VB 2022 meccsek: Marokkó Portugália és Anglia-Franciaország negyeddöntők

Angol-francia a szombat esti sportműsor ajánló: Fokozódnak az izgalmak, további meccsekkel folytatódik a katari foci-vb. 2022 talán egy legnagyobb nemzetközi rangadóját láthatjuk este a kieséses szakaszban: Marokkó Portugáliával, és Anglia Franciaországgal csap össze, de hogyan nézhetjük, és legfőképpen mire számíthatunk az első négy csapattól?

Az idei katari vb meccseit már nem csak hagyományos módon, kábelen tudjuk figyelemmel követni, hiszen legális online sportos streaming platformon, online TV-n vagy akár ingyenesen is nézhetőek, erre pedig több opció is rendelkezésre áll Magyarországon.

Így tudod nézni a 2022-es vb meccseit:

Mikor játsszák a negyeddöntő meccseket?

A mérkőzéseket december 10-én szombaton rendezik meg, két különböző időpontban. A délutáni Marokkó-Portugália meccset 16:00-kor játsszák Dohában az Al Thumama Stadionban. Az Anglia-Franciaország csúcsrangadót 20:00-kor Al Khorban, az Al Bayt Stadionban.

A negyeddöntős párosításokat már csak kizárólag az M4 Sport közvetíti HD minőségben.

Ez várható:

A szombati játéknap felvezetésében ismét pályára léphet a csodacsapat, és Marokkó a portugálok ellen is esélyes lehet. Miután egy drámai büntetőpárbajban Hakimiék legyőzték a spanyolokat – akiknél azóta Luis Enrique le is mondott a kapitányi tisztségéről, ezúttal a portugál nemzeti csapaton kellene túljutni egy újabb csoda megismétléséhez, ami a keddi eseményeket elnézve már egy magasabb lécnek tűnik

Nem is csoda, hiszen Portugália a katari vb egyik legjobb formáját produkálva intézte el a svájci válogatottat, amelynek nem csak egy hatost gurított, de Goncalo Ramos mesterhármasa azt is bizonyítja, hogy akár Ronaldo nélkül is képesek lehetnek kiugróan jó teljesítményre. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy előtt lejátszottak egy a dél-koreai meccset is, amelyből kinyerhető negatív példa ott lebeghet Fernando Santos csapatának a feje felett.

Az esti meccsek fő műsora az angol-francia összecsapás, ahol Gareth Southgate és Didier Deschamps fiai játszanak majd az elődöntőbe jutásért. A két mester egyszer már találkozott egymással, akkor egy barátságos meccsen Párizsban Anglia 3-2-re tudott győzni, de Al-Hor városába már tétre megy a játék, és a francia válogatott most egy jobb csapat benyomását kelti. Néhány szakértő és elemző úgy tartja, hogy mióta 2016-ban Gareth Southgate lett az angol szövetségi kapitány, a csapat vezetését a Deschampstól látottak alapján modellezi, aki már 10 éve foglalja el a francia kapitányi széket.

Ha így vesszük most testközelből is tanulhat a mesterétől vagy pont fordítva történik minden, ami akár Southgate állásába is kerülhet. Az angol csapatnak két arcát ismerhettük meg: az egyik a nagycsapatok ellen döcögő játékot produkál (Olaszország elleni vereség és a német 3-3), a másik viszont sok gólos győzelemre képes (Irán ellen 6-2, walesi 3-0), de vajon szombat este melyikből látunk majd többet? A francia válogatottnak is benézett egy Tunézia elleni csoportmeccses vereség, így számukra sem annyira egyértelmű ez az  összkép, de ha mindkét csapat a legjobb formáját hozza, akkor az esti főműsoridős mérkőzésük igazi csemegének ígérkezik.

VB 2022, 20. nap:

További vb program, nyolcaddöntők:

Kedd: Argentína-Horvátország 16:00

Kedd: szombati párharc győztesei 20:00

Elérhetőségek:

Direct Now link (előfizetés szükséges): bit.ly/3ucNykR

Vodafone TV: https://tv.vodafone.hu/

M4 Sport link (élő adás): https://m4sport.hu/elo/mtv4live

A mérkőzések összefoglalója, amit a lefújást követően itt tudtok megnézni:

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.