Júliusban nálunk is elindulhat a sport Netflixének a tesztelése

Ahogy azt még tavasszal megírtam, a DAZN streaming szolgáltató május 2-án tervezte 200 országba (köztük Magyarországon is) bevezetni az új sportplatformját, amely kezdetben inkább boksz-központú lett volna, és már márciusban lehetett jelentkezni béta tesztelőnek.

Viszont a DAZN új szolgáltatásának májusi bevezetését a COVID-világjárvány keresztülhúzta, és a startra tervezett Canelo Alvarez és Cinco de Mayo közötti címmérkőzés is elmaradt, ezért némiképp át kellett ütemezni az indulást. Most viszont úgy tűnik, hogy július végén ténylegesen elindulhat a DAZN új streaming paltformrja, ám első körben csak a leggyorsabb jelentkezők kapnak béta teszetlési lehetőséget.

Mindez azt jelenti, hogy akik a DAZN nálunk is elérhető honlapján feliratkozta a hírlevélre és még márciusban jelentkeztek béta tesztelőnek, július 24-étől (ismeretlen időszakra) ingyen használhatják az új platformot, és elsőként láthatják majd az indulásra tervezett Vergil Ortiz Jr és Samuel Vargas közötti profi ökölvívó összecsapást, amely az új streaming szolgáltatás kezdetét is fogja jelenteni. A DAZN tájékoztatása szerint a béta tesztelők részt vehetnek a szolgáltatás kezdeti szakaszában, és visszajelzéseikkel segíthetik a DAZN szolgáltatásainak a fejlesztését a hivatalos indulás előtt.  

A DAZN 2016-ban indult, és jelenleg kilenc országban, Ausztriában, Brazíliában, Kanadában, Németországban, Olaszországban, Japánban, Spanyolországban, Svájcban és az USA-ban folytat streaming szolgáltatást, ugyanakkor sok területen, például Japánban és Olaszországban szoros kapcsolatban van kábeltévés szolgáltatókkal is.

A DAZN nyár folyamán több bokszmeccset is tervbe vett streamingre, így augusztus 15-én a hazai béta tesztelők láthatják majd a Martinez Arroyo összecsapást, majd augusztus 28-án a Linares Fortuna mérkőzést is.

#DAZN #sportstreaming #műsor

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.