Betekintő: Manchester City – Tottenham mérkőzés

Kétségtelen, hogy az angol Premier League mérkőzései a leglátványosabbak közé tartoznak a világ futballjában. A játékosok nem csak úgymond „sétálnak” a pályán az egész mérkőzés alatt, hanem aktívan részt is vesznek a játékban, amit vélhetően a mérkőzés is tükrözni fog.

Emlékeztetünk, hogy már ellátogathattok a GG.BET oldalára és tesztelhetitek az intuíciótokat, eltalálva például az FC Manchester City és az FC Tottenham mérkőzés pontos végeredményét.

2023. január 19-én Manchester ad otthont a Manchester City FC és a Tottenham FC mérkőzésnek a Premier League 7. fordulójában. Ezek a csapatok igen hamar találkoznak újra egymással, hiszen a következő mérkőzésre 2023. február 5-én, már a 22. fordulóban kerül sor.

A Manchester City jelenleg a második helyen áll a Premier League-ben. A Tottenham pedig az 5. helyet foglalja el.

A Tottenham az előző szezonban a 4. helyen végzett, 20 ponttal lemaradva a Manchester City mögött. Antonio Conte szinte csodának tartotta ezt az eredményt. A csapat csupán egy tornán játszott előtte, így az edző megengedhette magának, hogy minden mérkőzésen a legjobb játékosokat vesse be, természetesen, ha nem voltak lesérülve. Ennek megfelelően minden meccsen 12-13 játékos szerepelhetett felváltva a pályán. A köztes eredményben pedig, három mérkőzéssel a bajnokság vége előtt, az Arsenal FC mindössze 4 ponttal előzte meg a Tottenhamet. 

Conte persze megértette az egész helyzetet a csapattal kapcsolatban, és ezt a konklúziót továbbította a vezetőségnek is: Ha versenybe kívánnak maradni, 14-15 erős játékosra van szüksége a keretbe úgy, hogy minden játékost 60-70 millió fontért vásároljanak meg. Ebben az esetben a csapat megszerezheti a bajnoki címet az angol Premier League-ben, azonban ez idáig kevés előrelépés történt ebben az irányban.

Josep Guardiola – a Manchester City edzője más problémával néz szembe. A kezdésnél 11 játékost kell a pályára küldenie, természetesen nem minden élvonalbeli játékos vesz részt a meccsen, még a cseréket is figyelembe véve. 

Guardiola saját taktikát dolgozott ki a játékosok kiválasztására, hiszen csapatában mindenki kiváló labdarúgó. Ezért a Manchester City edzője elkezdett figyelni a játékosok testbeszédére. Észrevette, hogy bármennyire is tehetséges egy játékos, ha bármilyen okból boldogtalan, akkor nem fog jó eredményeket felmutatni a pályán. Guardiola a játékosok aktuális állapota alapján is kiválaszthatja a következő mérkőzés keretét. Előfordul, hogy az adott pillanatban több játékos is küzd hasonló problémával, ilyenkor pedig bonyolultabbá válik az edző választása.

Nos, csütörtökön 2023.01.19-én megtudjuk a Manchester City – Tottenham mérkőzés eredményét. És egyúttal meglátjuk, melyik edző tudja majd kiválasztani a legjobb keretet a következő mérkőzésre.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.