Hirdetésekkel néznéd a Netflixet? Búcsúzz el a tartalmak letöltésétől

Azt eddig is sejteni lehetett, hogy a hirdetésekkel támogatott (AVOD) Netflix előfizetői csomag jelentős kompromisszumokkal fog rendelkezni, azonban a Bloomberg értesülése szerint ez az opció majd egy olyan lehetőséget is nélkülözni fog, amit viszont a Netflix az elsők között vezetett be. A legelső ilyen offline opció viszont az Amazon Prime streaming appjában jelent meg.

A tartalmak letöltését a Netflix még 2016-ban vezette be a platformon, és igen népszerű opciónak számít, és nem véletlen, hogy azóta is valamennyi platform alapkészlete. Most azonban a streamer iPhone-alkalmazásában található kódja szerint az alacsonyabb árű előfizetési szint megszünteti azt a lehetőséget, hogy a nézők filmeket vagy sorozatokat töltsenek offline módban későbbi megtekintésre. A tartalomletöltési lehetőség a nézők körében azért is számít kedvelt funkciónak, mivel ennek segítségével a tartalmak utazás közben, akár internet elérhetőség nélkül is könnyen nézhetőek maradnak.

Fontos azonban tudni, hogy jelenleg egyik, főként az amerikai piacon elérhető hirdetésekkel támogatott streaming opció sem tartalmaz letölthetőséget, így az HBO Max vagy a Peacock megoldásaiban sem elérhető. Várható azonban, hogy a Disney is gátolni fogja a december 8-án megjelenő Disney Plus streaming platformjának hirdetésekkel támogatott előfizetői csomagjában.

Steve Moser Bloomberggnek küldött cikke arra is rámutat, hogy a nézők nem tudják majd kihagyni a reklámokat, ami szintén mindennapos dolognak számít a reklámokkal támogatott streaming piacon, és a YouTube is egyre inkább használja. A kód azonban azt jelzi, hogy a streamer közvetlen csatornákat keres a hirdetési élmény egyéni felhasználókra szabásához, így pontosítva annak releváns jellegét.

A piacvezető streaming óriás 2023 elején készül bevezetni egy reklámokkal támogatott új előfizetői csomagot.

NETFLIX

AlapStandardPrémium
Havidíj2490 Ft3490 Ft4490 Ft
Képernyők száma124
Telefonok és tabletek száma124
Korlátlan számú film, tévéműsor és mobiljáték
Laptopon, TV-n, telefonon és tableten egyaránt elérhető streamelés
HD minőségű lejátszás
Ultra HD minőségű lejátszás
REGISZTRÁCIÓ

#műsoronplus #

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.