Így tudod nézni a 2022-es katari FIFA-világbajnokság meccseit online és kábelen

Update: M4 sport és Duna World mérkőzésekkel, eloszlásról.

Az idei labdarúgó világbajnokság több szempontból is rendhagyónak ígérkezik. Ez lesz az első olyan esemény, amely nagyobb figyelmet fordít a streaming megjelenésre, és szurkolók millióit igyekszik egyre inkább megszólítani az online környezetben. Ettől függetlenül a katari vébét a legtöbben még hagyományos módon, kábeles előfizetéssel fogják megnézni, amit Magyarországon kizárólag az M4 Sport közvetít.

Az online tévék elterjedésével azonban hazánkban sem kell ragaszkodunk a vezetékes kapcsolathoz, hiszen számtalan lehetőség áll rendelkezésre, és ebben a cikkben minden olyan opciót átveszek, amivel követni tudjuk a mérkőzéseket, akár online akár kábeles megoldással.

Hogyan tudod nézni a katari vébé meccseit kábelen?

Ahogy fentebb is említettem, a kizárólagos hazai közvetítési jog a MTVA által sugárzott M4 Sport kezében van, így élő adásban kizárólag ezen a csatornán tudjuk végig izgulni mind a 64 mérkőzést. A meccseket november 20. és december 18.- között rendezik Katarban. a 32 csapat 8 helyszínen találkozik egymással, a döntő pedig december 18-án, magyar idő szerint este 16:00-kor lesz a Loszaíli Nemzeti Stadionban.

Amikor a meccsek egy időben kezdődnek, akkor az M4 Sport és a Duna Wolrd csatorna osztozik a meccseken, és általában a nagyobb érdeklődéssel várt találkozók kerülnek az előbbire. Fontos azonban kiemelni, hogy mind a két csatorna elérhető a Médiaklikk oldalon is.

Ugyan a magyar válogatott nem jutott ki a rangos világeseményre, ennek ellenére sokan tudnak majd olyan nemzeti csapatnak is szurkolni, amelyik akár a végső győzelemre is esélyes lehet. A legtöbben a francia válogatottat tartják a végső esélyesnek, de odaérhet Brazília, Anglia vagy akár Argentína is, de akár Spanyolország vagy Portugália kis szerencsével is felérhet a dobogó legtetejére.

Mivel az M4 Sport Magyarországon ingyenesen és szabadon fogható a hazai háztartások 98%-ban, így kis odafigyeléssel könnyen elérhető digitális földfelszíni sugárzással is. Ehhez csupán UHF frekvenciatartományú és a 21-69-es csatornák vételére alkalmas antennára valamint egy DVB-T MPEG-4-es dekóderre (set-top-box) vagy integrált televíziókészülékre van szükség, beépített DVB-T MPEG-4 HD tunerrel. Ezen kívül az M4 Sport+-on (Duna World) is láthatunk majd meccseket.

A Telekom, a Vodafone TV vagy a DIGI esetében valamennyi csomagban elérhető az M4 Sport csatorna, viszont az elérhető információk szerint on demand formában, tehát meccsek újranézésére nincs lehetőségünk.

Hogyan tudod nézni a katari vébé meccseit online?

Direct One előfizetéssel szinte streaming környezetben tudjuk követni a mérkőzéseket, akár élőben vagy visszanézős (on demand) funkcióval. A Direct Now applikációban az idei világbajnokság már saját műsorkártyával is rendelkezik, amit egyszerűen tudunk betenni a kedvenceink közé – akár a Netflix vagy az HBO esetében kedvenc műsorunkat, és onnantól kezdve már elég csak a Műsoraim, azon belül pedig a Mentett műsoraim menüpontra kattintani, és minden meccset könnyen és azonnal elérhetünk.

Direct Now applikáció / Műsoraim

Az M4 Sport applikációval vagy weben az m4sport.hu-n is tudjuk nézni a meccseket, amelyekhez bejelentkezni sincs szükség, viszont fontos kihangsúlyozni, hogy csak Magyarország területén működik, és itt nincs lehetőség AirPlay vagy Chromecast átküldésre.

Mérkőzések időpontja (magyar idő szerint)

Csoportmeccsek

Vasárnap – 17:00

Hétfő (és minden csoportmeccs) – 11:00 (csak első két forduló) 14:00, 17:00, 20:00, utolsó csoportmeccsek 16:00 és 20:00 -kor lesznek.

Nyolcaddöntők

16:00 és 20:00

Negyeddöntők

16:00 és 20:00

Elődöntők

20:00

Bronzmeccs

16:00

Döntő

16:00

A Yettel TV-vel is nézhető az M4 Sport meccsei. Már az alap, Start Pro csomaggal is elérhető, ami Android, IOS, Android TV (Google TV) és Apple TV támogatással is rendelkezik.

Az idei világbajnokságra a FIFA+ applikáció is megújult, amely exkluzív tartalmakkal kedveskedik a szurkolóknak. Egy egyszerű emailes regisztrációval máris követhetjük bármelyik csapat hírfolyamát, ami egyedi betekintést nyújt a csapat körüli eseményekhez. Az ígéretek szerint elérhetőek lesznek a szöveges közvetítések fotókkal és videókkal, szurkolói videók illetve beszámolók, valamint a lefújást követően az összefoglalókhoz is hozzáférhetünk, persze angol kommentárral..

Vébé lázban a streaming szolgáltatók is

Több mint egy hete, november 9-én érkezett a Netflixre a négy részből álló A FIFA titkai (FIFA Uncovered) című doku, amely a szervezet hatalmi harcait és a katari vébé körüli botrányokat tárja fel a nézők számára. Ezen kívül Amerikában a Hulu platform Live TV csomagja tartalmazza a Fox és FS1 csatornákat, amelyek a világbajnokság mérkőzéseit fogják sugározni. De a szintén csak Amerikában fogható Youtube TV-n is elő lehet rájuk fizetni, így nem kell mellé kábeles előfizetéssel rendelkezni.

#sportstreaming #műsoronplus

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.