VB 2022 mai műsor: Franciaország-Marokkó elődöntő

2022-es katari-vb elődöntő, az utolsó négy meccs következik: A párharcok második állomásán szerdán az Angolokat kiejtő Franciaország találkozik a Portugáliát búcsúztató Marokkóval, hogy egyikük bejusson az idei világbajnokság döntőjébe. Mindkét csapat megérdemelten készülhet az elődöntőre, ráadásul a szerdai összecsapás győztese már egy nappal kevesebbet készülhet a fináléra – mint mondjuk a keddi találkozó győztese, ami némi hátrányt is jelenthet a teljesítményben, de majd meglátjuk, hogy ennek lesz-e a végén jelentősége.

Az idei katari vb meccseit viszont már nem csak hagyományos módon, kábelen tudjuk figyelemmel követni, hiszen legális online sportos streaming platformon, online TV-n vagy akár ingyenesen is nézhetőek, erre pedig több opció is rendelkezésre áll Magyarországon.

Így tudod nézni a 2022-es vb meccseit:

Mikor játsszák az elődöntő második meccsét?

A mérkőzést december 14-én szerdán rendezik meg esti 20:00-ás kezdéssel. A Franciaország-Marokkó találkozót Al-Hor városában, az Al Bayt Stadionban játsszák, a játékvezető pedig César Arturo Ramos Palazuelos lesz.

A Franciaország-Marokkó elődöntőt az M4 Sport közvetíti HD minőségben.

Ez várható:

Marokkó mert nagyot álmodni, és ez az álom szerda este akár tovább is folytatódhat, ha képesek Portugália után a regnáló világbajnokon is túljutni. Hiszen az afrikai ország sokak meglepetésére eljutott a katari vébé elődöntőjébe is, ahol már azzal a francia válogatottal találják szembe magukat, amelyik ismételni szeretne, utolérve az olaszok és a brazilok duplázását.

Eddig csupán két csapatnak sikerült egymást követően a világbajnoki trófea; 1934-ben és 1938-ban Olaszországnak, majd 1958 és 1962-ben Pelével vagy Zagallóval felálló Brazíliának.

Hozzájuk szeretne csatlakozni a mai francia válogatott, amely az elmúlt 50 év legnagyobb sikerét érné el a duplázással, amire minden esélyük meg is van, hiszen egyértelműen őket tartják a mérkőzés fő esélyesének. A két csapat utolsó öt találkozóján 4 francia siker, és csupán egyetlen döntetlen született, amit viszont 2007-ben egy barátságos meccsen Párizsban rendeztek, és ennek is már 15 éve.

Walid Regragui csapat a Portugálok kiejtése után valóban kezdi elhinni, hogy esélyük lehet bejutni akár a döntőbe is, de nekik egy bronzmeccs is a csúcsok csúcsát jelentené. Ezzel szemben viszont Deschamps alakulatának ez már csalódást keltő eredménynek számítana, és bár meggyőző játékkal ejtették ki az angolokat, egyértelműen a világbajnoki trófeáért utaztak ilyen messze Katarba.

Abban szinte biztosak lehetünk, hogy Mbappé vagy Griezmann nagyobb nyomást szeretne gyakorolni a marokkói védelemre mint mondjuk Goncalo Ramos vagy Joalo Felix, viszont Hakimiék sem feltétlen állnak majd be védekezni, és szeretnének minden lehetőséget megragadni, hogy álmuk december 18-án megvalósulhasson.

Elérhetőségek:

Direct Now link (előfizetés szükséges): bit.ly/3ucNykR

Vodafone TV: https://tv.vodafone.hu/

M4 Sport link (élő adás): https://m4sport.hu/elo/mtv4live

A mérkőzések összefoglalója, amit a lefújást követően itt tudtok megnézni:

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.