A film mellett ilyen lesz a Netflix Minecraft animációs sorozata

A Minecraft és a Netflix rajongók most duplán örülhetnek: a Minecraft film mellett jöhet egy Netflix sorozat is.

A netflixes Minecraft animációs sorozat a svéd Mojang Studios jétékfejlesztő közreműködésével készül, viszont a sztori részleteit egyelőre még nem tudjuk.

A Microsoft tulajdonában álló Mojang még 2011-ben adta ki a Minecraft videójátékot. A jellegzetes pixelles stílusával a Minecraft megjelenése egyedi élményt nyújtott a játékosoknak, amelyben 3D-s világokat lehet építeni színes blokkokból. Az eltelt 13 évben hatalmas rajongótábort gyűjtött maga köré, hiszen havonta több mint 140 millió ember játszik vele. A megjelenése óta már több alternatívája is létezik. Ilyen például a Minecraft: Story Mode, a Minecraft Earth, a Minecraft Dungeons és a Minecraft Legends.

A játékból több mint 300 millió példányt adtak el, ezzel pedig minden idők második legjobban fogyó videojáték lett, a Tetris mögött.

A netflixes próbálkozás nem is az első, hogy képernyőre vigyék a Minecraft sikerét. A Warner Bros. és a Legendary egy élőszereplős filmváltozatot is tervez belőle, ami várhatóan 2025 tavaszán kerülhet majd a mozikba. Jared Hess rendezésében készülő produkcióhoz olyan neveket sikerült szerződtetni, mint Jack Black, Jason Momoa, Danielle Brooks és Emma Myers.

A Netflix szerint a készülő animációs sorozat új karakterekre fókuszálhat, és az egyelőre még cím nélküli Legendary-filmhez hasonlóan új megvilágításban helyezi a Minecraft világát.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.