, havi 2790 Ft-ért.

Eszközök

A SkyShowtime elérhető lesz Android és IOS mobilokon, de egyéb eszközökön is streamelhetjük a filmeket és sorozatokat. Lesz LG tv, Android, Google, illetve Apple TV app is, viszont Samsung app egyelőre hiányzik. Amint lesz róla információ, frissítem a cikket

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.