Scorsese arra kér, ne nézd a műsorait Iphone-on

(Youtube)

Martin Scorsese három és fél órás gengszter-eposza Az ír (The Irishman) múlt héten szerdán vált elérhetővé a Netflix streaming szolgáltatónál, ami nem feltétlen jelenti azt, hogy a neves rendező azt is jónak látná, ha tömegek a mobiljaik előtt ülnék végig ezt a meglehetősen hosszú műsoridőt.

Scorsese Peter Travers YouTube-műsorában úgy fogalmazott, hogy aki látni szeretné valamelyik filmjét, az semmiképpen se telefonon tegye. Talán egy iPad, egy nagy iPad – mondta a Popcorn With Peter Travers című műsorban, ami mellékesen szintén streamingen érhető el, főként mobil eszközökre optimalizálva.

Scorsese a Variety beszámolója szerint azt fejtegette, hogy Az ír a hosszú időtartama ellenére képes felhívni – és persze mindvégig fenntartani – az emberek figyelmét.

Ideális esetben persze azt szeretné Scorsese, ha mindenki elmenne moziba, és ott nézné meg az elejétől a végéig nagy képernyőn, de ha már végképp otthoni nézés mellett dönt az ember, akkor lehetőleg délután vagy éjszaka tegye, és semmiképpen se foglalkozzon közben a telefonjával. Nem azért mondom, mert én csináltam – szabadkozott a végén, és persze kifejtette véleményét a kifejezetten mobilokra gyártott tartalmakról is:

„(…) nem tudom, hogy ilyet hogyan kell csinálni!”

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.