Szigoríthat a Netflix a jelszómegosztás ellen, fiókellenőrzést kér néhány tesztüzenetben

Úgy tűnik, hogy a Netflix nagyon is komolyan gondolja, hogy egy előfizetést valóban csak egy háztartásban, családi célra használják a felhasználók. Ennek érdekében a streaming óriás szeretné megszűntetni, hogy baráti társaságok vagy internetes közösségek megosszák egymás között a a Netflix jelszavakat, amivel állítólag több millió dollárral károsítják meg a szolgáltatót.

Mindez régóta napirenden van a társaságnál, hiszen Greg Peters Netflix alelnök már 2019 végén is utalt erre. Évek óta kiemelten foglalkoznak a jelszómegosztás kérdésével anélkül, hogy elidegenítsék a felhasználói bázis egy részét, amelyet a pandémia nyilván befolyásolhatott.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzetet. Meg fogjuk találni azt a felhasználóbarát megoldást, amivel visszaszoríthatjuk az ilyen eseteket- nyilatkozta Peters.

A Nettflix potyázók vagy más néven a streaming moocherek egy tavaly májusi felmérés szerint csak Amerikában 44 millióan vannak, tehát ennyi ember nézi rendszeresen a különböző szolgáltatásokat úgy, hogy valaki megosztott előfizetését, külön fiókkal és előzménnyel használja. A Netflix esetében ez a szám viszont a többihez mérten is elég jelentős, ami néhány számítás szerint több mint 27 millió mocchert jelentett 2019 és 2020-között.

https://twitter.com/DOP3Sweet/status/1369395237253222414

A Netflix vélhetően ezen szeretne érdemben változtatni, mivel a Twitteren közzétett feljegyzések szerint elkezdte figyelmeztetni azokat a nézőket, akik egy algoritmus szerint vélhetően nem a saját előfizetésüket használják. A posztolt képek tanúsága szerint ezekben az üzenetekben arra kérik a felhasználókat, hogy emailben vagy sms-üzenetben hitelesítsék a fiókjukat, és a rendszer pontosságára utal, hogy a posztok feltöltőinek nagyobb része reális moochernek tűnik.

Ez a figyelmeztetés azonban egyelőre csupán tesz, és akár későbbre is lehet halasztani a hitelesítést, ami a kis számú reakciókból következtethető. Ugyanakkor elég valószínű, hogy amit a Netflix elkezd ilyen módon tesztelni, és ha valódi eredményeket is látnak majd a folyamat mögött, akkor hamarosan élesben is bevetik ezt a rendszert a jelszómegosztó társaságok ellen.

Kép: Műsoron grafika

#Műsoroplus #Netflixvilág

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.