Ilyen lett a Netflix új appja iPhone készülékeken

Frissült a Netflix applikációja az Apple iPhone készülékein, így mostantól intuitívabbak és látványosabbak lettek a különböző tartalmak elérhetőségei mobileszközökön.

Ha szeretnéd kipróbálni az újdonságokat, kezdésnek mindenképpen érdemes frissíteni az applikációt az App Store-ban, hogy a legújabb változat legyen a mobilodon.

Ezután pedig a változás már az első indítás alkalmával is látszik, hiszen a műsorkártyák alatt megbújó háttérszín mindig az adott főlapi tartalomhoz igazodik, és ez is színátmenetet kapott, ami igen jól tud mutat böngészés alatt.

A felső sorban kapott helyet az újratervezett kategóriaválasztó, ami sokkal homogénebb összhatást tud eredményezni az új színkombinációkkal, ráadásul ha kiválasztunk egy kategóriát, még az animáció is sokkal gördülékenyebb lett, mint amit eddig megszokhattunk.

Ha már animációkról esett szó, a teljes applikációnak kicserélték az effektjeit, és ha kiválasztottunk egy tartalmat, majd az ujjúnkkal erőteljesebben lefelé pöccintjük (például az Insta mobil változatánál), akkor „visszakúszik” ugyan oda, ahonnan elindítottuk, ami sokkal gyorsabbá és gördülékenyebbé teszi a címek közötti keresgélést is.

Sok apróság mellett érdemes még megemlíteni, hogy a címlapon található műsorkártya a telefon mozgatásával együtt képes együtt mozogni – kihasználva az iPhone-okban található giroszkóp érzékelőket, illetve az is eléggé látványos lett, ahogyan profilt váltunk az appban, és az új profilkép kis ikonja felkúszik a képernyő jobb oldalán, megváltoztatva a teljes színkompozíciót.

Az új frissítés nyilván sokkal több erőforrást igényelhet, ám úgy tűnik, hogy régebbi készülékeken is jól működik, komolyabb akadásokról nem számoltak be. Bátran lehet valamennyi IOS felhasználónak leszedni a legfrissebb változatot.  

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.