2027-ig a Maxon és az Eurosporton marad a wimbledoni közvetítés Magyarországon

Fontos bejelentést tett a Warner Bros. Discovery, 2027 végéig a Maxon is streamelhető lesz Wimbledon Magyarországon.

A Warner Bros. Discovery (WBD) meghosszabbította kizárólagos közvetítési szerződését a wimbledoni tenisztornáról streamingen a Max, lineáris vonalon pedig az Eurosport számára. A megállapodás Belgiumra, Bulgáriára, a Cseh Köztársaságra, Finnországra, Magyarországra, Izlandra, Hollandiára, Norvégiára, Romániára, Szlovákiára és Svédországra vonatkozik.

Wimbledon Max

Emellett Az Egyesült Királyságban a férfi és női egyes döntők, valamint egy napi 90 perces kiemelt elemzőműsor is látható lesz.

A most meghosszabbított közvetítési licence 2015-ben kezdődött Belgiummal, amit 2016-ban hosszabbítottak meg több piacra, többek között Magyarországra is. Mindez azt is azt jelenti, hogy a Max és az Eurosport lesz az egyetlen csatorna Európában a brit piacot kivéve, ahol látható lesz valamennyi tenisz Grand Slam, tehát az Australian Open, a Roland-Garros, a US Open, Wimbledon és az olimpia is.

A frissen bejelentett megállapodás fontos része lehet a sport streaming terjedésének Magyarországon, hiszen a hosszabbítás az első olyan sportközvetítési licence, amit a WBD a Max május 21-ei rajtja óta kötött.

Trojan Paillot, a Warner Bros. Discovery Sports Europe sportjogok beszerzéséért és szindikációért felelős alelnöke így nyilatkozott: „Teniszportfóliónk a sportág legnagyobb eseményeit öleli fel, és elismert hírnevünk van a Grand Slam közvetítések folyamatos bővítésében, egyre növekvő nézőközönség számára egész Európában. Örömmel hosszabbítjuk meg több mint egy évtizeddel a rendkívül sikeres partnerségünket az All England Clubbal, ami lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is innováljunk, és új, még inkább magával ragadó módokat találjunk élő közvetítéseinkkel és tartalmainkkal a teniszrajongók bevonására.”

„Miután az év elején már rekordnézettséget értünk el az exkluzív Australian Open közvetítésünkkel, most egy hihetetlen tenisznyár veszi kezdetét, amely során folytatjuk a rajongók kiszolgálást minden egyes mérkőzésen a Roland-Garros-on, köztük a wimbledoni füves és a US Open kemény pályáin. És ne feledjük az olimpiai játékokat sem!”

A WBD wimbledoni teniszbajnokságának közvetítése a selejtezőkkel június 24-én, hétfőn kezdődik az Eurosport nézői számára és bizonyos piacokon pedig a Maxon streamelhetően is. Az egyetlen füves pályás Grand Slam torna a WBD látványos “sport nyárának” részét képezi, amely 5000 órányi élő tartalmat kínál a sportok széles választékából, beleértve a 2024-es párizsi olimpiai játékok minden egyes percét.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.