Az Apple és a Netflix is versenyez Scorsese új DiCaprio filmjéért

A Netflix után Scorsese az Apple-el is elkezdett tárgyalni készülő új produkciójáról, a gigaköltségvetésű Killers of the Flower Moon (Megfojtott virágok) című regény filmadaptációjáról, miután a Paramount egymaga nem szeretné állni a film teljes büdzséjét. Az ír után a Netflix már dolgozott együtt Scorsese-vel, viszont az Apple-nek ez lenne a híres rendezővel az első közös produkciója.

[smartslider3 slider=”11″]

A Leonardo Di Caprio főszereplésével készülő Megfojtott virágok több mint 200 millió dollárba kerülne, ami ismét jelentős nézetkülönbség a Paramount és Scorsese között. A The Wall Street Journal szerint ez a találkozó már a sokadik kudarcba fulladt tárgyalásuk, ezért Scorsese felvette a kapcsolatot az Apple- el is, hogy az almás cég streaming szolgáltatására vigye a produkciót.

A deal nem lenne idegen az Apple streaming filozófiájától, hiszen szándékukban áll további neves rendezőkkel saját gyártású filmeket és sorozatokat készíteni, mint a Hala és a The Banker. A Wall Street Journal szerint tehát Scorsese felvette a kapcsolatot a Netflix és az Apple illetékeseivel, ám képbe került még az MGM és az Universal is, és a Paramount is nyitott lenne egy többszereplős disztribúciós felállásra.

A Megfojtott virágok – amelyben Leonardo DiCaprio mellett Robert De Niro is szerepelne – egy 2017-ben kiadott könyv, a Megfojtott virágok ‑ Az amerikai bűnüldözés legsötétebb fejezete és az FBI születésének a filmes adaptációja lenne. A könyv magyar leírása szerint az 1920-as években kiderült, hogy az oklahomai oszázs indiántörzs „művelésre alkalmatlannak” nyilvánított földje alatt az Egyesült Államok legnagyobb olajkészlete húzódik, a törzs tagjai hirtelen a világ leggazdagabb embereivé váltak. Kalandorok és vállalkozók sokasága lepte el a vidéket, hogy a korabeli sajtót idézve a „rézbőrű milliárdosoktól” bérbe vett földeken meggazdagodjon.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.