Áremelkedés: egy ezressel drágábban nézheted a Ted Lassot és több sorozatot az Apple TV+-on

Megemelte a szolgáltatásának az árait az Apple, derült ki a cég tájékoztató oldalából. Arról már korábban is szóltak hírek, hogy az almás cégnek hamarosan muszáj lesz drágítania az Apple Music vagy az Apple TV+ előfizetési díjait, mivel azok költségei jelentősen megugrottak, előbbi esetében például az alkotói lecencek növekedésével.

A teljes almás ökoszisztémához tartozó előfizetési díjait a cég láthatóan úgy ütemezte, hogy azok egybe essenek az új operációs rendszerek friss változatainak publikálásával.

Ezek az új frissítések érkeztek hétfőn:

  • tvOS és HomePod Software 16.1
  • macOS Monterey
  • watchOS 9.1
  • iPadOS 16.1
  • iOS 16.1

Az Apple TV+ 2019 november 1-jén jelent meg Amerikában olyan sorozatokkal, mint Jason Momoa főszereplésével a See új fantasy sorozat vagy Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, és Steve Carel főszereplésével a The Moring Show drámasorozat. Az Apple streaming műsortára igen lassan kezdett csak kibontakozni, amely a versenytársakhoz képest meglehetősen szegényesnek mondható műsortár-kínálattal csalogatta az előfizetőket. Ennek ellentételezéseként sokáig minden új Apple eszköz vásárlásához jár 1 éves Apple TV+ előfizetés, és a szolgáltatás árához sokáig nem nyúltak, egészen mostanáig. Magyarországon a havidíja tegnapig 1.890/hó volt, viszont az elmúlt három év során tartalmi kínálata is egyre gyarapodott. A CODA című filmnek köszönhetően már Apple Originals is kapott Oscar-díjat, és a Ted Lasso Emmy-díjjal is büszkélkedhet.

A tegnap bejelentett áremelkedésnek köszönhetően az Apple TV+-ra már 2.790 Ft/hó áron lehet előfizetni, és a meglévő előfizetők a következő számlázási ciklusban már ezzel az árral kapják a szolgáltatást. Ez az arány Amerikában például az Apple TV+ esetében 2 dolláros, ami 4,99 ről 6,99 dollárra emelte a szolgáltatás havi előfizetői díját.

Az Apple a családi csomagok árait is megemelte. Ezek az Apple szolgáltatások jelenlegi árai:

  • Apple TV+:  2.790 Ft/hó (így közel egy ezrest emelkedett az ára)
  • Apple Music: egyéni – 1.790 Ft/hó, családi 2.790 Ft/hó
  • Apple One (TV+, Music, iCloud+, Arcade egyben): egyéni- 4290Ft/hó családi – 5490 Ft/hó
  • iCloud+: 50GB- 299 Ft/hó, 200 GB – 899 Ft/hó, 2T 2.990 Ft/hó
  • Apple Arcade: 1.890 Ft/hó

Az Apple TV+ áremelkedéséhez valószínűleg az is vezethetett, hogy a cég szeretne megágyazni a jövőre debütáló MLS meccsek közvetítésének is, amely egy meghatározott meccsszámmal elérhető lesz az Apple TV+ előfizetői számára, a jövőre szélesebb körben elérhetővé váló Friday Night Baseball mellett.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a meglévő előfizetők a jelenlegi ciklusukban még a korábbi árakat fizetik a szolgáltatásokért.

#appletv+ #áremelkedés

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.