Újabb áldozattal jár a streaming háború, péntektől megszűnhet a Salto

A streaming háború legújabb fejezetének egyik nagy vesztese a francia illetőségű „Netflix gyilkos” Salto lehet, amelyik pénteken leállítja a szolgáltatását – számolt be a Pure Media

Pedig a Salto ígéretes projektnek tűnt, mivel a nagy francia műsorszolgáltatók is beálltak mögé, többek között a TF1, az M6, illetve a France Télévisions is közös streaming platformjaként tekintette, amelynek nagy jövőt jósoltak a két évvel ezelőtti indulásnál. 2020 októberében azzal a nagy tervvel kezdte meg a működését, hogy a helyi igényekhez igazodva alternatívát fog nyújtani olyan óriásokkal szemben, mint a Netflixel, ám mint azóta kiderült, sem műsortárban, sem pedig nézettségben képtelen volt versenyben maradni a nagy streamerekkel.

Delphine Ernotte a France Télévisions elnöke január 20-án a Központi Társadalmi és Gazdasági Bizottság (CSE) rendkívüli ülésén jelenti be formálisan is a szolgáltatás „beszünetését”, amelyről már november óta érkeztek hírek, hogy nehéz helyzetbe került.

Arról is volt szó, hogy talán az Agile spanyol cég átveszi a szolgáltatás, azonban végül nem sikerült megállapodni a részvényesekkel. A szolgáltatás sorsa akkor pecsételődött meg, amikor a TF1 Group, és az RTL tulajdonában álló M6 képtelen volt megegyezni a műsorszolgáltatási üzletágak egyesítéséről, így kiléptek a felügyelőbizottságból, tulajdonképpen egyedül hagyva a France Télévisions-t.

Korábban a hasonlóképpen járt a Quibi is, amely már rögtön az elején a földbe állt. Jeffrey Katzenberg és Meg Whitman rövid formátumú, főként mobiltelefonra optimalizált streaming szolgáltatása 2020 december 1-jén kényszerült leállni, amelynek maradványait később a Roku vette át.

A Salto eddig 800 ezer előfizetővel rendelkezett, viszont úgy tűnik, hogy ez sem volt elég a túléléshez. A streaming szolgáltatás megamaradt eszközeit és előfizetőit is tovább értékesíthetik, a győztes pedig az Amazon vagy a Canal+ lehet.

Érdekes adalék, hogy Franciaországban még a Netflix is lineáris csatornát működtet, a világon egyedüliként.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.