Itt vannak a Netflix heti újdonságai: Rengeteg szinkron és új tartalom (június 24-29)

Ezen a héten tovább folytatódott a Netflix tartalmak magyar szinkronizálása, de feliratok terén sem lehet okunk a panaszra.

Ismét elmondható, hogy a Netflix odafigyelt számos stílus és különböző korosztály tartalomfogyasztási igényeire, ami azt mutatja, hogy a kontentek lokalizálása nem random módon történik, a cél sokkal inkább egy széles nézői réteg fokozatos kiszolgálása. A premier tartalmak döntő része már alapból felirattal érkezik, de ahogy a Shaft 2019 példája – vagy korábbról a Murder Mystery – is bizonyítja, a közönségkedvencnek számító címeket már előre leszinkronizálva teszik elérhetővé.

Ahogy eddig megszokhattuk, a hét se múlhat el stand-up műsor nélkül, és a gyerektartalmak terén is elindult végre a várt szinkronizálás. Nagyra tudnánk értékelni, ha ez a folyamat további gyerekműsor bővüléssel folytatódna. Dokumentumfilmek, régi és új sorozatok alkotják a heti frissítési listát, és már egyre inkább érződik a kezelőfelület lokalizálása, hiszen a kereső és a platform alatt dolgozó algoritmus viszonylag jól reagál a magyar címekre és találatokra.

Amíg várjuk, hogy végre mi is teljes körűen, magyar nyelven élvezhessük a Netflix applikációját, fussuk át a héten érkező magyar vonatkozású ajánlómat:

The Innocent Man, dokumentumfilm-sorozat

A sorozat angol nyelvű előzetese

1982-ben brutális gyerekgyilkosság rázta meg az oklahomai Ada kisvárosát. A hírekben is szereplő eset szerint valaki a saját lakásában támadt a 21 éves Debbie Carterre, és meggyilkolta. Az eset lesújtott a város lakóira, hiszen eddig minden békésnek tűnt a közösség életében. A bűnügyi doku sorozat ezt az esetet dolgozza fel.

The Golem, izraeli horrorfilm

A The Golem angol nyelvű előzetese

Egy zsidó közösségre hatalmas veszély közelít. Idegenek akarják megbontani a köztük lévő szoros kötödést, de egy misztikus képességű nő próbál védelmet nyújtani, viszont hamar kiderül, hogy a betolakodó sokkal gonoszabb, mint maga az ember.

Black Mirror S05 (szinkron)

https://www.youtube.com/watch?v=2bVik34nWws&t=18s
A Black Mirror ötödik évadának angol nyelvű előzetese

A néhány hete érkezett antológiai sorozat ötödik felvonása végre megkapta a magyar szinkronizálását. Ebből kiindulva a korábbi évadokhoz is várjuk a magyar hangot.

Gnome Alone animációs film (szinkron)

https://www.youtube.com/watch?v=p3BELH52IBI
Angol nyelvű előzetes

A Gnome Alone még a felnőtteket is képes magával ragadni. A látvány elképesztő, hiszen látszik rajta, hogy rengeteget dolgoztak a környezet és a karakterek kidolgozásán. A történet egy kislányról Chloéről szól, aki édesanyjával együtt beköltözik új és hatalmas házukba, ahol rejtélyes dolgok történnek. Gnómok egy csoportja őrzi a világ békéjét a fura idegen lényektől, és ebben Chloénak is segítenie kell, miközben új barátokat is keres magának.

Motown Magic S02 animációs sorozat

A Motown Magic első évadának előzetese

To All the Boys I’ve Loved Before, romantikus-vígjáték (szinkron)

A film angol nyelvű előzetese

Kétségtelen, hogy a Netflix tavalyi év egyik nagy dobása a To All the Boys I’ve Loved Before – A fiúknak, akiket valaha szerettem című romantikus-vígjáték volt, ami Jenny Han azonos című, amúgy három részből álló regénye alapján készült, és sokáig toronymagasan vezette a New York Times bestseller listáját.

Shaft, akciófilm (Shaft 2019, szinkron)

Angol nyelvű előzetes

Talán senkinek sem kell bemutatni John Shaft magánnyomozót, aki korábban a New York-i rendőrség nyomozója volt. Az eredeti filmet még 2000-ben mutatták be a moziban, de a frissített kiadás nemzetközi jogait a Netflix vásárolta meg, így Amerikán kívül a streaming szolgáltatónál várt elérhetővé, szerencsére nálunk azonnal magyar szinkronnal. A Shaft második részében (én csak Shaft 2019-ként hivatkozom rá) Johnt továbbra is Samuel L. Jackson játssza, aki fiával közösen nyomoz egy rejtélyes drogtúladagolás ügyében (igen, Shaftnak van egy fia). A stílus maradt a régi, így a kemény beszólások és olykor erőszakos nyomozás mellé megkapjuk a Shafttól elvárható humort és egyedi történetvezetést.

The Chosen One S01

Előzetes

Mike Epps: Only One Mike, stand-up műsor

https://www.youtube.com/watch?v=D4ZSSIGSh_Y
A stand-up bemutatója

Dope S03 dokumentumfilm-sorozat

Korábbi előzetes

A népszerű dokusorozat az amerikai különleges rendőrség drog- és bűnbandákkal folytatott küzdelméről szól.

Family Business S01

A sorozat francia nyelvű előzetese

A francia sorozatban egy család szokatlan üzleti vállalkozásába tekinthetünk bele. Kitudódik ugyanis, hogy Franciaországban hamarosan legalizálják a marihuánát, ezért a család a meglévő hentesüzletét próbálja átalakítani egy jól jövedelmező drogbizniszre.

Instant Hotel S02, ausztrál realityműsor

https://www.youtube.com/watch?v=TCKo7HkWxxc
A műsor előzetese

Anima, zenés rövidfilm

Zenés előzetes

Az Anima Thom Yorke (Radiohead frontembere) és Paul Thomas Anderson közös produkciója, ami egy zenés rövidfilm, válogatott alternatív és bámulatos vizuális elemekkel.

Teszett a cikk? Csatlakozz a Facebook oldalhoz, kövess Twitteren vagy a Google Hírekben is, hogy mindig értesülj a legfrissebb újdonságokról.