function wpb_exclude_from_feed($query) { if ($query->is_feed() ) { $query->set('post__not_in', array(14805461,14808847,14808872,14808877,14808899)); } } add_action('pre_get_posts', 'wpb_exclude_from_feed');

Paramount: Bay Éva és Mohai Gábor visszahozza a televíziózás „hőskorának” hangulatát

Nem csak a streaming szolgáltatók készülnek április 1-jére, és kreativitásban illetve jópofa ötletekben a hagyományos kábeltévés csatornák sem szenvednek hiányt. Ennek köszönhetően április 1-jén kitör a retróláz a Paramount Networkön, és a filmes csatorna Bay Éva és Mohai Gábor segítségével egy napra visszahozza a ’80-as, ’90-es évek, tehát a televíziózás „hőskorának” hangulatát és tévésztárjait.

A Retró napon a két alkalmi bemondó klasszikus stílusban konferálja fel a produkciókat, a filmelőzeteseket pedig a kultikus narrátor, Bozai József jóvoltából hallhatjuk és láthatjuk.

De vajon hogyan készült anno a tökéletes bemondónő frizura és mi volt Mohai Gábor pályafutásának egyik legváratlanabb eseménye? Érdekesség például, hogy Bay Éva a mostani forgatásra a régi időkből maradt, 22 éves zakójában érkezett, és abban mondta a felkonfokat.

Bay Éva
Bay Éva

„Az asztal mögött álltam, nem volt súgógép, csak egyszerűen leírták a szöveget, amit el kellett mondanom, ugyanúgy, mint annak idején. A hajam is hasonlított a régihez, amiről Takács Marika mindig azt mondta, hogy egy bemondónőnek sosincs frizurája, mert elölről ugyan szép volt, de közben hátul meg egy fészek! Egyébként akkoriban még nem volt klíma a stúdiókban, de szerencsére csak konferálás előtt adták be a fényt, mert még így is sokszor nagyon melegem volt” – emlékezett nevetve a legendás műsorvezetőnő, aki nagyon örült annak is, hogy a Paramount Network stúdiójában újra találkozhatott régi kollégájával és barátjával, Mohai Gáborral.

Mohai Gábor (1979)
Mohai Gábor (1979)

Az öblös, összetéveszthetetlen hangszínű Mohai pályafutása egyik legváratlanabb élményéről mesélt.

„Vagy húsz évvel ezelőtt egy este adásban voltam, amikor megjelent két rendőr, akik egy elveszett kisfiút hoztak. Beültettem az ölembe, de hiába kérdezgettem tőle a nevét vagy hogy merre lakik, semmit sem volt hajlandó elárulni. A műsorok között folyamatosan bemondtam és ki is írtuk, hogy aki bármit tud az elveszett kisfiúval kapcsolatban, az jelentkezzen. Szerencsére a történet jól végződött, mert egy szomszéd felismerte őt és betelefonált, így az élő adásnak köszönhetően megtaláltuk a családját. Nagyszerű érzés volt segíteni és nagyon sok pozitív visszajelzést is kaptam ezt követően” – nosztalgiázott Mohai Gábor, aki a mostani forgatásra nagyjából 50 darab nyakkendővel érkezett, de végül az egyik barna színűt viselte.

Mohai Gábor
Mohai Gábor

A Retró nap teljes programja:

8:10-től A Grand Budapest Hotel

10:10-től Anna és a király

13:15-től Arizonai ördögfióka

15:15–től Rock csont

17:00-tól Anyám nyakán

19:00-tól Cobra 11

21:00–tól Yellowstone

#Műsoronplus #TV

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.