A Breaking Bad alkotója készíthet új műsorokat az Apple TV+ számára

Bombaként robbant a hír, miszerint a Totál szívás (Breaking Bad) valamint annak spinoff sorozata a Better Call Saul társalkotója Vince Gilligan exkluzív szerződést kötött az Apple TV+-al, új sorozatok készítésére.

A hírről elsőként a Deadline számolt be, amely kiemelte: a Better Call Saul sztárja és az Emmy-jelölt Rhea Seehorn is szerepeket vállal majd az Apple platformjára készülő sorozatokban, továbbá a  arra is fény derült, hogy Gilligan showrunner és executive producer is lesz az új projektben, amelynek epizódonkénti költségvetése átlépheti a 13-15 millió dolláros határt.

Az Apple ugyan kilenc Emmy-díjat szerzett az idei gálán, ám sokak szerint még mindig felfutóban van a műsortára, és annak sokkal mélyebbnek kell lenni, feltöltve a versenytársakhoz mérhető franchise tartalmakkal – akár a Netflix, az HBO vagy például a Hatalom Gyűrűivel jelentkező Amazon esetében, ám eddig erre kevés jel mutatkozott, ami várhatóan megváltozik.

Az Apple számára a streaming piac egy másfajta dimenziót jelent, mivel a főként eszköz és informatikai termékekkel foglalkozó technológiai óriás nincs igazán rákényszerítve arra, hogy hasonló utat járjon be, mi mondjuk a Netflix, amely az újonnan bevezetésre kerülő reklámokkal támogatott előfizetői opciója már igen távol esik a korábbi cégfilozófiától, és mára az is kiderült, hogy a 12 éve megkezdett út a mai piaci- és gazdasági helyzetben zsákutcába vezet.

Az almás cég pontosan ezért már egy ideje kacérkodik a sporttartalmak integrálásával, és nem sajnál dollármilliárdokat áldozni arra, hogy a jövőben újraformálódó streaming piacon a platformja legyen az elsőszámú.

#appletvplus #műsoronplus #breakingbad #VinceGilligan #bettercallsaul

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.