Elindult Magyarországon a Disney Plus: Teszteltem (1.rész)

A beígért reggeli 9 órás kezdés előtt, helyi idő szerint éjfél környékén a Disney kinyitotta a Disney Plus streaming platform elérhetőségét a magyar felhasználók előtt, innentől pedig bárki előfizethet a streaming szolgáltatásra, trükközés vagy VPN hálózat nélkül is.

A Disney Plus két évvel ezelőtt 2019 november 12-én kezdte meg a működését Amerikában, amelyet már akkor a Netflix egyeduralmának letörésére terveztek. A műsortár, és az elérhető országok száma azóta egyre csak gyarapszik, és a mai naptól már Magyarországon is nézhetőek a Disney, a Marvel, a Star Wars, a Star, a Pixar vagy a National Geographic tartalmak az elérhető legjobb kép- és hangminőségben, ráadásul magyar szinkronos változatban.

Ezt kell tudni a magyar Disney Plus streaming szolgáltatásról

A műsortár több mint 900 filmmel, 800 sorozattal és 150 exkluzív, saját gyártású műsorral rendelkezik, és valóban lejárt az előzetesen meghirdetett kedvezmény, így aki június 13-áig éjfélig nem regisztrálta email címét a felületen, innentől már csak az eredeti árak szerint fizethet elő a szolgáltatásra. A díjak jelenleg 2490 forint/hó vagy éves előfizetéssel 24 900 forint, azonban a Disney eddig még nem küldte ki az emaileket az előregisztrálók számára az exkluzív ajánlattal, ezért a kedvezmény jelenleg még nem érvényesíthető – vélhetően ez csak idő kérdése, hiszen eredetileg reggel 9-re vártuk a hazai megjelenést.

Aki előfizet a szolgáltatásra kiváló képminőséget élvezhetnek majd, akár négy párhuzamos streamen; valamint korlátlan számú letöltésre – legfeljebb tíz eszközre – lesz lehetőségük, egyes műsorok esetén pedig beállítható az IMAX Enhanced funkció is. Természetesen amelyik műsornál elérhető, választható opció a Dolby Vison és Atmos hangzás is. A felhasználók akár hét különböző profil közül is választhatnak. Köztük szerepel a gyerekbarát profil is, amely könnyű navigációt és az életkornak megfelelő, gyermekeknek szóló tartalmakat biztosít.

Így kezdj neki a Disney streaming élménynek

A szolgáltatásra előfizethetsz bankkártyával vagy PayPal fiókkal, de akár az Apple Pay segítségével is. Amikor megtörténik a regisztráció, választhatsz, hogy a teljes kínálatot szeretnéd megnézni vagy csak a korhatár besorolás alattiakat (alapból 14 év). A teljes műsortár eléréséhez viszont PIN- kódot kell létrehozni, és ha ez megtörténik, kapni fogsz egy hitelesítő kódot is a megadott email címre, így tudod elérni például a Die Hard filmeket is.

 A kínálat az előzetes ígéretnek megfelelően valóban elképesztő, azonban az indulás pillanatában tapasztalni némi hiányosságokat a magyar szinkronok tekintetében, és a betöltési sebesség is helyenként mikrolaggol. Az eddig tesztelt Star Wars sorozatoknál vagy a Sólyomszemnél azonnal rendelkezésre áll a magyar hang, ahogy az Avatar, a Dzsungeltúra, a Halál a Níluson, A nomádok földje (HDR10 is), Így jártam anyátokkal, A Grace klinika, az X-akták, Született feleségek, Dr. Csont évadainál is, de például a Simpsons vagy az American Horror Stories egyik évadánál sem találkoztam magyar hanggal, ami valószínűleg a korai hozzáférés miatt lehetséges, mivel cseh vagy román nyelv választható már, és úgy tudom, hogy ehhez is elérhető a lokalizáció.

Android
Az első platform, ahol nem lehetek Műsoron

Érdekesség például, hogy a Mayans Showtime sorozat UHD felbontásban HDR10-el érhető el, ahogy a Ragadozók is rendelkezik HDR10 kódolással, A Karib-tenger kalózai Dolby Visionnal, a Bosszúállók pedig Imax Enhanced változatban került fel magyarul a platformra.

Jelenleg Magyarországról elérhető platformok (frissül)

Android, IOS, Microsoft Store, web, Samsung Smart TV, konzolok

A hubok áttekintése:

National Geographic

A National Geographic hub is gazdag műsorkínálatot nyújt, hiszen a Free Solo – Mászókötél nélkül UHD HDR 10 magyar hanggal, de megtalálható pédául a Lecsapolt óceán (HD) a Géniusz (HD) Jeff Goldblum világa, A bálnák titkai vagy az Elveszett városok vagy a Vadak birodalma is teljes évaddal elérhető.

Pixar

A Pixar hub is hozza a tőle elvárható színvonalat, hiszen például a teljes Toy Story gyűjtemény rendelkezésre áll Dolby Vison kódolással, ahogy az Előre és a Lelki ismeretek is hasonlóképpen nézhető.

Marvel

A Marvel hub filmjei már jócskán a csúscsminőséget képviselik, hiszen a 2016-os Doktor Strange nyitóboritóján rögtön az Imax Enhanced elérhetőséggel találkozunk, továbbá ide sorolható még  a Bosszúállók film, igaz a 2012-es csak Dolby Visionnal rendelkezik, viszont a 2017-es Thor:Ragnarök esetében is választhatunk formátumot (igen, a platfromon erre is van lehetőség), hogy az Imax vagy a szélesvásznú változatot szeretnénk megnézni. Mondanom sem kell, hogy a Loki sorozat első évada UHD 4K, Dolby Vison és Dolby Atmos specifikációkkal rendelkezik, ami a teljes néhány éve bemutatott filmekre, illetve sorozatokra vonatkozik.

Star Wars

A Star Wars hub filmjeire is jó ránézni. A Star Wars: Egy új remény 4K UHD Dolby Vision és Dolby Atmos kódolást nyújt, és az Obi-Wan Kenobi gyűjtemény láttán a legvadabb Star Wars fanok is elégedettek lehetnek, hiszen valamennyi film az elérhető legjobb minőségben nézhető újra akár ezerszer is, de a műsortárban felfedezhető pédául a Star Wars történet időrendben, megismerkedhetünk a Mandalóri kultúrával vagy elmerülhetünk a Star Wars animációk vagy rövidfilmek tartalmai között is.

A Disney Plus tehát korszerű streaming élményt biztosít, ami képes párosítani a klasszikus tartalmakat az új filmek és sorozatok látványvilágával, és akinek kifejezetten fontosak a technikai finomságok, a platformon belül kedvére tud majd csemegézni, hiszen eddigi tapasztalatam szerint a HD a minimum felbontás, de nagyrészt UHD vagy Imax képminőséggel találkozunk, kristálytiszta Dolby Atmos hangzással (már ahol elérhető)

Képek: Műsoron.hu

#műsoron plus #disneyplus

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.