Nagy segítség lehet a Netflix új funkciója, most jelent meg a mobilos alkalmazásban

Ma jelent meg a Netflix mobilos alkalmazásában Az én Netflixem új menüpont, ami egy sor további lehetőséggel és funkcióval ruházza fel a legnagyobb streaming szolgáltatást. Az új feature már frissítés formájában elérhető IOS-t futtató eszközökre, és ezekre az újdonságokra számíthatunk.

Az én Netflixem

Az új menüfül a képernyő jobb alsó sarkában helyezkedik el, és legfontosabb célja, hogy egy ablakba gyűjtsön minden olyan korábban végzett, és az ízlésünket leginkább jellemző tevékenységet, amik fontosak lehetnek a számunkra. Ilyen lehet például a

  • Letöltések
  • Tévéműsorok és filmek, amelyek tetszenek
  • Saját listák
  • Megtekintett előzetesek
  • Emlékeztetők
  • Továbbnézések, műsorok folytatása
  • vagy csak a korábban megtekintett műsorlapok

Az új funkciót a streaming szolgáltató simán csak úgy nevez, hogy „Önre szabott egyablakos ügyintézés”, amely felülírja az eddig használt Letöltések menüpontot, és valóban úgy tűnik, hogy ez a lehetőség egy profilokra bontott dedikált információs oldal amiben mindent egy helyen találhatunk. A képernyő alján pedig könnyedén tudunk váltogatni a különböző profilok között, és mindent az adott felület által végzett korábbi tevékenység alapján fogja mutatni.

netflix
netflix

Az IOS változat mellett persze készül a natív androidos app is, amit majd a tervek szerint augusztus elején fognak kiadni.

Edith Chao a hírt bejelentő blogbejegyzésében arra bíztat, hogy minél több filmet, sorozatot vagy egyéb műsort tegyünk a saját listánkra, hiszen ennek segítségével tudjuk majd bővíteni az Én Netflixem ablakában található tartalmakat, amelyek során persze újakat is felfedezhetünk, bár itt maradt minden az eredetiben. Hiszen a funkció megjelenésével tulajdonképpen semmi más nem változik, így a főoldalon továbbra is megmaradnak a korábban megszokott ajánlók, fölötte a választható kategóriákkal és friss címekkel, amiket úgy rendezhetünk, ahogy akarunk, és mostantól kibővíthetjük vele a saját Netflix műsortárunkat is.

A Netflix a napokban közölte 2023 második negyedévére vonatkozó friss pénzügyi és előfizetői adatait, amikben a várakozások szerinti új növekedésről, és a jelszómegosztást visszaszorító intézkedések sikeréről számolt be. Ezek szerint ebben a negyedéves periódusban 5,89 millió új előfizetőt szerzett, így a globális előfizetői száma elérte a 238.39 milliót. Az UCAN (USA és Kanada) régióban 1,17 millió, az EMEA-ban 2,43 millió új előfizető keletkezett, mindez a jelszómegosztást tiltó intézkedések nyomán, ami elképesztő siker, hiszen egy éve, 2022 hasonló időszakában még 1,3 millió előfizetőt veszítettek az amerikai kontinensen.

Netflix

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.