Facebook: Kiderültek az árak, ennyibe kerül Magyarországon a Meta előfizetéses megjelölése

A Meta 2023. február 19-én, Ausztráliában és Új-Zélandon kezdte el tesztelni a Facebook előfizetéses változatát a Meta Verifiedot, ami folyamatosan válik elérhetővé a különböző régiók országaiban. A Twitter után a Meta is meglátta a közösségi platformok előfizetéses változatában rejlő óriási lehetőségeket, amivel diverzifikálni tudja a bevételeit, és ebből a hazai felhasználók sem maradhatnak ki, így már Magyarországon is elérhető, egyes felhasználók számára.

A Meta már az indulás kezdeténél hangsúlyozta, hogy a Meta Verified-előfizetés főként az alkotóknak lett kitalálva, akik így fiókellenőrzést szerezhetnek, ami együtt jár a nagyobb láthatósággal, és az ígéretek szerint sokkal jobb támogatást is kapnak az felmerülő problémák és esetleges visszaélésekkel szemben.

A Meta ellenőrzött megjelölése a következő előnyökkel jár:

  • Ellenőrzött jelvény ami igazolja, hogy az adott fiók valódi, amit hivatalos személyazonosító okmánnyal (személyi vagy jogosítvány) hitelesítettek.
  • Nagyobb védelem a megszemélyesítéssel szemben.
  • Proaktív fiókfigyelés.
  • Nagyobb fokú segítségnyújtás, ami azt jelenti, hogy egy ellenőrzött fiók a Metán belül valódi személytől kérhet segítséget a gyakori fiókproblémákhoz.
  • Megnövelt láthatóság és elérés a platform egyes területein. Ilyen például a keresés, a megjegyzések és az ajánlások.
  • Exkluzív funkciók az egyedi önkifejezésekhez. Ezek főként matricákat jelent.

A hazai Facebook fiókkal rendelkező felhasználók már egy ideje feliratkozhattak Magyarországon is a várólistára, de eddig csupán közszereplők vagy nagy elérésű oldalak kaphattak fiókellenőrzést és kiemelt megjelölést, és ezeknek többsége még a korábbi hitelesítés során szerzett kék pipát. Éppen ezért az előfizetéses Facebook árazása csak azokban az országokban vált ismerté, ahol hivatalos formában elő is lehetett rá fizetni.

Az ausztrál és új-zélandi árak dollárban voltak megadva, ami a böngészős változat esetében 11.99, IOS és Android esetében pedig 14.99 dollár. Ezt követően az előfizetéses szolgáltatás március 17-én megjelent az Egyesült Államokban is, igaz ott éppen kikerült az előnyök közül a megnövelt elérés lehetősége, és arról jelenleg nincs információ, hogy ez a funkció a továbbiakban miként került vissza a szolgáltatásba.

Furcsa mód a Meta jelenleg is megszerezhető előnyként jelzi minden felületen.

A szolgáltatás májusban megjelent az Egyesült Királyságban és Kanadában, majd júniusban Indiában és Braziliában is, most pedig Magyarországon is feloldották egyes feliratkozók számára az előfizetés lehetőségét, így juthattam hozzá én is, viszont jelenleg csak személyes profillal, és csak a Facebook esetében – hiszen az előfizetés nem terjed ki automatikusan az Instagram fiók hitelesített megjelenítésére.

Magyar árakat tekintve viszont nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlni annak, aki szeretné facebookos profilját hitelesíteni. A forint mélyrepülése érződik a hazai árképzésben ami azt jelenti, hogy böngészőből az előfizetés havi 5.200 Ft, és ha IOS-en szeretnétek rá előfizetni, akkor 6.290 Ft-ot kell érte minden hónapban leszurkolni.

A folyamat viszont meglepően egyszerű, hiszen amint levonta a Meta Pay az előfizetés aktuális díját (amit lehet PayPal számlával is lehet rendezni), szinte percek alatt elvégezhető a folyamat. Kapunk egy értesítést a Facebook mobilos appjában, és egy dedikált szkennel segítségével a hiteles okmányunk valamelyikét, személyi igazolványunk vagy jogosítványunk mindkét oldalát kell lefényképezni, amit a rendszer pillanatok alatt elvégez. Ugyan azt írják, hogy a hitelesítés és a dokumentumok ellenőrzése akár 48 órát is igénybe vehet, a tapasztalat inkább az, hogy kb 10 perc alatt megtörténik, szemben mondjuk a Twitter hetekig tartó ellenőrzési folyamatával.

Facebook

Jelenleg csak privát fiókokkal, és kizárólag 18 éven felül lehet a Meta előfizetéses szolgáltatására feliratkozni.

Mozgalmas napjai voltak a Metának, hiszen csütörtökön vált elérhetővé 100 országban a Threads elnevezésű új közösségi platform, ami a Twitter kihívója lehet. A szolgáltatás azonnal repülőrajtot vett, hiszen alig pár óra alatt 10 millió felhasználót tudott gyűjteni, azonban adatvédelmi aggályok miatt az Európai Unióban, többek között így Magyarországon sem érhető még el a szolgáltatás.

A Threads megjelenése után péntek délután Magyarországon akadoztak a Meta szolgáltatásai is, aminek következményeként beszámolók szerint az Instagram és Messenger appjai kezdtek belassulni. Nem tudni, hogy ennek milyen köze van ahhoz, hogy a közösségi platform a várólistás fiókok esetében, már Magyarországon is elérhetővé tette a Meta Verified előfizetéses szolgáltatást.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.