Fontos bejelentés előtt a Warner Bros. Discovery, lesznek újabb „leselejtezések”?

Amióta a AT&T értékesítette a Time Warner birodalmat, és a médiacég örökségét rábízta a Discovery hálózatra, nagyot fordult a világ; A közönség számára is kiderült, hogy a streaming egyhamar nem váltja fel a hagyományos televíziózást, továbbá a Warner Bros. Discovery (WBD) vezetése, élén David Zaslavval hajlandó már kész projektet is kukába hajítani (Batgirl) annak érdekében, hogy a cég tetemes adósságát lefaragja.

Zaslav és csapata áprilisban zárta le a Warner és a Discovery egyesülési folyamatát, és rögtön 3 milliárd dolláros megtakarítást ígért a befektetőknek.

Viszont nagyon úgy fest a helyzet, hogy az HBO nem kíván versenyre kelni a streaming piac élmezőnyéért, mivel örökölt adóssága könnyen a mélybe taszíthatná az 50. születésnapját a novemberi hónapban tartó hálózatot is, és egy kombinált, a lineáris értékekre jobban támaszkodó szolgáltató platformban gondolkodik.

Az említett veszteség, ami becslések szerint a teljes cég- és médiahálózatára vetítve több mint 45 milliárd, jelentős szemléletváltást eredményezett, és más megvilágításba helyezte az HBO Max globális szerepét is, ami várhatóan 2024-től nálunk is megszűnik majd. Zaslav a júniusban elkezdett tartalomcsökkentési folyamat közepén járhat, ami várhatóan 2024-ben fog befejeződni. Ennek jelen szakaszában a tartalomcsökkentéssel kapcsolatos költségek 2,5 milliárd dollárt tesznek ki, ami a pénzügyi szerkezetátalakítással járó 3,2-4,3 milliárd dolláros összköltség jelentős része, azonban még mindig nem tudni pontosan, hogy mikor és milyen tartalmakat fognak a jövőben ezen a jogcímen „leselejtezni” a Max műsortárából, esetleg kész- félkész produkciókkal egyetemben.

Könnyen előfordulhat, hogy még ebben az évben több nagy cím is elhagyja az HBO Maxot, netán original vagy licencelt tartalmak esetében is.

Többek között erre, és talán további programing- és szerkezetátalakítási döntésekről fogunk november 3-án választ kapni a WBD harmadik negyedéves piaci gyorsejelentésével.

#hbozóna #műsoronplusz

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.